De jongste SEAT Leon haalt een score van vijf sterren in de nieuwe en strengere veiligheidstest van Euro NCAP

De jongste SEAT Leon haalt een score van vijf sterren in de nieuwe en strengere veiligheidstest van Euro NCAP

  • De jongste SEAT Leon is een van de eerste modellen die de nieuwe, meer veeleisende normen het hoofd heeft geboden
  • De nieuwe generatie van de Leon kon aan de strengere normen voldoen en de hoogste score behalen dankzij een nieuwe, standaard gemonteerde centrale airbag voorin
  • Euro NCAP testte zowel de versies met verbrandingsmotor als de plug-inhybride varianten van de nieuwe SEAT Leon
  • De SEAT Leon biedt een hoog veiligheidspeil voor zijn passagiers – volwassenen en kinderen – en voor de zwakke weggebruikers
  • De score van vijf sterren voor de SEAT Leon toont de toewijding van het merk aan in de ontwikkeling van de veiligst mogelijke auto’s met behulp van de jongste technologie

De nieuwe SEAT Leon heeft een veiligheidsscore van vijf sterren gekregen van testorganisatie Euro NCAP. Het resultaat bewijst dat de Leon ontwikkeld is om een van de veiligste voertuigen op de markt te zijn, te meer omdat de testmethodes van Euro NCAP in 2020 nog uitdagender zijn geworden.

Een belangrijke wijziging in de testprocedure van Euro NCAP in 2020 is de invoering van een frontale crashtest met een bewegend obstakel tegen een bewegende auto. Die vervangt de test met een gedeeltelijke crash tegen een vervormbaar obstakel. Ook de zijdelingse impacts zijn geüpdatet doordat de test is verstrengd. En voor het eerst evalueert Euro NCAP ook een zijdelingse aanrijding langs de verste kant, met aandacht voor de bescherming van de bestuurder en de potentiële interactie tussen de bestuurder en de passagier voorin. Verder heeft Euro NCAP nog meer nadruk gelegd op de jongste generatie botspreventie- en rijhulpsystemen en heeft het nieuwe scenario’s ingevoerd om AEB-technologie te evalueren, waaronder situaties met links of rechts afslaan op een kruispunt. Als onderdeel van de beoordeling van de rijhulpsystemen (Safety Assist) is een systeem ingevoerd ter evaluatie van functies die de status van de bestuurder in de gaten houden (Driver Status Monitoring systems). Die zijn ontwikkeld om vermoeidheid en verstrooidheid van de bestuurder te detecteren.

Zowel de versies met verbrandingsmotor als de plug-inhybride varianten van de volledig nieuwe SEAT Leon zijn door Euro NCAP getest en kregen hoge scores op alle vlak: 92 procent voor de bescherming van volwassenen, 88 procent voor de bescherming van kinderen, 71 procent voor de bescherming van zwakke weggebruikers en 80 procent voor het onderdeel Safety Assist.

 

Veiligheid in het DNA

Een gamma van de jongste rijhulpsystemen op basis van een combinatie van sensorgegevens maakt dat de volledig nieuwe SEAT Leon de weg voor hem ziet zoals nooit tevoren en, belangrijk, zich kan aanpassen aan wijzigende rijomstandigheden.

Systemen zoals Autonomous Emergency Braking, Side and Exit Assist, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist, Light Assist en Pre-Crash Assist werken samen om een beschermende bubbel rond het voertuig en voor de passagiers te creëren.

Het Pre-Crash Assist bijvoorbeeld reageert in slechts 0,2 seconden wanneer een ongeval dreigt te gebeuren – gordels aanspannen, waarschuwingslichten activeren, vensters en schuifdak sluiten – om het passagierscompartiment te helpen beschermen.

Voeg daar nog de integratie aan toe van zeven airbags, waaronder een nieuwe, standaard gemonteerde centrale airbag voorin, Front Assist met detectie van voertuigen, voetgangers en fietsers, Emergency Steering Assist en Junction Assist, Lane Assist en Emergency e-Call, en de volledig nieuwe SEAT Leon wordt een van de veiligste voertuigen op de weg, zelfs wanneer hij wordt geconfronteerd met de nieuwe testmethodes die door Euro NCAP worden toegepast.

De nieuwe, standaard gemonteerde centrale airbag voorin vermijdt mogelijk contact tussen de hoofden van de bestuurder en de passagier voorin bij bijvoorbeeld een zijdelingse aanrijding.Het Front Assist detecteert niet enkel voertuigen, voetgangers en fietsers, maar omvat ook Emergency Steering Assist en Junction Assist. Wanneer het Front Assist ingrijpt, nadat de bestuurder eerst heeft gestuurd om een object te ontwijken, voert het Emergency Steering Assist gerichte stuur- en reminterventies uit om een geoptimaliseerde uitwijkroute te helpen vinden.

SEAT_LEON_7_AIRBAGS_EN.mp4 41 MB SE20-94N - Leon NCAP (2p).pdf 540 KB SE20-94N - Leon NCAP.docx 46 KB
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy