Vijf Euro NCAP-sterren voor de nieuwe SEAT Arona

De nieuwe SEAT Arona behaalt de hoogst mogelijke scores in de veeleisende Euro NCAP-veiligheidstests en plaatst zich zo op gelijke hoogte met drie andere topmodellen uit het merkgamma: Ateca, Leon en Ibiza. SEAT bewijst nog maar eens aan welke hoge veiligheidsnormen al zijn modellen voldoen. De nieuwe SEAT Arona is de jongste telg uit het SEAT-gamma die deel uitmaakt van het grootste productoffensief ooit in de geschiedenis van het Spaanse merk. Een offensief waarin de Leon opvalt met zijn nieuwe facelift, samen met de nieuwe Ibiza, de Ateca en de op stapel staande grote SUV die in 2018 op de markt komt.

Vijf sterren behalen in de prestigieuze en onafhankelijk uitgevoerde Euro NCAP-veiligheidstests wordt keer op keer een grotere uitdaging omdat de tests de voorbije maanden alsmaar strenger zijn geworden. Euro NCAP onderwerpt voertuigen die op de markt worden gebracht aan een aantal tests die altijd maar strenger en strenger worden. Zo wordt er gebruik gemaakt van crashtestdummy’s die kinderen tussen 6 en 10 jaar simuleren om de veiligheid van kinderen op een betrouwbare manier te testen. Ook de frontale en zijdelingse crashtests (onder een hoek van 75 graden tegen een paal) zijn strenger geworden. Bovenop deze criteria nam ook het aantal gebruikte dummytypes toe, terwijl hun levensechtheid werd aangepast om echte ongevallensituaties op de meest objectieve manier te weerspiegelen.

De nieuwe SEAT Arona behaalde uitstekende resultaten in elke onderdeel van de veiligheidstests van Euro NCAP, maar zette opvallend goede resultaten neer voor de bescherming van volwassen inzittenden en voetgangers. Ook de rijhulpsystemen van de Arona scoren uitstekend. Vooral de efficiëntie van de autonome noodremfunctie (AEB) en de Front Assist springen erbovenuit. Door radartechnologie te combineren met de meest recente versies van het ABS en de ESC, grijpt de Front Assist niet alleen in wanneer het andere voertuigen waarneemt, maar ook bij voetgangers. De combinatie van al deze systemen maken dat de auto op de veiligste en snelste manier kan remmen.

De veiligheidstests van Euro NCAP zijn sinds 2016 veel veeleisender geworden op het vlak van actieve en passieve veiligheid, maar ook inzake preventieve veiligheid. De nieuwe SEAT Arona wordt dan ook uitgerust met gordelspanners en spankrachtbegrenzers voor- en achteraan. Dit biedt heel wat voordelen bij het inspelen op de meest veeleisende uitdagingen bij de bescherming van volwassenen en kinderen. De gordelspanners reduceren bij een impact immers de ‘losheid’ van de veiligheidsgordel rond de romp en het bekken zodat volwassenen en kinderen op de best mogelijke manier in hun stoel worden gehouden. De Isofix- en Top Tether-bevestigingspunten voor de achterstoelen zijn in de SEAT Arona standaard, net als een snelheidsbegrenzer, een derde hoofdsteun achteraan, een geavanceerd veiligheidsgordelwaarschuwingssysteem voor alle zitplaatsen en 6 airbags.

De nieuwe SEAT Arona, die in Barcelona geassembleerd wordt op het nieuwe MQB A0-platform, gaat verder dan de huidige standaards die Euro NCAP oplegt. Standaard biedt hij namelijk ook Hill Hold Control, automatische koplampen, multicrashremfunctie, bandendrukcontrole en dagrijlichten, terwijl adaptieve cruise control, Rear Traffic Alert, Blind Spot Detection en Park Assist voor zowel file- als dwarsparkeren eveneens beschikbaar zijn.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy