Poppy rondt de kaap van 500 wagens en kiest voor SEAT

Poppy rondt de kaap van 500 wagens en kiest voor SEAT

Poppy, een 100% Belgische start-up, heeft een belangrijke nieuwe stap gezet door zijn wagenpark uit te breiden tot 500 auto's. Tegelijk vernieuwt het zijn volledige vloot. Het eerste model, de SEAT IBIZA CNG, mag men vanaf het begin van dit jaar verwachten in de straten van Brussel en Antwerpen.

Toen initiatiefnemer D’Ieteren Poppy lanceerde, heeft het zich gebaseerd op enkele kerncijfers over de Belgische mobiliteit:
- een privé-wagen staat 96% van de tijd geparkeerd;
- 30% van het oppervlak van een stad wordt gebruikt om wagens te parkeren;
- 12% van onze tijd aan het stuur brengen we in files door;
- de gemiddelde kost van een wagen wordt geschat op 410 € per maand.

Maar om de mensen te overtuigen om nog meer richting gedeelde mobiliteit te denken is de beschikbaarheid van voertuigen cruciaal. Poppy beseft dit terdege en om aan die verwachting te voldoen heeft de start-up beslist om zijn wagenpark uit te breiden tot 500 voertuigen, verspreid over Antwerpen en Brussel. Het volledige wagenpark zal trouwens worden vernieuwd met 4 nieuwe, milieuvriendelijke wagens. De SEAT IBIZA CNG wordt als  eerste in gebruik genomen, vanaf februari 2020, en de 3 andere modellen volgen zeer binnenkort.

Ook de elektrische steps blijven niet achterwege in 2020: nog voor de zomer worden nieuwe modellen voorzien. Deze zijn robuuster en beter beveiligd en zijn dus beter aangepast aan de "typisch Belgische" wegen zodat de veiligheid van de reizigers nog meer wordt verzekerd.

Reizen op een andere manier dankzij multimodaliteit

In amper twee jaar tijd heeft Poppy gezorgd voor een versnelde uitbouw van zijn aanbod tussen Brussel en Antwerpen. Met een niet te onderschatten meerwaarde: wie zijn reis begint in één van de drie zones, mag die probleemloos eindigen in een andere. De mobiliteit tussen de steden staat centraal in Poppy's visie. Net als de multimodaliteit trouwens. Daarom heeft Poppy beslist om ook scooters en steps te integreren in dezelfde toepassing als die voor auto's. Hiermee wil Poppy zijn gebruikers een zo breed mogelijke keuze van vervoersmiddelen aanbieden, afhankelijk van het tijdstip, de af te leggen afstand en het aantal personen dat moet vervoerd worden.

Contacteer ons
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren n.v.
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen