Gloednieuwe SEAT Leon belicht de weg in het segment

Gloednieuwe SEAT Leon belicht de weg in het segment

  • De geheel nieuwe Leon tilt de lichttechnologie een niveau hoger en geeft hiermee het koetswerk- en interieurdesign van SEAT’s bestseller een aparte look
  • Full-ledkoplampen scheppen helderheid voor de bestuurder terwijl het voertuigbrede licht achteraan het design verhoogt
  • De interieurruimte van de vernieuwde SEAT Leon wordt gekenmerkt door een omhullende sfeerverlichting
  • De gloednieuwe SEAT Leon wordt onthuld op 28 januari

Met de nieuwe Leon-generatie creëert SEAT een elan van uitzonderlijkheid. Lichttechnologie staat centraal in de persoonlijkheid van het voertuig. De nieuwe SEAT Leon krijgt lichtsystemen die de dynamische, sportieve en elegante, compacte wagen nog aantrekkelijker maken vanuit elke gezichtshoek: vanbuiten gezien of vanuit het comfort aan de binnenkant.

In 2012 toen de derde generatie werd voorgesteld, was de SEAT Leon de eerste wagen in zijn segment die full-ledtechnologie kreeg. De toegewijde teams van ontwerpers en ingenieurs hebben de lichttechnologie van het best verkopende model van het merk naar het volgende level gebracht. Doel: de nieuwe, sprekende interieurdesigntaal van de hertekende Leon benadrukken.

Aan de buitenkant bevat de volgende Leon-generatie full-ledtechnologie. Aan de voorkant zijn dat de dynamische koplampen met een felheid en helderheid die zelfs de donkerste straten zullen opluisteren. Op de achterkant steekt de voertuigbrede doorlopende verlichting tussen beide achterlichten, en bij vertrek, een markante ceremoniële welkomstlichtshow af.

De Leon heeft ook dynamische richtingaanwijzers achteraan. Zo maakt hij de andere weggebruikers nog duidelijker welke richting zijn bestuurder uit wil, dit ten voordele van de algemene veiligheid.

Maar nog voor de bestuurder zijn reis aanvat en de wagen benadert, projecteert de wagen het typische welkomstlicht in de vorm van het woord ‘Hola’ (Hallo) op de grond bij ontgrendeling. Alweer een stijlelement van de recentste Leon die van de band zal rollen.

“Geavanceerde lichttechnologie speelt een hoofdrol bij het ontwerpen van een voertuig. In de hertekende Leon zijn we erin geslaagd om het al sterke karakter nog meer kracht toe te schrijven”, aldus Alejandro Mesonero-Romanos, directeur design bij SEAT. “Binnenin voert de omhullende sfeerverlichting de nieuwe Leon naar een hoger niveau van functionaliteit en esthetiek.”

Zodra wordt plaatsgenomen in de geheel nieuwe SEAT Leon zet het innovatieve lichtconcept de rijervaring kracht bij dankzij de omhullende full-ledsfeerverlichting die over het ganse dashboard en de deuren schijnt.

De lichttechnologie van de vernieuwde wagen werd ontworpen en ontwikkeld in het Technische Centrum van SEAT in Martorell.

De vierde generatie SEAT Leon wordt onthuld op 28 januari.

Contacteer ons
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren n.v.
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen