Hybride wagens zijn niet bedoeld voor lange afstanden en andere foute beweringen

Hybride wagens zijn niet bedoeld voor lange afstanden en andere foute beweringen

  • Van emissievrij rijden tot de gemoedsrust die gepaard gaat met zo ver rijden als je wil, hybride auto's zijn geschikt voor alle behoeften
  • Het elektrisch rijbereik van de SEAT Leon e-HYBRID tot 64 kilometer stelt je in staat om zoveel in en tussen steden te reizen als je maar wil
  • In de hybride modus leveren de twee motoren samen de hoogste energie-efficiëntie, waardoor het verbruik wordt beperkt

Plug-inhybride auto's zijn blijvertjes. Ze maken het niet alleen mogelijk om in 100% elektrische modus te rijden, maar dankzij de combinatie van hun twee motoren zijn het zeer veelzijdige voertuigen. Toch bestaan er nog een paar mythen over plug-inhybride wagens. We ontzenuwen de valse beweringen met Neus Mesalles, een Complete Vehicle Engineer bij SEAT, aan het stuur van de eerste PHEV van het merk, de Leon e-HYBRID.

 

De 100% elektrische modus is alleen om in de stad te rijden.

Niet waar! We starten de wagen in Barcelona. "Het voertuig is vooraf ingesteld om wanneer het maar kan, in elektrische modus te starten" legt Neus uit. Met emissievrij rijden moet niemand zich nog zorgen maken over de anti-vervuilingsbeperkingen die in steeds meer steden gelden. Het biedt ook voordelen zoals gereserveerde rijstroken en parkeergelegenheid voor deze voertuigen.

 

Alleen voor stedelijke snelheidsbeperkingen.

Niet waar! Neus haar trip naar Martorell zal ook deze foute bewering ontkrachten. "Vaak wordt de elektrische modus geassocieerd met lage snelheden, typisch voor de stad; maar we kunnen gemakkelijk aan de maximumsnelheid rijden, in dit geval 120 km/u", zegt Neus.

 

Hybride wagens verbruiken meer.

Niet waar! In Martorell aangekomen, moet de SEAT-technicus naar een 50 km verderop gelegen testbaan. Daarvoor kiest ze de hybride modus. "Nu wisselen beide motoren, de elektrische en de verbrandingsmotor, elkaar automatisch af voor een maximale energie-efficiëntie", zegt ze. Dit resulteert in een drastische vermindering van het verbruik; in het geval van de SEAT Leon e-HYBRID is dit 1,1 l tot 1,3 l/100 km (WLTP) en 18,1 - 19,3 kW/100 km (WLTP), en ook een lagere CO2-uitstoot. "En als je snel gas geeft, draaien beide motoren tegelijk en bieden ze maximaal vermogen." Het vermogen van de Leon e-HYBRID is 204 pk (150 kW), waardoor hij in 7,5 seconden van 0 naar 100 km/u kan gaan.

 

Hybride wagens zijn niet geschikt voor lange afstanden.

Niet waar! Met de hybride modus kunnen de twee motoren niet alleen automatisch worden gecombineerd, maar kunnen ze ook handmatig worden geconfigureerd. De elektrische oplading kan voor later geprogrammeerd worden of de batterij kan opgeladen worden tijdens het rijden met de verbrandingsmotor. "Met een plug-inhybride heb je de gemoedsrust om zo ver te rijden als je wilt, ongeacht het elektrisch rijbereik", zegt de ingenieur. "De combinatie van beide technologieën, elektrisch en verbranding, biedt verschillende voordelen", besluit ze.

SE21-02N - Hybrid claims (2p).pdf 432 KB SE21-02N - Hybrid claims.docx 46 KB
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen