Hoeveel golfballen kunnen er in de koffer van een Tarraco?

Hoeveel golfballen kunnen er in de koffer van een Tarraco?

  • Volgeladen tot aan het bagagescherm ‘slikt’ de 760 liter grote koffer van de Tarraco maar liefst 8.500 golfballen
  • De SEAT Tarraco werd door golfspelers en professionals uit de Spaanse golfsector verkozen tot “Ideal Car”

Tijdens de 11de editie van de Spanish Media Cup werd de SEAT Tarraco door golfspelers en professionals uit de golfsector verkozen tot Ideal Car. Die titel kreeg hij toegekend omdat hij aan alle eisen voldoet die golfspelers stellen aan een auto voor dagelijks gebruik en voor hun favoriete sport: handig, ruim en milieuvriendelijk. Dat het laadvermogen van de koffer een belangrijke rol speelde, spreekt voor zich. Maar hoe zit het nu eigenijk met dat laadvermogen?

760 liter versus 40,679 cm³. Een golfbal heeft een diameter van 4,27 centimeter en een volume van 40,679 cm³. De koffer van een Tarraco met vijf zitplaatsen heeft een inhoud van 760 liter. Met behulp van twee jonge golftalenten zochten we uit hoeveel golfballen er precies in de koffer van de Tarraco passen.

Precisieshots met een 56º sand wedge. Om de golfballen in de koffer te mikken, gebruken de golfspelers eerst een zogeheten sand wedge. Dankzij de precisie die deze golfclub biedt, is het de perfecte club om de bal met een boogje in de koffer te spelen. “Tijdens een trainingsdag op de driving range slaan wij honderden ballen. We zijn het dus gewoon om de ene bal na de andere naar dezelfde plaats te spelen zonder grote fysieke inspanning”, zegt Marina Martinez, die al sinds haar vierde golf speelt.

8.500 in totaal. Nadat er meer dan 3.300 ballen in de Tarraco zijn gespeeld, krijgt de zwaartekracht de bovenhand. Het is tijd om de koffer te sluiten en de challenge te voltooien vanaf de achterbank. “We zeulen altijd met een hoop zakken en golfclubs en dus is het voor ons erg handig als we de koffer handenvrij kunnen openen en sluiten”, zegt Oriol Martinez die ook op zijn vierde de golfsport ontdekte. Uiteindelijk blijken er – gemeten tot aan het bagagescherm – precies 8.500 golfballen in de koffer van een Tarraco te passen.

De koffer van de Tarraco
102 cm diep
​103 cm breed
​41 cm hoog
​760 liter
​1.920 liter met neergeklapte achterbank 

Een golfbal
45,93 gram
​42,67 mm diameter
​40.679 cm³ volume
​352 kuiltjes

SE20-64N - Tarraco Golf (2p).pdf 396 KB SE20-64N - Tarraco Golf.docx 47 KB
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.

 

Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen