De nagelnieuwe SEAT Leon stapt met veel branie het compacte segment binnen

De nagelnieuwe SEAT Leon stapt met veel branie het compacte segment binnen

  • SEAT geeft de nieuwe generatie van zijn best verkochte model een uitgesproken design mee dat branie, elegantie en sportiviteit uitstraalt
  • Het ontwerp van de achterzijde van de nieuwe SEAT Leon wekt een indruk van snelheid op die de dynamiek van het model extra in de verf zet

De gloednieuwe SEAT Leon zal niet lang meer op zich laten wachten. Als nieuwste SEAT krijgt hij een uitgesproken nieuw design mee waarin de ziel van alle vorige Leon-generaties vervat zit. Zo sluit zijn designfilosofie perfect aan bij de merkwaarden van SEAT. De volgende SEAT Leon springt in het oog door zijn uitgekiende afmetingen, zijn vastberaden aanblik, zijn vloeiender lijnenspel en zijn meer gebeeldhouwde achterpartij.

De basis voor de sterke designtaal wordt gevormd door het vooruitstrevende MQB Evo-platform dat precies de flexibiliteit en veelzijdigheid bood die het designteam zocht. De toegenomen afmetingen van de gloednieuwe SEAT Leon in zowel vijfdeurs als Break beklemtonen hoe belangrijk de juiste proporties wel zijn in het komende autodesigntijdperk.

“De gloednieuwe SEAT Leon werd met durf en eenvoud ontworpen terwijl zijn afwerking kracht en vastberadenheid uitstraalt. Eenvoud omdat we bij SEAT geloven dat een paar lijnen vaak volstaan om een volledig verhaal te vertellen. Vastberakdenheid en kracht omdat dit de kenmerken zijn waaraan onze auto’s van bij de eerste aanblik worden herkend”, zegt Alejandro Mesonero-Romanos, Director of Design bij SEAT.

De oppervlakken van de gloednieuwe SEAT Leon evolueerden, kregen een meer uitgesproken vorm met een eleganter design. Het gevolg is dat de kleur en de uitstraling van de auto meer afwisseling en nuance kent wanneer er licht over het koetswerk valt. Kortom, de auto krijgt een uitgewerkte driedimensionale diepte en een gelaagde esthetiek.

De achterzijde van de nagelnieuwe SEAT Leon wordt beklemtoond via de kofferbrede ledverlichting. Zowel de lichtsignatuur als de spoiler creëren een lijnenspel dat een gevoel van snelheid genereert, zelfs al staat de auto stil.

Het nieuwe design van de SEAT Leon onstond uit het samengaan van evolutie en revolutie, opgedirkt met een portie branie, een uitgesproken aanblik en een verfijnde look van dichtbij en vanop afstand.

De nieuwe SEAT Leon werd ontworpen en ontwikkeld in de SEAT-fabriek in Marotrell en zal daar ook van de band rollen.

De gloednieuwe SEAT Leon, waar halsreikend naar wordt uitgekeken, doet nu al van zich spreken: hij wordt de veiligste, meest geconnecteerde auto van het merk en zal kunnen bogen op elektrische ondersteunde aandrijvingen en een aantrekkelijk, evoluerend design. Deze vierde generatie zal onthuld worden op 28 januari 2020.

Contacteer ons
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren n.v.
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen