Hoeveel golfballen kunnen er in de koffer van een Tarraco?

Hoeveel golfballen kunnen er in de koffer van een Tarraco?

  • Volgeladen tot aan het bagagescherm ‘slikt’ de 760 liter grote koffer van de Tarraco maar liefst 8.500 golfballen
  • De SEAT Tarraco werd door golfspelers en professionals uit de Spaanse golfsector verkozen tot “Ideal Car”

Tijdens de 11de editie van de Spanish Media Cup werd de SEAT Tarraco door golfspelers en professionals uit de golfsector verkozen tot Ideal Car. Die titel kreeg hij toegekend omdat hij aan alle eisen voldoet die golfspelers stellen aan een auto voor dagelijks gebruik en voor hun favoriete sport: handig, ruim en milieuvriendelijk. Dat het laadvermogen van de koffer een belangrijke rol speelde, spreekt voor zich. Maar hoe zit het nu eigenijk met dat laadvermogen?

760 liter versus 40,679 cm³. Een golfbal heeft een diameter van 4,27 centimeter en een volume van 40,679 cm³. De koffer van een Tarraco met vijf zitplaatsen heeft een inhoud van 760 liter. Met behulp van twee jonge golftalenten zochten we uit hoeveel golfballen er precies in de koffer van de Tarraco passen.

Precisieshots met een 56º sand wedge. Om de golfballen in de koffer te mikken, gebruken de golfspelers eerst een zogeheten sand wedge. Dankzij de precisie die deze golfclub biedt, is het de perfecte club om de bal met een boogje in de koffer te spelen. “Tijdens een trainingsdag op de driving range slaan wij honderden ballen. We zijn het dus gewoon om de ene bal na de andere naar dezelfde plaats te spelen zonder grote fysieke inspanning”, zegt Marina Martinez, die al sinds haar vierde golf speelt.

8.500 in totaal. Nadat er meer dan 3.300 ballen in de Tarraco zijn gespeeld, krijgt de zwaartekracht de bovenhand. Het is tijd om de koffer te sluiten en de challenge te voltooien vanaf de achterbank. “We zeulen altijd met een hoop zakken en golfclubs en dus is het voor ons erg handig als we de koffer handenvrij kunnen openen en sluiten”, zegt Oriol Martinez die ook op zijn vierde de golfsport ontdekte. Uiteindelijk blijken er – gemeten tot aan het bagagescherm – precies 8.500 golfballen in de koffer van een Tarraco te passen.

De koffer van de Tarraco
102 cm diep
103 cm breed
41 cm hoog
760 liter
1.920 liter met neergeklapte achterbank 

Een golfbal
45,93 gram
42,67 mm diameter
40.679 cm³ volume
352 kuiltjes

SE20-64N - Tarraco Golf (2p).pdf 396 KB SE20-64N - Tarraco Golf.docx 47 KB
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.

 

Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy