Tien SEAT-fans genoten een exclusieve glimp van de Tarraco

Tien SEAT-fans genoten een exclusieve glimp van de Tarraco

  • Zijn grote volume, ontwerp en royaal interieur zijn slechts enkele van de opvallende kenmerken die de fans van de Spaanse autobouwer aanhaalden
  • De Tarraco vervolledigt het SUV-gamma van SEAT en maakt zijn debuut op de wereldmarkt op 18 september in Tarragona, Spanje
  • Meer dan 146.000 mensen namen deel aan de selectie van zijn naam die voor het eerst gebeurde via een publieke stemming

‘Beastly’, ‘stupenda’, ‘magnifique’, ‘schön’, ‘enorme’. Verschillende typeringen in verschillende talen maar telkens met dezelfde dekking. SEAT besliste om tien internationale followers van het merk een exclusieve eerste blik te gunnen op zijn nieuwste model: de SEAT Tarraco. Ze kwamen uit het VK, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje om de derde SUV van het bedrijf te bewonderen kort voor diens internationale voorstelling. Toen ze het voertuig zagen dat het SUV-offensief van het merk afrondt, waren dit hun reacties:

- Verrassing in de duisternis. Met een uitnodiging voor een bezoek aan de Martorell-fabriek op zak stond deze SEAT-fans een grote verrassing te wachten. Voor ze een halfduistere zaal binnenwandelden kregen ze geheimzinnige instructies. “Ga naar binnen, ga zitten en geniet.” Twee per twee betraden de fans het auditorium waar ze slechts twee stoelen ontwaarden. “Waarom is het hier zo donker? Ik kan niets zien”, oppert een van de verbaasde bezoekers. “Wat gebeurt hier?”, zegt ook de tweede die zich neerzet.

- For their eyes only. Een donker doek wordt voor hen weggetrokken en onthult de verrassing. “Wat een elegant silhouet, prachtig”, weet een van de fans uit te brengen. Naast het design, worden ook adjectieven als ‘robuust’ en ‘volume’ veelvuldig in de mond genomen. “Hij is heel wat groter dan ik dacht, hij zou ideaal zijn voor mijn dagelijkse activiteiten”, stelt een merkenthousiasteling uit Frankrijk. “Ik wil hem”, roept een andere fan uit die samen met haar dochter helemaal uit het VK gekomen is.

Tarraco, de Latijnse naam voor Tarragona, is de eerste SEAT-modelnaam die gekozen werd via publieke stemming waar in de finale fase van het initiatief #SEATseekingName meer dan 146.000 fans aan hebben deelgenomen.

De nieuwe SEAT Tarraco die op 18 september in Tarragona onthuld zal worden, is een grote volumewagen die plaats biedt aan 7 passagiers. De toevoeging van het nieuwe model aan het SUV-gamma dat momenteel uit de Ateca en de Arona bestaat, betekent het grootste productoffensief tot nog toe. De aftrap van het productoffensief vond plaats met de lancering van de Ateca in 2016 en kreeg een vervolg in 2017 met de facelift van de Leon, de vijfde generatie Ibiza en de nieuwe Arona crossover. De SEAT Tarraco wordt gelanceerd tegen het einde van het jaar.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen