SEAT blaast het succesverhaal nieuw leven in met de opgefriste Ateca 2020

SEAT blaast het succesverhaal nieuw leven in met de opgefriste Ateca 2020

[PERSDOSSIER SEAT ATECA 2020]

- De nieuwe SEAT Ateca 2020 voegt een evolutionaire stap toe aan de esthetiek van de compacte SUV, met een meer emotionele designtaal aan de buitenkant en een bijgewerkt interieur

Als volledig geconnecteerd model integreert de SEAT Ateca voortaan connectiviteit aan boord met online functies en diensten en connectiviteit buiten de auto met de SEAT CONNECT-app

- Het gamma aan geavanceerde motoren van de vernieuwde SEAT Ateca, met benzine- (TSI) en dieselmotoren (TDI), helpt de uitstoot verminderen en de rijdynamiek vrijwaren

Kerntechnologie voor het onderstel en geavanceerde systemen zoals adaptieve onderstelregeling en vierwielaandrijving 4Drive bieden een betrokken en gerichte rijervaring

Geavanceerde rijhulpsystemen en comfortsystemen tillen de SEAT Ateca 2020 naar het volgende level qua veiligheid

Het nieuwe uitrustingsniveau XPERIENCE geeft de SUV een meer robuust en offroadachtig karakter

SEAT blaast zijn succesvolle Ateca nieuw leven in met de introductie van de herwerkte 2020-versie. Het opgefriste model bouwt verder op zijn SUV-attributen en voegt een meer emotionele uitstraling toe aan buiten- en binnenkant, naast een volledig geconnecteerde gebruikservaring, meer veiligheid en comfort, een grotere efficiëntie en een nog meer betrokken rijervaring.

De SEAT Ateca bracht bij zijn lancering een nieuwe dimensie naar de compacte SUV-markt. Hij was de perfecte match voor het stedelijke leven: een ruime, praktische en veelzijdige SUV met een unieke stijl. En zijn duidelijke karakter, emotionele design en dynamische persoonlijkheid zijn geüpdatet en versterkt in deze nieuwe versie.

Hij is voor SEAT een ongelooflijk succes geweest. Hij heeft de positie van het merk op de markt versterkt en nieuwe klanten helpen aantrekken. De nieuwe SEAT Ateca 2020 neemt nu het stokje over en boort nieuw terrein aan in het segment.

De SEAT Ateca is ontworpen en ontwikkeld in Barcelona en wordt gemaakt in de fabriek van het merk in Kvasiny (Tsjechische Republiek). Hij geeft een nieuwe impuls aan het SUV-gamma van het merk, een segment dat van intrinsiek belang is voor het voortdurende succes van SEAT.

De productie van de nieuwe SEAT Ateca is in augustus 2020 begonnen en de marktintroductie is gepland voor deze maand (september 2020).

Belangrijkste kenmerken: het succesverhaal nieuw leven inblazen

VERFRISSENDE EVOLUTIE

De SEAT Ateca 2020 brengt een designevolutie naar de compacte SUV: zijn meer emotionele designtaal voor het koetswerk en opgefriste interieur geven hem zijn sterke karakter, dat wordt ondersteund door zijn meer vastberaden gezicht, dat typisch is voor de nieuwe SEAT-designtaal.

De nieuwe SEAT Ateca integreert een waaier aan verlichtingstechnologieën waaronder standaard full-ledlampen vooraan en ledlampen achteraan, en op de uitrustingsniveaus XPERIENCE en FR standaard dynamische richtingaanwijzers.

GEOPTIMALISEERDE AANDRIJFLIJNEN OM AAN DE EISEN VAN HET LEVEN TE BEANTWOORDEN

De vernieuwde SEAT Ateca is uitgerust met een gamma aan nieuwe en geoptimaliseerde aandrijflijnen op benzine (TSI) en diesel (TDI), die minder uitstoten dan hun voorgangers. Alle TDI-motoren introduceren een nieuw SCR-systeem met dubbele dosering dat een dubbele AdBlue-injectie omvat om de NOx-uitstoot ingrijpend te verlagen in vergelijking met vorige generaties dieselmotoren.

DYNAMISCH CHASSIS OM DE RIT AANGENAAM TE MAKEN

De compacte SUV behoudt zijn kernchassisingrediënten voor betrokken rijden, van de basis-setup tot de adaptieve onderstelregeling, de directe besturing en de vierwielaandrijving 4Drive.

VOLLEDIG GECONNECTEERD OM IN CONTACT TE BLIJVEN MET HET DIGITALE LEVEN

De opgefriste SEAT Ateca is volledig geconnecteerd en integreert connectiviteit in de wagen (online functies en diensten, Full Link met draadloze toegang tot zowel Android Auto als CarPlay) en erbuiten met SEAT CONNECT. Daarnaast laat de spraakbediening (via de oproepzin “Hola Hola”) gebruikers toe om in natuurlijke taal te communiceren met het nieuwe 9,2-duimse infotainmentsysteem.

VEILIGHEID EN COMFORT IN ZIJN HART

Met Predictive Adaptive Cruise Control, Pre-Crash Assist, Emergency Assist, Travel Assist en Side Assist en Exit Assist combineert de nieuwe SEAT Ateca de meest geavanceerde rijhulpsystemen voor een optimale bescherming in elk rijscenario zodat hij een van de veiligste en meest gebruiksvriendelijke modellen in zijn segment is.

Daarenboven biedt de SEAT Ateca nieuwe comfortuitrusting zoals een verwarmd stuurwiel, Climacoat (voorruit voor alle weer met een onzichtbare coating) of Trailer Assist.

UITRUSTINGSNIVEAUS VOOR ELKE LEVENSSTIJL

De SEAT Ateca 2020 brengt nieuwe keuzemogelijkheden met de introductie van het uitrustingsniveau XPERIENCE, naast de bestaande Reference, Style en FR. Het nieuwe XPERIENCE geeft de nieuwe SEAT Ateca een meer robuust en offroadachtig karakter.

PRIJSWINNEND SUCCESVERHAAL

De SEAT Ateca blijft succes verwerven in een hoogst competitieve markt: in 2019, het beste jaar ooit voor de compacte SUV, zijn bijna 100.000 exemplaren verkocht. Sinds zijn introductie in 2016 zijn er meer dan 300.000 exemplaren van verkocht.

GECREËERD IN BARCELONA

De nieuwe SEAT Ateca is ontworpen en ontwikkeld in Barcelona (Martorell) en wordt geproduceerd in Kvasiny (Tsjechische Republiek).

 

SE20-74N - Ateca 2020 (18p).pdf 3 MB SE20-74N - Ateca 2020.docx 65 KB
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen