SEAT Import lanceert unieke CO2-optie

SEAT Import lanceert unieke CO2-optie

  • SEAT Import lanceert tijdens de 98e Brussels Motor Show unieke optie ter compensatie van CO2-uitstoot
  • #SEATtree60 ter ondersteuning van Forest Farm-voedselbos
  • Gratis laadstation bij Mii electric
  • CNG met dubbel voordeel: geen meerprijs en kans op 8 jaar gratis brandstof dankzij DATS24

Tijdens het aanstaande autosalon geeft SEAT zijn commerciële initiatieven onverminderd een milieuvriendelijke toets mee. Van een fotobooth met groene ‘credentials’ over een gratis laadpaal voor kopers van een Mii electric tot en met een unieke optie waarmee klanten hun CO2-uitstoot kunnen compenseren: stuk voor stuk initiatieven waarmee SEAT Import de klant wil ondersteunen in het maken van een milieubewuste mobiliteitskeuze.

 

Unieke CO2-optie ondersteunt milieubewuste keuze

Voor elke SEAT met verbrandingsmotor creëerde SEAT Import een nieuwe optie waarmee de klant de CO2-uitstoot die verbonden is aan het gebruik van zijn auto over de eerste vier jaar kan compenseren. Het bedrag is berekend op basis van het gemiddelde WLTP-verbruik van het voertuig en een jaarlijks aantal kilometer van 15.000 kilometer (het nationale gemiddelde). Concreet komt dit neer op een optieprijs vanaf slechts € 80 (btw inclusief en voor een Ibiza CNG). Indien de klant deze optie aanvinkt, verdubbelt SEAT Import van zijn kant de waarde van deze optie zodat de CO2-uitstoot over een periode van 8 jaar (120.000 kilometer) wordt geneutraliseerd. Dit biedt klanten de mogelijkheid om de impact overeenkomstig hun verplaatsingsgedrag ‘terug te geven’ aan het klimaat. Bovendien krijgen SEAT-klanten 10 Greentripper-tips mee om de milieu- en klimaatimpact van reizen en verplaatsingen te verminderen.

De compensatie zelf gebeurt via Greentripper (www.greentripper.org). Greentripper steunt uitsluitend gecertificeerde en kwalitatief hoogstaande lokale klimaatprojecten in landen die dit zelf niet kunnen financieren. De projecten zelf (gecertificeerd door Gold Standard, UN of andere gereputeerde certificatie-instellingen) streven verschillende SDG-doelstellingen na (Sustainable Development Goals): verlaging van de CO2-uitstoot, lokale duurzame ontwikkeling, positieve impact op de gezondheid, de armoedebestrijding en een betere levensstandaard voor gezinnen in ontwikkelingslanden.

 

Foto’s worden voedselbos

Onder de hashtag #SEATtree60 steunt SEAT via zijn fotobooth-animatie op de stand dan weer een lokaal initiatief: de vzw Forest Farm (www.forestfarm.be) die in Asse een voedselbos aanplant. Concreet gaat er per foto die op stand wordt gemaakt en die geshared wordt met de hashtag #SEATtree60 een vast bedrag naar de vzw die in zogeheten regeneratieve landbouw investeert. Begin maart zullen de werknemers van SEAT Import vervolgens zelf de handen uit de mouwen steken om de bij elkaar gespaarde bomen aan te planten.

 

Gratis laadpaal …

Tot slot zijn er nog drie commerciële acties waarmee SEAT als merk de eindklanten wil aanzetten tot het maken van een milieubewuste mobiliteitskeuze. In de eerste plaats krijgen zowel particuliere als professionele klanten bij aankoop van een Mii electric op het autosalon van Brussel een gratis EDI-laadstation. Vaak blijkt het niet-beschikken over een vlot toegankelijke laadinfrastructuur voor klanten een finaal struikelblok bij de aankoop van een elektrische auto. Die hinderpaal wordt met deze actie uit de wereld geholpen. Het enige wat de klant hoeft te voorzien, is de effectieve aansluiting van de laadpaal: de audit van de elektriciteitsinstallatie en het plaatsen van het niet-geconnecteerde laadstation zijn kosteloos.

 

… en gratis CNG

De milieuvoordelen van CNG hoeven geen betoog meer: minder CO2, veel minder NOx en haast geen fijn stof maken van CNG de meest milieuvriendelijke fossiele brandstof. Het groeiende netwerk aan tankstations maken CNG tot een steeds interessanter alternatief voor zowel particuliere als professionele klanten. Tijdens de maand januari genieten klanten die kiezen voor een CNG-model (Ibiza, Arona, Leon of Leon Break) een extra korting van 880 tot 970 euro (btw inbegrepen) zodat zij voor hun CNG-versie dezelfde prijs betalen als voor een gelijkaardige benzineversie.

Aanvullend maken klanten die tijdens de salonperiode kiezen voor een SEAT op CNG kans op één van de zeven DATS24-tankkaarten ter waarde van € 4.200 euro, omgerekend goed voor 8 jaar gratis brandstof (berekend op een gemiddeld verbruik van 3,5 kg/100 km en een jaarlijks aantal kilometeraantal van 15.000 km/jaar).

Contacteer ons
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren n.v.
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen