VW Group China, JAC en SEAT tekenen akkoord elektrische mobiliteit in China

VW Group China, JAC en SEAT tekenen akkoord elektrische mobiliteit in China

SEAT heeft een raamakkoord ondertekend met Volkswagen Group China en Anhui Jianghuai Automobile Group Corp., Ltd (JAC). De overeenkomst werd ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess, JAC-voorzitter An Jin en SEAT-voorzitter Luca de Meo. De ceremonie in aanwezigheid van de Chinese president Xi Jingping en de Spaanse premier Pedro Sánchez vond plaats in het Paleis van Moncloa in Madrid, de officiële residentie en werkplaats van de Spaanse premier.

In het kader van dit akkoord zullen alle partijen hun technologische en productgerelateerde knowhow verenigen om een platform voor batterijaangedreven elektrische voertuigen te ontwikkelen, dat door JAC Volkswagen zal worden gebouwd. JAC Volkswagen zal het merk SEAT tegen 2021 introduceren en samen zullen ze SEAT-producten elektrificeren. De bouw van het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van JAC Volkswagen gaat nog voor eind 2018 van start. Dit centrum zal zich toespitsen op belangrijke aspecten zoals connectiviteit, autonoom rijden en andere strategische ontwikkelingen in de toekomst. De ondertekening vormt een nieuwe impuls voor het groeiende partnerschap tussen Volkswagen Group China, SEAT en JAC, die de handen in elkaar slaan op de aanzienlijke Chinese markt voor elektrische mobiliteit.

“Elektrische mobiliteit vormt samen met digitalisering, connectiviteit en autonoom rijden de toekomst van de mobiliteitssector. China werpt zich op als een belangrijke motor van die transformatie”, verklaart Dr. Herbert Diess, voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen AG. “Dit partnerschap toont ook de voordelen van een globale aanpak van duurzame mobiliteit.”

SEAT-voorzitter Luca de Meo verklaarde dat “deze overeenkomst met Volkswagen Group China en JAC ons zal helpen om onze strategische ontwikkeling voort te zetten, door het merk SEAT in China te introduceren en zo een nieuwe stap voorwaarts te zetten in de globaliseringsstrategie van de onderneming. China is marktleider in elektrische voertuigen en SEAT wil deze technologie verder ontwikkelen om beter te kunnen inspelen op de behoeften van consumenten en om mobiliteit alsmaar duurzamer te maken.”

SEAT, Volkswagen Group China en JAC ondertekenden in juli van dit jaar ook al een overeenkomst in Berlijn, in aanwezigheid van de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Chinese premier Li Keqiang. SEAT maakte deel uit van deze joint venture en werd het hoofdmerk van de Volkswagen Group in dit project. Sinds de oprichting van de joint venture in 2017 deelt SEAT zijn knowhow op het vlak van design en onderzoek en ontwikkeling.

Dankzij dit raamakkoord kan de Volkswagen Group een belangrijke stap voorwaarts zetten op de Chinese markt. SEAT zal het voortouw nemen om de initiatieven die in deze overeenkomst zijn vastgelegd, tot uitvoering te brengen. De producten die op het platform voor batterijaangedreven elektrische voertuigen worden gebouwd, zullen perfect beantwoorden aan de vereisten van Chinese klanten op het vlak van elektrische mobiliteit. Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum dat de partners samen gaan bouwen, zal ook connectiviteitstechnologieën en systemen voor autonoom rijden ontwikkelen die specifiek op de Chinese markt zijn afgestemd.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen