SEAT start de bouw van een baanbrekend en uniek batterijlaboratorium in Spanje

SEAT start de bouw van een baanbrekend en uniek batterijlaboratorium in Spanje

  • Het nieuwe Test Center Energy is een investering van meer dan 7 miljoen euro
  • Voertuigen, celmodules en batterijgroepen kunnen worden getest op een oppervlakte van 1.500 vierkante meter met een testcapaciteit van 1,3 megawatt
  • Het toekomstige centrum zal van het bedrijf de benchmark maken qua ontwikkeling van oplossingen voor elektromobiliteit

SEAT gaat door met zijn engagement om te elektrificeren. Met dat doel in het achterhoofd is het bedrijf de werken begonnen aan zijn toekomstige Test Center Energy (TCE), het nieuwe labo voor autobatterijen dat in de SEAT-fabriek in Martorell wordt gevestigd. Met een investering van meer dan 7 miljoen euro zal het nieuwe centrum diverse energiesystemen voor elektrische en hybride modellen ontwikkelen en testen. Met een testcapaciteit die kan pieken op 1,3 MW wordt de faciliteit een uniek en baanbrekend batterijlaboratorium in Spanje. De bouw van het TCE maakt deel uit van het investeringsplan van 5 miljard euro dat het bedrijf onlangs heeft aangekondigd.

Het toekomstige gebouw zal klaar zijn in april 2021 en heeft een oppervlakte van ongeveer 1.500 vierkante meter. Het omvat verschillende testruimtes voor de evaluatie van celmodules met lithium-iontechnologie, batterijen onder middelhoge en hoge spanning en verschillende opladers die worden gebruikt in het hele gamma van elektrische modellen. Er zijn ook plannen voor meerdere klimaatkamers waar de batterijen en modules onder extreme temperatuuromstandigheden kunnen worden getest, zodat de verschillende omgevingen kunnen worden gesimuleerd die een auto kan tegenkomen tijdens zijn levenscyclus. Er komt ook een hoogtechnologisch elektronicalabo om prototypes te ontwikkelen en produceren en om interfaces te bouwen voor de testsystemen.

Daarnaast wordt een atelier ingericht dat specifiek is ontworpen en uitgerust om tests uit te voeren op geëlektrificeerde voertuigen, met een capaciteit om aan tot zes wagens tegelijk te werken. Deze ruimte zal worden gebruikt om diverse tests uit te voeren met betrekking tot de prestaties van het energiesysteem, de functionele veiligheid en de integratie van functies. Hiertoe zullen artificiële waarnemingssystemen in de instrumenten worden geïntegreerd.

SEAT vicepresident voor R&D Werner Tietz: “We zijn bijzonder opgetogen de lancering van dit project te kunnen aankondigen. SEAT werkt al jaren toegewijd aan de elektrificatie van het bedrijf, en de bouw van dit unieke nieuwe Test Center Energy in Spanje is een forse stap in deze richting. Het nieuwe batterijlabo laat ons toe om de energiesystemen te ontwikkelen van toekomstige hybride en elektrische voertuigen en zal zo bijdragen aan de creatie van een duurzame elektromobiliteit”.

 

Tien jaar batterijonderzoek

Het nieuwe TCE vervoegt het labo voor batterijen met lage, middelhoge en hoge spanning, dat het bedrijf in 2010 oprichtte. Het voorbije decennium heeft SEAT nationale en internationale onderzoeksprojecten geleid en meer dan 2.000 testcasussen bekeken. Deze faciliteit heeft twee klimaatkamers en een testvermogen van 200 kW.

 

De elektrificatie van SEAT

De autoconstructeur ondergaat vandaag een transformatie naar de elektrificatie van het bedrijf en zijn merken. SEAT en CUPRA lanceren in 2020 en 2021 vijf nieuwe elektrische en plug-inhybride modellen, die aan het gamma worden toegevoegd naast de commercieel verkrijgbare SEAT Mii. De Leon-familie krijgt plug-inhybride elektrische modellen onder de merknamen SEAT en CUPRA, die worden gebouwd in Martorell. De SEAT Tarraco krijgt een PHEV-variant en de CUPRA Formentor, het eerste model dat door het merk CUPRA is ontworpen en ontwikkeld, krijgt eveneens plug-inhybride afgeleiden, die in Martorell zullen worden gemaakt. Daarnaast zal de CUPRA el-Born de SEAT Mii vergezellen als het tweede zuiver elektrische model van het bedrijf. Het nieuwe Test Center Energy geeft het bedrijf zijn eigen labo voor het testen van de batterijen van de toekomst.

SE20-91N - Battery laboratory (2p).pdf 481 KB SE20-91N - Battery laboratory.docx 47 KB
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen