SEAT introduceert de volledig nieuwe SEAT Leon die een investering van meer dan 1,1 miljard euro vertegenwoordigt

SEAT introduceert de volledig nieuwe SEAT Leon die een investering van meer dan 1,1 miljard euro vertegenwoordigt

  • Het model brengt een sterk geëvolueerd design in vergelijking met zijn voorganger en tilt de lichttechnologie naar een hoger niveau
  • De investering gaat voornamelijk naar de ontwikkeling van het voertuig en het organiseren van de productiefaciliteiten
  • Efficiëntie was een belangrijke pijler bij de ontwikkeling van de volledig nieuwe SEAT Leon; hij maakt gebruik van de meest geavanceerde aandrijflijnen, met inbegrip van benzine (TSI), diesel (TDI), gecomprimeerd aardgas (CNG), mildhybride (eTSI) en plug-inhybride (eHybrid) technologie
  • De volledig nieuwe SEAT Leon is het eerste volledig geconnecteerde model van het merk en houdt mensen in contact met hun digitale leven

SEAT heeft vandaag in de fabriek van Martorell de volledig nieuwe SEAT Leon voorgesteld, een voertuig dat het compacte segment nieuw leven inblaast. Het bedrijf heeft meer dan 1,1 miljard euro geïnvesteerd om voertuigen op de markt te brengen met efficiëntere motoren, een hoger connectiviteitsniveau en rijhulpsystemen, een zeer dynamisch design en nog meer in het oog springende looks.

De SEAT Leon is altijd al een steunpilaar geweest in het gamma van het merk en een ijkpunt binnen zijn segment, wat wordt bewezen door de 2,2 miljoen verkochte exemplaren over drie generaties heen. De vierde generatie is ontworpen en ontwikkeld om deze enorme prestatie verder te zetten en om een niveau hoger te gaan qua connectiviteit, efficiëntie, dynamiek en veiligheid.

“De SEAT Leon is ons best verkopende model en we willen zijn geweldig parcours verderzetten. Daarvoor investeert SEAT meer dan 1,1 miljard euro in de volledig nieuwe SEAT Leon, voornamelijk in de ontwikkeling van het voertuig en in de verbetering van de productiefaciliteiten”, zegt Carsten Isensee, SEATs waarnemend voorzitter en tevens vicevoorzitter voor Finance en IT. “2019 is voor het bedrijf een recordjaar geweest. We hebben meer dan 570.000 wagens verkocht, het hoogste aantal in onze 70-jarige geschiedenis. We kenden ook de beste productiecijfers ooit want we hebben in Martorell meer dan 500.000 wagens geproduceerd. Een fantastische basis om 2020 te starten”, voegt Isensee eraan toe.

De volledig nieuwe Leon combineert de designfilosofie die in de kern zit van elk model dat bij SEAT van de band loopt door zelfvertrouwen, elegantie en sportiviteit in het compacte segment te brengen. Daar voegt hij nog een coherentie, sereniteit en maturiteit aan toe zoals die zelden in andere auto’s te zien is.

De volledig nieuwe SEAT Leon is ontworpen, ontwikkeld en gemaakt in Barcelona, in de fabriek van het merk in Martorell.

 

 

Kernboodschappen: een nieuwe generatie voor een nieuwe wereld

 

STERK GEËVOLUEERD DESIGN

De volledig nieuwe SEAT Leon heeft in vergelijking met zijn voorganger een sterk geëvolueerd design: zijn vernieuwde designtaal voor het koetswerk en het interieur geven hem een sterk karakter dat nog wordt versterkt door zijn verbeterde algemene proporties, zijn meer vastberaden front en meer soepele lijnen. De volledig nieuwe Leon licht de weg uit in zijn segment met een reeks innovatieve lichttechnologieën zoals een sfeerverlichting in het hele interieur, een lichtstrip over de hele breedte van de achterkant, dynamische richtingaanwijzers, full-ledkoplampen en verwelkomingslichten.

 

BREED GAMMA VAN DE MEEST GEAVANCEERDE AANDRIJFLIJNEN

De vierde generatie van de Leon vergroot de efficiëntie van het gamma met geavanceerde aandrijflijnen: benzine (TSI), diesel (TDI), gecomprimeerd aardgas (TGI), mildhybride (eTSI) en plug-inhybride (eHybrid) opties zijn verkrijgbaar.

 

SEATs EERSTE VOLLEDIG GECONNECTEERDE MODEL

De volledig nieuwe Leon is SEATs eerste volledig geconnecteerde model: connectiviteit aan boord (Full Link met Android Auto en draadloze CarPlay, online functies en diensten) en buiten de auto (SEAT CONNECT).

 

TOEKOMSTGERICHT

De volledig nieuwe SEAT Leon is klaar voor de toekomst. De nieuwe generatie van de SEAT Leon op basis van het MQB Evo-platform is het meest innovatieve product dat het merk ooit heeft gemaakt: de eerste volledig geconnecteerde auto, de modernste rijhulpsystemen en de hybride technologieën maken hem klaar voor wat de toekomst ook brengt.

 

DE VEILIGSTE SEAT

Met de voorspellende adaptieve snelheidsregelaar, Emergency Assist 3.0, Travel Assist en Side en Exit Assist combineert de volgende generatie van de Leon een paar van de meest geavanceerde rijhulpsystemen om optimale bescherming te bieden bij elk scenario, waardoor de volledig nieuwe Leon de veiligste auto van het merk is.

 

DE SLEUTEL TOT FUNCTIONALITEIT

SEATs meest succesvolle model wordt nog praktischer. De grotere afmetingen van de vijfdeurs berline en van de Sportstourer (respectievelijk 86 en 93 millimeter) maken ze extra ruim op de achterbank en geven de Sportstourer een nog grotere koffer.

 

CREATED IN BARCELONA

De volledig nieuwe SEAT Leon is ontworpen, ontwikkeld en wordt gemaakt in Barcelona (Martorell).

 

SUCCESVERHAAL

Van de Leon zijn in de eerste drie generaties meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht en de volgende generatie zal deze enorme verwezenlijking doortrekken.

Contacteer ons
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren n.v.
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen