SEAT wordt de eerste autoconstructeur in Europa met een Android Auto-app in de Play Store

Connectiviteit op zijn best

Donderdag 6 juli 2017 — SEAT gaat nog een stap verder voor de connectiviteit van zijn modellen door als eerste merk in Europa een app te lanceren die compatibel is met Android Auto™. De SEAT DriveApp, ontwikkeld voor Android, is beschikbaar in de Google Play™ Store en laat bestuurders toe om de inhoud van de op een Android™-toestel geïnstalleerde app te bekijken en te beheren via het infotainmentscherm van de wagen. De app is reeds beschikbaar in Spanje en zal dat in de komende weken ook zijn voor andere markten waar SEAT actief is.

Met de SEAT DriveApp voor Apple CarPlay en de SEAT DriveApp voor MirrorLink – die reeds beschikbaar waren in de App Store en de Google Play™ Store – krijgen bestuurders zowel in de auto als op afstand toegang tot alle statusgegevens van hun voertuig, voor een nog aangenamere rijervaring. Zo kunnen bijvoorbeeld statusgegevens als de bandenspanning of het brandstofverbruik worden weergegeven. De app zal in de komende weken uitgebreid worden met nog meer functies en diensten.

De SEAT DriveApp werd volledig ontwikkeld in het SEAT Technical Centre, de technologische motor van de onderneming op het vlak van connectiviteit. Het merk streeft ernaar om als eerste een ecologisch mobiliteitsconcept te ontwikkelen dat eenvoudige mobiliteitsdiensten aan zijn klanten biedt.

Het merk biedt op zijn volledige modellenreeks reeds FullLink-technologie aan die compatibel is met iOS- en Android™-toestellen. Dankzij de connectiviteitsoplossingen van SEAT kunnen bestuurders steeds op de hoogte blijven over de status van hun voertuig, waar ze ook zijn, en verbonden blijven met sociale media terwijl ze op een volledig veilige manier rijden.

SEAT was de eerste onderneming die technologie voor smartphone-integratie compatibel met iOS (CarPlay), Android™ (Android Auto) en MirrorLink lanceerde, en heeft de afgelopen twee jaar deelgenomen aan het Barcelona Mobile World Congress. Tegelijkertijd heeft de onderneming overeenkomsten getekend met partners als Travipay en SABA die haar toelaten om veel flexibeler te zijn in de ontwikkeling van mobiliteitsoplossingen die gelijke tred houden met de markt van consumentenelektronica.

Dries De Weert D'Ieteren NV