VW Group China, JAC en SEAT tekenen akkoord elektrische mobiliteit in China

VW Group China, JAC en SEAT tekenen akkoord elektrische mobiliteit in China

SEAT heeft een raamakkoord ondertekend met Volkswagen Group China en Anhui Jianghuai Automobile Group Corp., Ltd (JAC). De overeenkomst werd ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess, JAC-voorzitter An Jin en SEAT-voorzitter Luca de Meo. De ceremonie in aanwezigheid van de Chinese president Xi Jingping en de Spaanse premier Pedro Sánchez vond plaats in het Paleis van Moncloa in Madrid, de officiële residentie en werkplaats van de Spaanse premier.

In het kader van dit akkoord zullen alle partijen hun technologische en productgerelateerde knowhow verenigen om een platform voor batterijaangedreven elektrische voertuigen te ontwikkelen, dat door JAC Volkswagen zal worden gebouwd. JAC Volkswagen zal het merk SEAT tegen 2021 introduceren en samen zullen ze SEAT-producten elektrificeren. De bouw van het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van JAC Volkswagen gaat nog voor eind 2018 van start. Dit centrum zal zich toespitsen op belangrijke aspecten zoals connectiviteit, autonoom rijden en andere strategische ontwikkelingen in de toekomst. De ondertekening vormt een nieuwe impuls voor het groeiende partnerschap tussen Volkswagen Group China, SEAT en JAC, die de handen in elkaar slaan op de aanzienlijke Chinese markt voor elektrische mobiliteit.

“Elektrische mobiliteit vormt samen met digitalisering, connectiviteit en autonoom rijden de toekomst van de mobiliteitssector. China werpt zich op als een belangrijke motor van die transformatie”, verklaart Dr. Herbert Diess, voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen AG. “Dit partnerschap toont ook de voordelen van een globale aanpak van duurzame mobiliteit.”

SEAT-voorzitter Luca de Meo verklaarde dat “deze overeenkomst met Volkswagen Group China en JAC ons zal helpen om onze strategische ontwikkeling voort te zetten, door het merk SEAT in China te introduceren en zo een nieuwe stap voorwaarts te zetten in de globaliseringsstrategie van de onderneming. China is marktleider in elektrische voertuigen en SEAT wil deze technologie verder ontwikkelen om beter te kunnen inspelen op de behoeften van consumenten en om mobiliteit alsmaar duurzamer te maken.”

SEAT, Volkswagen Group China en JAC ondertekenden in juli van dit jaar ook al een overeenkomst in Berlijn, in aanwezigheid van de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Chinese premier Li Keqiang. SEAT maakte deel uit van deze joint venture en werd het hoofdmerk van de Volkswagen Group in dit project. Sinds de oprichting van de joint venture in 2017 deelt SEAT zijn knowhow op het vlak van design en onderzoek en ontwikkeling.

Dankzij dit raamakkoord kan de Volkswagen Group een belangrijke stap voorwaarts zetten op de Chinese markt. SEAT zal het voortouw nemen om de initiatieven die in deze overeenkomst zijn vastgelegd, tot uitvoering te brengen. De producten die op het platform voor batterijaangedreven elektrische voertuigen worden gebouwd, zullen perfect beantwoorden aan de vereisten van Chinese klanten op het vlak van elektrische mobiliteit. Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum dat de partners samen gaan bouwen, zal ook connectiviteitstechnologieën en systemen voor autonoom rijden ontwikkelen die specifiek op de Chinese markt zijn afgestemd.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2018 liet SEAT een nettowinst van 294 miljoen euro optekenen, verkocht het 517.600 auto’s en haalde het een recordomzet van bijna 10 miljard euro.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en, binnenkort, de Mii electric in Slovakije.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 - D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.   

- Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.  

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy