Roadtrips voor een unieke zomerervaring

Roadtrips voor een unieke zomerervaring

  • De zomer ziet er na het coronavirus anders uit: autoreizen door dunbevolkte gebieden zullen de bovenhand nemen op vliegen naar toeristische vakantiebestemmingen
  • Van de Picos de Europa tot de Trollenweg in Noorwegen biedt SEAT tien ritten aan door Europa’s meest in het oog springende locaties

In de nasleep van de COVID-19-gezondheidscrisis belooft deze zomer er anders uit te zien. Nu de mobiliteit beperkt is en vliegtuigen worden gezien als een grote risicofactor voor besmetting zullen autoreizen en lokaal toerisme naar minder drukke gebieden waarschijnlijk de bovenhand nemen. Daarom heeft SEAT 10 routes geselecteerd door een paar van de meest buitengewone gebieden van Europa. Alleen, met een partner, familie of vrienden: deze routes staan garant voor een onvergetelijke ervaring op wielen met respect voor de regels rond social distancing.

 

1. Spanje: landschap in kalksteen. Het Nationaal Park Picos de Europa tussen de gemeentes Asturias, Cantabria en Castilla y León in Spanje is een plek waarvan de natuur over de hele wereld wordt gezien als bijzonder interessant. Hoge, scherpe bergtoppen, kristalheldere meren en verschillende tinten groen kenmerken dit paradijs op aarde. We suggereren om de route te starten in Riaño en naar de Covadongameren te rijden doorheen Soto de Sajambre en Cangas de Onís, naar Potes om daar de drie dorpen te bezoeken. Een paar van de meest opmerkelijke attracties zijn de Fjorden van León, de Beyoskloof en de vele uitkijkpunten. Dit is een ideale trip door de natuur voor het gezin en daarom is de SEAT Tarraco met zijn veelzijdige inborst en tot zeven zitplaatsen het meest geschikte model.

 

2. Duitsland: pittoreske decors en cultuur. De Romantische Strasse (“Romantische weg”) in Duitsland is een van de meest charmante plaatsen in Europa om met de auto te bezoeken. Het rijkelijke landschap, de monumenten en de Middeleeuwse kastelen in de dorpjes zijn kenmerkend voor deze 460 kilometer lange route van Füssen aan de zuidgrens van Duitsland met Oostenrijk tot Würzburg tussen Frankfurt en Nuremberg. De hele route wordt aangegeven met bruine wegwijzers waardoor al de 29 stadjes en dorpjes langs de Romantische Strasse eenvoudig bereikbaar zijn. De SEAT Arona is door zijn adaptieve inborst een veelzijdige optie voor wie een auto moet kiezen om de vele kilometers asfalt tussen de steden te verslinden.

 

3. Portugal: over de weg van noord naar zuid. Portugal heeft een van de langste wegen ter wereld, de Estrada Nacional 2. Hij is 738 kilometer lang en doorkruist het land van noord naar zuid langs 11 districten, 8 provincies, 4 bergketens, 11 rivieren en 32 gemeenten. Hij begint in Chaves en eindigt in Faro. Onderweg wordt de lange grijze asfaltweg, die veel mensen “de Portugese Route 66” noemen, opgevrolijkt door warmwaterbronnen, heiligdommen, kastelen en uitkijkpunten. Rijplezier, comfort en veiligheid moeten op zo’n weg elkaar niet uitsluiten. Met tot 190 pk en een groot en ruim interieur combineert de Ateca deze eigenschappen op perfecte wijze.

 

4. Verenigd Koninkrijk: van zadel tot surfplank. In het VK begint een geweldige optie voor een autoreis in Horsham, een marktplaatsje in het zuiden van Engeland dat beroemd is geworden als een paardenhandelspost in de Middeleeuwen. Na een bezoek aan het kasteel gaat de weg verder door het overweldigende South Downs National park tot Winchester voor een bezichtiging van de grootse kathedraal en de Great Hall, waar een replica van de Ronde Tafel van Koning Arthur aan de muur hangt. Van daar uit leidt de vermaarde A303 langs het indrukwekkende megalithische monument van Stonehenge en loopt hij verder door Devon tot het stadje Newquay in Cornwall. Dat ligt in het uiterste westen van Engeland en ziet zee en land met elkaar versmelten. Surfen is er de meest populaire sport. Wie daar zin in heeft, vindt op de dakrails van de SEAT Tarraco de ideale plek om planken te vervoeren. Wie liever andere watersporten beoefent, kan al het nodige in de tot 760 liter grote koffer vervoeren.

 

5. Italië: de zee als reisgenoot. Een van de meest schilderachtige en ongebruikelijke wegen van land leidt door Puglia in de hiel van Italië: de SP 81, een 47 kilometer lange kustweg van Otranto naar Santa Maria di Leuca aan de Adriatische kust. In Otranto is het Castello Aragonese te zien, naast de kathedraal en de Basilica di San Pietro. Vervolgens gaat het via de kust langs de vuurtoren van Punta Palascia (het meest oostelijke punt van Italië), Porto Badisco en zijn turquoise water, de eeuwenoude olijfbomen van Santa Cesarea Terme en de Zinzulusa de Castro-grot. Bij aankomst in Santa Maria de Leuca in het zuiden van de hiel van Italië staan een vuurtoren en de Basilica van de Madonna di Finibus Terrae (“het einde van de wereld”), waar de zee en de hemel elkaar ontmoeten. De SEAT Ibiza is de ultieme wagen voor deze typisch Mediterraanse reis.

 

6. Zwitzerland: gezellige landelijke sfeer. Een goed middel voor verplaatsingen door Zwitserland is de auto, omdat het dan eenvoudig is om te stoppen en van het wondermooie landschapt te genieten wanneer men dat maar wil. Na een bezoek aan de hoofdstad Bern, met zijn centrum dat wordt omarmd door de rivier Aar, gaat het naar de groene Grindelwald-vallei, een Alpenlandschap met talrijke trekpaden en uitkijkpunten. Van daar gaat het door Interlaken, een district dat zijn naam heeft gekregen omdat het tussen twee meren ligt, naar Lucerne, met de Spreuerbrücke, een eeuwenoude houten brug, het in marmer gebeeldhouwde Leeuwenmonument en het fascinerende Transportmuseum. Tot slot eindigt de route in het kleine stadje Stein am Rhein met zijn Middeleeuwse sfeer, voorbij de Rijnwatervallen. Omdat hij zowel in de stad als in de bergen in zijn element is, is de SEAT Ateca de perfecte keuze.

 

7. Frankrijk: wonderlijk water en zand. In Frans Occitanië loopt de route tussen de Lozèrestreek en de Aveyron. Na het uitrijden van de plaats Ispagnac met zijn 14de-eeuwse brug gaat het naar de Middeleeuwse stad Gorges-du-Tarn-Causses, die natuur en geschiedenis mengt, en dan naar La Malène en de spectaculair zigzaggende en steile weg van waar de Tarn-riviervallei te zien is. Massegros-Causses-Gorges en Le Rozier zijn perfecte plaatsen om de kloven te bewonderen. Op het viaduct van Millau tot slot is het zicht op de zonsondergang uitzonderlijk. Met de SEAT Tarraco FR sluiten sportiviteit en ruimte voor het gezin elkaar niet uit en het is eenvoudig om hem aan te passen aan de omgeving.

 

8. Kroatië: Werelderfgoedsites. Na een vertrek in Varazdin, dat ook gekend staat als “klein Wenen” door zijn barok- en rococogebouwen, is het een korte trip naar het zuiden tot de huidige hoofdstad Zagreb, een combinatie van traditie en moderniteit. Verder naar het zuiden ligt het nationaal park van Plitvice, dat is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, met zijn 16 meren die door watervallen met elkaar verbonden zijn. Tot slot eindigt de route in Sibenik, de stad der forten, met zijn doolhofachtige straten en twee hoofdattracties: de Sint-Jacobuskathedraal en het Sint-Niklaasfort, nog twee Werelderfgoedsites. De beste optie om rond te rijden door zo’n beschermde omgeving is de mildhybride versie van de nieuwe Leon, die tot 150 pk met lage uitstootcijfers combineert.

 

9. Roemenië: bochten, groene landschappen en adrenaline. De Transfăgărășan-autoweg (DN7C) in Roemenië heeft niet alleen een naam die onmogelijk uit te spreken is, maar ook 90 kilometer aan bochten. Op sommige stukken klimt hij tot meer dan 2.000 meter. De zomer is de beste tijd om er te gaan rijden, want tot half juni kan er nog sneeuw liggen. Na het verlaten van de stad Sibiu, een cultureel ijkpunt met niet minder dan 12 musea, slingert de weg langs het Baleameer en de bijhorende waterval. Een paar kilometer verder naar het zuiden liggen het Vidrarumeer en het Poinearikasteel, die ooit van de echte Vlad Tepes waren (op wie Bram Stoker zijn personage Dracula heeft gebaseerd). Op het eind van de route bereiken we Curtea de Arges, een van de oudste steden van het land, met een uniek vormgegeven klooster in een boomrijke tuin. Het met een schuifknop aanpasbare DCC-onderstel van de nieuwe Leon, dat de ophanging automatisch aanpast, is de juiste auto voor deze weg op grote hoogte.

 

10.  Noorwegen: de Trollenweg. Trollstigen (de Trollenweg) is een 106 kilometer lange weg die door West-Noorwegen loopt. Hij slingert daarbij langs steile hellingen, puntige heuvelruggen, watervallen en groene valleien. Door de complexe weersomstandigheden in de regio kan de weg enkel in de zomermaanden worden bereden. Langs 18 haarspeldbochten loopt hij de Noorse fjorden in en op zijn hoogste punt geeft hij een panoramisch uitzicht. De nieuwe Leon Break met zijn vierwielaandrijving 4-Drive is de perfecte auto om zich aan te passen aan de kronkels en bochten van de weg.

SE20-55N - Roadtrips (4p).pdf 896 KB SE20-55N - Roadtrips.docx 49 KB
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen