SEAT breidt Tarraco-gamma uit met voorwielaangedreven 1.5 TSI met DSG

SEAT breidt Tarraco-gamma uit met voorwielaangedreven 1.5 TSI met DSG

  • Voorwielaangedreven Tarraco combineert 1.5-turbobenzinemotor van 150 pk met zeventrapsautomaat
  • Nieuw versie geknipt voor de fleetmarkt en voor markten waar vierwielaandrijving minder noodzakelijk is
  • Belgische vanafprijs van 36.400 euro

SEAT breidt zijn aanbod verder uit met de introductie van de Tarraco 1.5 TSI die voorwielaandrijving combineert met de vooruitstrevende DSG-automaat. Tot nu toe was SEAT’s grootste SUV immers enkel beschikbaar voorwielaandrijving in combinatie met een manuele versnellingsbak, of met 4Drive-vierwielaandrijving gecombineerd met een DSG-automaat.

De nieuwe Tarraco met voorwielaandrijving en DSG beschikt over de vertrouwde
1.5-viercilinderbenzinemotor met een maximumvermogen van 150 pk (tussen 5.000 en 6.000 t/min) en een maximumkoppel van 250 Nm (tussen 1.500 en 3.500 t/min). Gekoppeld aan de vooruitstrevende zeventraps DSG-automaat sprint de Tarraco in slechts 9,5 seconden naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 198 km/u.

Met een CO2-uitstoot van 160 - 181 g/km op basis van de WLTP-testcyclus en een brrandstofverbruik van 7,1 – 8,0 l/100 km werpt deze versie van SEAT’s grootste SUV zich op als een nog competitiever aanbod voor vloten en voor markten waar vierwielaandrijving minder noodzakelijk is, zonder daarom aan dynamische capaciteiten in te boeten.

De Tarraco, die ontwikkeld werd in de Martorell-fabriek van SEAT en in Wolfsburg wordt geproduceerd, heeft duidelijk bijgedragen tot de wereldwijde aanwezigheid van het merk. De uitbreiding van het modelgamma met deze voorwielaangedreven versie met DSG zal nog worden gevolgd door de introductie van het uitrustingsniveau FR in de eerste helft van 2020 en van een plug-inhybride uitvoering in de loop van de tweede jaarhelft van 2020.

 

Tehnische gegevens

Motor

1.5 TSI

Cilinders/Kleppen

4 cilinders / 16 kleppen

Cilinderinhoud

1.498 cc

Boring x Slag

74,5 x 85,9 mm

Compressieverhouding

11:1

Maximumvermogen

150 pk

Maximumkoppel

250 Nm

Overbrenging

Zeventraps DSG (DQ381-7F)

Topsnelheid

198 km/u

CO2 -uitstoot

WLTP: 160 - 181 g/km (NEDC:  132 – 139 g/km)

Verbruik

WLTP: 7,1 - 8,0 l/100 km  (NEDC: 5,8 – 6,1 l/100 km)

 

Contacteer ons
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren n.v.
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen