SEAT S.A. stelt zijn gezondheidsvoorzieningen ter beschikking om de bevolking in te enten tegen COVID-19

SEAT S.A. stelt zijn gezondheidsvoorzieningen ter beschikking om de bevolking in te enten tegen COVID-19

  • Het bedrijf en de Catalaanse regering zijn tot een overeenkomst gekomen waarbij de autobouwer de openbare gezondheidszorg zal helpen met het vaccinatieproces van de bevolking, zodra er meer vaccins beschikbaar zijn
  • SEAT S.A. zal een van zijn gebouwen openen als vaccinatiecentrum, met zijn eigen personeel, en zal naar verschillende locaties reizen om te vaccineren in de motorhomes die door CUPRA worden gebruikt bij wedstrijden
  • Het initiatief werd bekrachtigd tijdens een bezoek van Pere Aragonès, vicepresident van de Catalaanse regering, en Alba Vergés, de Catalaanse minister van Volksgezondheid, aan de hoofdzetel van het bedrijf
  • SEAT S.A. stelt opnieuw zijn diensten ter beschikking van de maatschappij om de impact van de pandemie mee te verminderen, net zoals het dat deed tijdens de eerste golf met de productie van beademingsapparaten

SEAT S.A. en de Catalaanse minister van Volksgezondheid zijn overeengekomen om samen te werken en het vaccinatieproces te stroomlijnen voor het grote publiek, zodra er voldoende dosissen beschikbaar zijn om massaal te vaccineren tegen COVID-19. Het bedrijf heeft aangeboden om zijn infrastructuur en gezondheidspersoneel uit te lenen om de openbare gezondheidsdiensten te ondersteunen bij de toediening van de vaccins. Het heeft ook aangeboden om zowel de werknemers van SEAT als die van de Volkswagen-groep in Catalonië te vaccineren, samen met hun families en ook de mensen in de directe omgeving. Met deze samenwerking wil het bedrijf zijn engagement naar de samenleving toe tonen evenals zijn toewijding in de strijd tegen de pandemie.

Dit werd vandaag overeengekomen tijdens een vergadering in de hoofdzetel van het bedrijf in Martorell waar de details van het initiatief definitief werden besproken. De vergadering werd aan de ene kant bijgewoond door Pere Aragonès, vicepresident van de Catalaanse regering, en Alba Vergés, Catalaanse minister van Volksgezondheid, en aan de andere kant door Wayne Griffiths, president van SEAT en CUPRA, Xavier Ros, vicepresident voor Human Resources en Organisatie, dr. Patricia Such, hoofd Gezondheid, Veiligheid en Noodsituaties en Josep Maria Recasens, directeur Institutionele Relaties van het bedrijf.

Concreet zal SEAT S.A. een van zijn gebouwen openstellen op het terrein van de hoofdzetel van het bedrijf in Martorell om een vaccinatiecentrum te worden voor de inwoners van de streek Baix Llobregat, waar het personeel van het bedrijf zelf de dosissen zal toedienen. Met deze actie, die zal doorgaan zodra er voldoende vaccins beschikbaar zijn, beoogt SEAT S.A. het immunisatieproces voor de bevolking in zijn geheel mee te helpen versnellen en het zorgsysteem te ontlasten. Het bedrijf schat dat het zo’n 8.000 dosissen per dag kan toedienen, of 160.000 dosissen per maand. Daarnaast heeft de autoconstructeur ook aangeboden, gedelegeerd door de gezondheidsautoriteiten en in overeenstemming met hun plan, om alle werknemers van SEAT S.A. en de Volkswagen-groep in de rest van Spanje te vaccineren met inbegrip van hun families, in totaal zo’n 50.000 mensen, en dit zodra de vaccins beschikbaar zijn.

“Sinds het begin van de pandemie hebben we al het mogelijke gedaan om de gezondheid van onze werknemers te behoeden. Door een welbepaalde teststrategie te hanteren, hebben we het afgelopen jaar meer dan 100.000 tests uitgevoerd, met een infectieratio van slechts 0,7 procent. Samenwerking is cruciaal om de economie van het land een boost te geven en van preventie naar bescherming te gaan, naar immunisatie. We willen het economische herstel op gang trekken en onze gezondheidsdiensten zullen hierbij een sleutelrol spelen. We zijn erg trots vandaag aan te kondigen dat we de noodzakelijke maatregelen zullen implementeren om duizenden mensen mee te helpen vaccineren”, zei Wayne Griffiths. “Het produceren van de beademingsapparaten, wat we aan het begin van de pandemie hebben ondernomen, is een van de geweldigste projecten die SEAT in zijn zeventigjarige geschiedenis heeft gerealiseerd. De komst van de vaccins luiden een periode van veel optimisme in. We geloven dat preventie en vaccins het antwoord zijn om deze pandemie te overwinnen, en om snel alle sociale en economische activiteit herop te starten.” Hieraan voegde Xavier Ros toe: “Bij SEAT hanteerden we al jaren hoge standaarden wat betreft de gezondheidszorg voor het personeel en tijdens de pandemie hebben we dit opnieuw bewezen, doordat we bij ons personeel lage infectieratio’s noteerden. Nu zullen we het virus op de meest doeltreffende manier helpen bestrijden buiten onze bedrijfsmuren, en dit is via vaccinatie.”

Pere Aragonès drukte zijn dankbaarheid uit voor “SEAT’s constante bereidheid om samen te werken met de Catalaanse regering en om het volle potentieel van dit toonaangevende bedrijf ten dienste te stellen van het land.” Hij benadrukte daarnaast “het engagement van het bedrijf naar de burgers toe dat tot uiting komt met initiatieven zoals degene die we vandaag voorstellen en bij vorige gelegenheden, bijvoorbeeld tijdens de eerste golf van de pandemie toen het een nieuw beademingssysteem ontwikkelde dat vele levens redde.” Alba Vergés onderstreepte bovendien dat “het akkoord tussen de Generalitat en SEAT alweer illustreert dat vaccineren tegen COVID-19 enkel kan als iedereen meewerkt. Bij het ministerie van Volksgezondheid zijn we dankbaar voor de samenwerking, maar het is belangrijk dat we meer vaccins krijgen, zodat we de vaccinatie-inspanningen kunnen opdrijven.”

 

Motorhomes van CUPRA als mobiele vaccinatiecentra in afgelegen dorpen

In het kader van de overeenkomst die is gesloten met de regering van Catalonië heeft SEAT S.A. de taak op zich genomen om de vaccins te helpen verdelen naar steden waar dat nodig is, om zo de immunisatie helpen uit te breiden naar het maximaal aantal mensen in een zo kort mogelijke tijd.

Het bedrijf zal naar deze plekken reizen in een motorhome van CUPRA, een voertuig dat door de piloten bij sportwedstrijden wordt gebruikt en dat werd aangepast voor gezondheidszorg. Het gezondheidspersoneel van SEAT S.A. zal er het vaccin in toedienen aan de inwoners van verschillende steden over heel Catalonië, in overleg met de gezondheidsautoriteiten, waardoor het proces wordt vergemakkelijkt.

Het preventiepersoneel van SEAT S.A. kreeg deze week de eerste dosis van het vaccin volgens het vaccinatieplan van de Catalaanse regering. De vergadering was ook een gelegenheid voor het gezondheidspersoneel van de Generalitat om hun collega’s bij SEAT S.A. de protocollen voor de toediening van het vaccin uit te leggen. Sinds het begin van de pandemie werkt een team van meer dan 100 bedrijfsmedewerkers eraan om COVID-19 te stoppen onder de meer dan 20.000 medewerkers van het bedrijf en de bedrijven van de Volkswagen-groep in Spanje, die een positiviteitsratio hebben gekend van slechts 1 procent. SEAT verwacht ook zijn gevoelige personeelsleden te kunnen vaccineren de komende weken, geheel volgens het vaccinatieplan van de gezondheidsautoriteiten. Het gaat om 2.000 mensen.

 

SEAT en gezondheid, een lange geschiedenis

Geconfronteerd met de uitdaging van COVID-19 heeft SEAT S.A. alweer zijn verantwoordelijkheid, creativiteit en vastberadenheid getoond om de maatschappij te helpen, met een pioniersproject om beademingsapparaten te produceren die zijn geschonken aan medische centra, als antwoord op het gebrek aan medisch materiaal tijdens de eerste golf van de pandemie. Het initiatief werd werkelijkheid dankzij een team van 150 professionals komende uit verschillende domeinen van het bedrijf die in samenwerking met de start-up Protofy.XYZ, medische professionals en het Spaanse Agentschap voor Gezondheidsproducten onvermoeibaar hebben samengewerkt om een werkend prototype te bouwen. Hierbij werd de motor van de ruitenwisser van de SEAT Leon aangepast en in massa geproduceerd in Workshop 9 in Martorell. Het resultaat was de productie van meer dan 600 beademingsapparaten in een recordtijd, die op het hoogtepunt van de pandemie naar ziekenhuizen over heel Spanje zijn gestuurd.

Bovendien was SEAT S.A. het eerste bedrijf in Spanje dat PCR-tests uitvoerde bij zijn 15.000 medewerkers, om hun gezondheid te garanderen en de verspreiding van SARS-CoV-2 te voorkomen, toen op 27 april 2020 was beslist om de activiteiten geleidelijk te hervatten. Na de terugkeer uit de zomervakantie en ook na de onderbreking met Kerstmis heeft het bedrijf deze massascreening herhaald om zo asymptomatische gevallen te detecteren en de overdracht van het virus onder het personeel te voorkomen.

Eerder dit jaar ging het bedrijf een stapje verder met de goedkeuring van een plan om twee keer per week meer dan 10.000 arbeiders in alle werkateliers te testen op antigenen, met een gemiddelde van 4.500 tests per dag. Het doel van deze maatregel is het risico op uitbraken op de werkvloer te minimaliseren en het openbare gezondheidsnetwerk te ontlasten, gelet op de alarmerende stijging van de gevallen door sociale bijeenkomsten en de verspreiding van de Britse variant van het coronavirus die veel besmettelijker wordt geacht. Samen met de andere hygiëne- en preventiemaatregelen die werden ingevoerd op de werkvloer (wassen van handen, dragen van mondmaskers, afstand, capaciteitsbeperkingen) is het bedrijf erin geslaagd om het aantal positieve gevallen in zijn omgeving goed onder het gemiddelde te houden, en steeds onder de 1 procent te blijven.

SE21-09N - Vaccination (4p).pdf 914 KB SE21-09N - Vaccination.docx 49 KB
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.

 

Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen