CNG verdient z’n plaats in élke bedrijfsvloot

CNG verdient z’n plaats in élke bedrijfsvloot

Het is steeds duidelijker dat bedrijfsvloten een enorme hefboom kunnen vormen voor een groenere en milieuvriendelijker mobiliteit. En dus zie je een opmars van elektrische en hybride voertuigen in bedrijfswagenparken. Iets meer onder de radar wellicht, maar even aanwezig en relevant voor een properder mobiliteit zijn CNG-wagens. Proximus, om maar één bedrijf te noemen, integreert nu 200 CNG-wagens in z’n bedrijfsvloot. De meest recente cijfers van de FOD mobiliteit geven ook aan dat er evenveel CNG-wagens als volledige elektrische wagens geleased worden. Dat danken deze wagens aan hun economische zowel als ecologische troeven.

CNG-wagens bieden een onklopbare combinatie van ecologische en economische voordelen voor de bedrijfsvloot. Brigitte Goossens, fleetmanager Seat Import: “Het is effectief zo dat CNG-wagens op vlak van TCO een sterke remonte maken op alle andere types aandrijving. De meerprijs ten aanzien van diesel- en benzinevoertuigen is zeer gering. En qua verbruikskost zijn ze werkelijk straf: een Arona of Ibiza TGI heelt een verbruikskost van 3,5€ per 100 km, een Seat Leon TGI zo’n 4€. Onklopbaar dus op dat vlak. Vandaar dat steeds meer bedrijven, zoals nu ook Proximus, CNG-wagens opnemen in hun bedrijfswagenpark.”

Rijden op CNG betekent winst vanaf de eerste gereden kilometer

“Bedrijven maar zeker ook particulieren willen bovendien een reële bijdrage leveren aan een beter klimaat en properder leefomgeving”, aldus Maarten Van Houdenhove, PR-manager van DATS 24, de brandstoffenleverancier van Colruyt Group. CNG-wagens bieden die mogelijkheid, nog meer dan hybride of plug-inhybride wagens. “Qua ecoscore staat de CNG-wagen op plaats 3, na de volledige elektrische wagen en de waterstofwagens, maar dus voor de plug-in en gewone hybride en de wagens op traditionele brandstoffen. Dat komt omdat ze 16% tot 30% minder CO2 uitstoten en bijna 80% minder fijnstof. Ze zijn ook opmerkelijk stiller”, voegt Van Houdenhove daar nog aan toe.

SEAT Import en DATS 24 begeleiden Proximus richting groener bedrijfsvloot.

Proximus, met een toonaangevende rol in de aanpak van de klimaatverandering, integreert 200 SEAT’s Ibiza TGI in haar vloot. De medewerkers komen die zelf in ontvangst nemen bij SEAT Import. Daarbij krijgen ze tips & tricks voor een optimaal gebruik van die wagen en nemen ze deel aan een demo CNG-tanken. “Ook al is het tankproces makkelijker en even snel als ze gewend waren met hun dieselwagens, het geeft de gebruiker het nodige vertrouwen”, besluit Van Houdenhove nog.

SE20-77N - DATS 24 Proximus CNG (2p).pdf 452 KB SE20-77N - DATS 24 Proximus CNG.docx 182 KB
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen