RPM: Wat als emoties verboden waren?

RPM: Wat als emoties verboden waren?

CUPRA coproductie

  • Dit is het uitgangspunt van de serie in ontwikkeling RPM, die gecoproduceerd wordt door CUPRA met Vince Gerardis, mede-uitvoerende producent van Game of Thrones, Infinito Studios en Startling Media
  • De scifiserie speelt zich af in het jaar 2101 en is gemaakt door Albert Uría. Het is een samenleving waar emoties verboden zijn en een groep rebellen vecht om de mensheid te doen ontwaken
  • Natalia Reyes, Eduard Fernández en Juana Acosta maken deel uit van de prominente cast van deze productie waarin de CUPRA e-Racer een hoofdrol speelt

Wat zou er gebeuren als, in de toekomst, emoties verboden waren? Dat is het verhaal van RPM, de nieuwe sciencefictionserie die wordt gecoproduceerd door Infinito Studios, Startling Media en CUPRA, samen met Game of Thrones mede-uitvoerend producent Vince Gerardis. De productie, die momenteel in ontwikkeling is, zal bestaan uit een eerste seizoen van 11 afleveringen.

- Revolutions per minute. In het jaar 2101 hangt er een wolk van giftige mist boven Barcelona. De stad is een donkere plaats geworden. Deze duisternis wordt nog duidelijker in de mensheid: alle emoties zijn uitgebannen en worden gecontroleerd door een select groepje. Er is echter een groep rebellen die dit niet aanvaardt en met adrenaline het gezag tart. Zij zijn de ‘RPM's’, en zij gebruiken auto's uit een ander tijdperk om mee te doen aan illegale races. Hun missie? De mensheid wakker schudden.

- De sensatie van het rijden. De titel van de serie is geen toeval. "De naam RPM verwijst naar het aantal omwentelingen per minuut van automotoren, maar tegelijkertijd gaat het over verschillende omwentelingen, zoals de emotionele revolutie van het gevoel te leven tijdens het rijden, en van het rebel zijn, van het gevoel mens te zijn", aldus Albert Uría, de bedenker en regisseur van de serie. In die zin heeft CUPRA een sleutelrol bij het vervullen van de opdracht van de ‘RPM's’. "Onze auto's zullen nu en in de toekomst, altijd verdedigen dat autorijden een emotie is. Dit sluit naadloos aan bij de filosofie van CUPRA", aldus Antonino Labate, directeur Strategie, Business Development & Operation van CUPRA. Hij voegt eraan toe: "We zijn een clan omdat we gevoelens hebben als we rijden, en auto's zijn heel belangrijk voor deze emoties; technologie zonder emoties is iets dat voor ons geen zin heeft." Daarom rijdt de hoofdrolspeelster, gespeeld door Natalia Reyes, in een CUPRA e-Racer, de eerste 100% elektrische touringracewagen ter wereld.

- Een dystopische toekomst? Naar schatting zullen technologische implantaten over een paar jaar een gangbare oplossing zijn om onze gezondheid, connectiviteit en comfort te verbeteren. Maar in RPM neemt de technologie de controle over van de mensheid. Voor Uría is de verhaallijn van de serie "opgevat als een projectie met betrekking tot kunstmatige intelligentie; we hebben berekend waar we over 80-100 jaar zouden staan door middel van een sociologische, neurologische en antropologische studie". In dit scenario zonder emoties, "zijn de RPM's de enigen die de wereld kunnen redden; zij zijn de enigen uit de toekomst die zich kunnen verbinden met wie wij nu zijn", zegt de regisseur. - Bekend van Game of Thrones en Goya awards. De Spaanse regisseur, scenarioschrijver en producent Albert Uría (Maradona, Sueño Bendito; Amazon Prime), is de bedenker van de serie en regisseerde de teaser geschreven door Daniel Posada (El Chapo en Tijuana, Netflix Originals). Het heeft ook Oriol Uría (Maradona, Sueño Bendito; Amazon Prime) en Vince Gerardis (Game of Thrones, HBO) als uitvoerende producenten, en automerk CUPRA als co-producent. De cast bestaat uit topacteurs als Natalia Reyes (Terminator), Eduard Fernández (30 Coins) en de voor een Goya genomineerde actrice Juana Acosta. Daarnaast voerde het Bucharest Symphony Orchestra de soundtrack van de trailer uit, gecomponeerd door Toni M. Mir.

Voor CUPRA "kan echte innovatie niet bestaan zonder de grenzen van bestaande conventies in vraag te stellen en te verleggen. Dit is onze spirit en wat ons drijft om de verwachtingen van wat een hedendaags merk kan zijn, te herdefiniëren. Daarom hebben we dit project aangepakt, waarvan ik denk dat het publiek het magisch zal vinden", besluit Ignacio Prieto, Hoofd Marketing van CUPRA.

CU21-09N - RPM (3p).pdf 262 KB CU21-09N - RPM.docx 226 KB
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.

 

Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen