Vijf Euro NCAP-sterren voor de nieuwe SEAT Arona

De nieuwe SEAT Arona behaalt de hoogst mogelijke scores in de veeleisende Euro NCAP-veiligheidstests en plaatst zich zo op gelijke hoogte met drie andere topmodellen uit het merkgamma: Ateca, Leon en Ibiza. SEAT bewijst nog maar eens aan welke hoge veiligheidsnormen al zijn modellen voldoen. De nieuwe SEAT Arona is de jongste telg uit het SEAT-gamma die deel uitmaakt van het grootste productoffensief ooit in de geschiedenis van het Spaanse merk. Een offensief waarin de Leon opvalt met zijn nieuwe facelift, samen met de nieuwe Ibiza, de Ateca en de op stapel staande grote SUV die in 2018 op de markt komt.

Vijf sterren behalen in de prestigieuze en onafhankelijk uitgevoerde Euro NCAP-veiligheidstests wordt keer op keer een grotere uitdaging omdat de tests de voorbije maanden alsmaar strenger zijn geworden. Euro NCAP onderwerpt voertuigen die op de markt worden gebracht aan een aantal tests die altijd maar strenger en strenger worden. Zo wordt er gebruik gemaakt van crashtestdummy’s die kinderen tussen 6 en 10 jaar simuleren om de veiligheid van kinderen op een betrouwbare manier te testen. Ook de frontale en zijdelingse crashtests (onder een hoek van 75 graden tegen een paal) zijn strenger geworden. Bovenop deze criteria nam ook het aantal gebruikte dummytypes toe, terwijl hun levensechtheid werd aangepast om echte ongevallensituaties op de meest objectieve manier te weerspiegelen.

De nieuwe SEAT Arona behaalde uitstekende resultaten in elke onderdeel van de veiligheidstests van Euro NCAP, maar zette opvallend goede resultaten neer voor de bescherming van volwassen inzittenden en voetgangers. Ook de rijhulpsystemen van de Arona scoren uitstekend. Vooral de efficiëntie van de autonome noodremfunctie (AEB) en de Front Assist springen erbovenuit. Door radartechnologie te combineren met de meest recente versies van het ABS en de ESC, grijpt de Front Assist niet alleen in wanneer het andere voertuigen waarneemt, maar ook bij voetgangers. De combinatie van al deze systemen maken dat de auto op de veiligste en snelste manier kan remmen.

De veiligheidstests van Euro NCAP zijn sinds 2016 veel veeleisender geworden op het vlak van actieve en passieve veiligheid, maar ook inzake preventieve veiligheid. De nieuwe SEAT Arona wordt dan ook uitgerust met gordelspanners en spankrachtbegrenzers voor- en achteraan. Dit biedt heel wat voordelen bij het inspelen op de meest veeleisende uitdagingen bij de bescherming van volwassenen en kinderen. De gordelspanners reduceren bij een impact immers de ‘losheid’ van de veiligheidsgordel rond de romp en het bekken zodat volwassenen en kinderen op de best mogelijke manier in hun stoel worden gehouden. De Isofix- en Top Tether-bevestigingspunten voor de achterstoelen zijn in de SEAT Arona standaard, net als een snelheidsbegrenzer, een derde hoofdsteun achteraan, een geavanceerd veiligheidsgordelwaarschuwingssysteem voor alle zitplaatsen en 6 airbags.

De nieuwe SEAT Arona, die in Barcelona geassembleerd wordt op het nieuwe MQB A0-platform, gaat verder dan de huidige standaards die Euro NCAP oplegt. Standaard biedt hij namelijk ook Hill Hold Control, automatische koplampen, multicrashremfunctie, bandendrukcontrole en dagrijlichten, terwijl adaptieve cruise control, Rear Traffic Alert, Blind Spot Detection en Park Assist voor zowel file- als dwarsparkeren eveneens beschikbaar zijn.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen. In 2017 boekte SEAT een bedrijfswinst na belastingen van 281 miljoen euro en verkocht het merk wereldwijd 470.000 wagens.

De SEAT-groep stelt meer dan 14.700 personen te werk in zijn drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de succesvolle Ibiza, Leon en Arona worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.


D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  

Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy