SEAT blaast het succesverhaal nieuw leven in met de opgefriste Ateca 2020

SEAT blaast het succesverhaal nieuw leven in met de opgefriste Ateca 2020

[PERSDOSSIER SEAT ATECA 2020]

- De nieuwe SEAT Ateca 2020 voegt een evolutionaire stap toe aan de esthetiek van de compacte SUV, met een meer emotionele designtaal aan de buitenkant en een bijgewerkt interieur

Als volledig geconnecteerd model integreert de SEAT Ateca voortaan connectiviteit aan boord met online functies en diensten en connectiviteit buiten de auto met de SEAT CONNECT-app

- Het gamma aan geavanceerde motoren van de vernieuwde SEAT Ateca, met benzine- (TSI) en dieselmotoren (TDI), helpt de uitstoot verminderen en de rijdynamiek vrijwaren

Kerntechnologie voor het onderstel en geavanceerde systemen zoals adaptieve onderstelregeling en vierwielaandrijving 4Drive bieden een betrokken en gerichte rijervaring

Geavanceerde rijhulpsystemen en comfortsystemen tillen de SEAT Ateca 2020 naar het volgende level qua veiligheid

Het nieuwe uitrustingsniveau XPERIENCE geeft de SUV een meer robuust en offroadachtig karakter

SEAT blaast zijn succesvolle Ateca nieuw leven in met de introductie van de herwerkte 2020-versie. Het opgefriste model bouwt verder op zijn SUV-attributen en voegt een meer emotionele uitstraling toe aan buiten- en binnenkant, naast een volledig geconnecteerde gebruikservaring, meer veiligheid en comfort, een grotere efficiëntie en een nog meer betrokken rijervaring.

De SEAT Ateca bracht bij zijn lancering een nieuwe dimensie naar de compacte SUV-markt. Hij was de perfecte match voor het stedelijke leven: een ruime, praktische en veelzijdige SUV met een unieke stijl. En zijn duidelijke karakter, emotionele design en dynamische persoonlijkheid zijn geüpdatet en versterkt in deze nieuwe versie.

Hij is voor SEAT een ongelooflijk succes geweest. Hij heeft de positie van het merk op de markt versterkt en nieuwe klanten helpen aantrekken. De nieuwe SEAT Ateca 2020 neemt nu het stokje over en boort nieuw terrein aan in het segment.

De SEAT Ateca is ontworpen en ontwikkeld in Barcelona en wordt gemaakt in de fabriek van het merk in Kvasiny (Tsjechische Republiek). Hij geeft een nieuwe impuls aan het SUV-gamma van het merk, een segment dat van intrinsiek belang is voor het voortdurende succes van SEAT.

De productie van de nieuwe SEAT Ateca is in augustus 2020 begonnen en de marktintroductie is gepland voor deze maand (september 2020).

Belangrijkste kenmerken: het succesverhaal nieuw leven inblazen

VERFRISSENDE EVOLUTIE

De SEAT Ateca 2020 brengt een designevolutie naar de compacte SUV: zijn meer emotionele designtaal voor het koetswerk en opgefriste interieur geven hem zijn sterke karakter, dat wordt ondersteund door zijn meer vastberaden gezicht, dat typisch is voor de nieuwe SEAT-designtaal.

De nieuwe SEAT Ateca integreert een waaier aan verlichtingstechnologieën waaronder standaard full-ledlampen vooraan en ledlampen achteraan, en op de uitrustingsniveaus XPERIENCE en FR standaard dynamische richtingaanwijzers.

GEOPTIMALISEERDE AANDRIJFLIJNEN OM AAN DE EISEN VAN HET LEVEN TE BEANTWOORDEN

De vernieuwde SEAT Ateca is uitgerust met een gamma aan nieuwe en geoptimaliseerde aandrijflijnen op benzine (TSI) en diesel (TDI), die minder uitstoten dan hun voorgangers. Alle TDI-motoren introduceren een nieuw SCR-systeem met dubbele dosering dat een dubbele AdBlue-injectie omvat om de NOx-uitstoot ingrijpend te verlagen in vergelijking met vorige generaties dieselmotoren.

DYNAMISCH CHASSIS OM DE RIT AANGENAAM TE MAKEN

De compacte SUV behoudt zijn kernchassisingrediënten voor betrokken rijden, van de basis-setup tot de adaptieve onderstelregeling, de directe besturing en de vierwielaandrijving 4Drive.

VOLLEDIG GECONNECTEERD OM IN CONTACT TE BLIJVEN MET HET DIGITALE LEVEN

De opgefriste SEAT Ateca is volledig geconnecteerd en integreert connectiviteit in de wagen (online functies en diensten, Full Link met draadloze toegang tot zowel Android Auto als CarPlay) en erbuiten met SEAT CONNECT. Daarnaast laat de spraakbediening (via de oproepzin “Hola Hola”) gebruikers toe om in natuurlijke taal te communiceren met het nieuwe 9,2-duimse infotainmentsysteem.

VEILIGHEID EN COMFORT IN ZIJN HART

Met Predictive Adaptive Cruise Control, Pre-Crash Assist, Emergency Assist, Travel Assist en Side Assist en Exit Assist combineert de nieuwe SEAT Ateca de meest geavanceerde rijhulpsystemen voor een optimale bescherming in elk rijscenario zodat hij een van de veiligste en meest gebruiksvriendelijke modellen in zijn segment is.

Daarenboven biedt de SEAT Ateca nieuwe comfortuitrusting zoals een verwarmd stuurwiel, Climacoat (voorruit voor alle weer met een onzichtbare coating) of Trailer Assist.

UITRUSTINGSNIVEAUS VOOR ELKE LEVENSSTIJL

De SEAT Ateca 2020 brengt nieuwe keuzemogelijkheden met de introductie van het uitrustingsniveau XPERIENCE, naast de bestaande Reference, Style en FR. Het nieuwe XPERIENCE geeft de nieuwe SEAT Ateca een meer robuust en offroadachtig karakter.

PRIJSWINNEND SUCCESVERHAAL

De SEAT Ateca blijft succes verwerven in een hoogst competitieve markt: in 2019, het beste jaar ooit voor de compacte SUV, zijn bijna 100.000 exemplaren verkocht. Sinds zijn introductie in 2016 zijn er meer dan 300.000 exemplaren van verkocht.

GECREËERD IN BARCELONA

De nieuwe SEAT Ateca is ontworpen en ontwikkeld in Barcelona (Martorell) en wordt geproduceerd in Kvasiny (Tsjechische Republiek).

 

SE20-74N - Ateca 2020 (18p).pdf 3 MB SE20-74N - Ateca 2020.docx 65 KB
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy