VW Group China, JAC en SEAT tekenen akkoord elektrische mobiliteit in China

VW Group China, JAC en SEAT tekenen akkoord elektrische mobiliteit in China

SEAT heeft een raamakkoord ondertekend met Volkswagen Group China en Anhui Jianghuai Automobile Group Corp., Ltd (JAC). De overeenkomst werd ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess, JAC-voorzitter An Jin en SEAT-voorzitter Luca de Meo. De ceremonie in aanwezigheid van de Chinese president Xi Jingping en de Spaanse premier Pedro Sánchez vond plaats in het Paleis van Moncloa in Madrid, de officiële residentie en werkplaats van de Spaanse premier.

In het kader van dit akkoord zullen alle partijen hun technologische en productgerelateerde knowhow verenigen om een platform voor batterijaangedreven elektrische voertuigen te ontwikkelen, dat door JAC Volkswagen zal worden gebouwd. JAC Volkswagen zal het merk SEAT tegen 2021 introduceren en samen zullen ze SEAT-producten elektrificeren. De bouw van het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van JAC Volkswagen gaat nog voor eind 2018 van start. Dit centrum zal zich toespitsen op belangrijke aspecten zoals connectiviteit, autonoom rijden en andere strategische ontwikkelingen in de toekomst. De ondertekening vormt een nieuwe impuls voor het groeiende partnerschap tussen Volkswagen Group China, SEAT en JAC, die de handen in elkaar slaan op de aanzienlijke Chinese markt voor elektrische mobiliteit.

“Elektrische mobiliteit vormt samen met digitalisering, connectiviteit en autonoom rijden de toekomst van de mobiliteitssector. China werpt zich op als een belangrijke motor van die transformatie”, verklaart Dr. Herbert Diess, voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen AG. “Dit partnerschap toont ook de voordelen van een globale aanpak van duurzame mobiliteit.”

SEAT-voorzitter Luca de Meo verklaarde dat “deze overeenkomst met Volkswagen Group China en JAC ons zal helpen om onze strategische ontwikkeling voort te zetten, door het merk SEAT in China te introduceren en zo een nieuwe stap voorwaarts te zetten in de globaliseringsstrategie van de onderneming. China is marktleider in elektrische voertuigen en SEAT wil deze technologie verder ontwikkelen om beter te kunnen inspelen op de behoeften van consumenten en om mobiliteit alsmaar duurzamer te maken.”

SEAT, Volkswagen Group China en JAC ondertekenden in juli van dit jaar ook al een overeenkomst in Berlijn, in aanwezigheid van de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Chinese premier Li Keqiang. SEAT maakte deel uit van deze joint venture en werd het hoofdmerk van de Volkswagen Group in dit project. Sinds de oprichting van de joint venture in 2017 deelt SEAT zijn knowhow op het vlak van design en onderzoek en ontwikkeling.

Dankzij dit raamakkoord kan de Volkswagen Group een belangrijke stap voorwaarts zetten op de Chinese markt. SEAT zal het voortouw nemen om de initiatieven die in deze overeenkomst zijn vastgelegd, tot uitvoering te brengen. De producten die op het platform voor batterijaangedreven elektrische voertuigen worden gebouwd, zullen perfect beantwoorden aan de vereisten van Chinese klanten op het vlak van elektrische mobiliteit. Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum dat de partners samen gaan bouwen, zal ook connectiviteitstechnologieën en systemen voor autonoom rijden ontwikkelen die specifiek op de Chinese markt zijn afgestemd.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen. In 2017 boekte SEAT een bedrijfswinst na belastingen van 281 miljoen euro en verkocht het merk wereldwijd 470.000 wagens.

De SEAT-groep stelt meer dan 14.700 personen te werk in zijn drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de succesvolle Ibiza, Leon en Arona worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.


D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  

Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy