SEAT wordt de eerste autoconstructeur in Europa met een Android Auto-app in de Play Store

Connectiviteit op zijn best

SEAT gaat nog een stap verder voor de connectiviteit van zijn modellen door als eerste merk in Europa een app te lanceren die compatibel is met Android Auto™. De SEAT DriveApp, ontwikkeld voor Android, is beschikbaar in de Google Play™ Store en laat bestuurders toe om de inhoud van de op een Android™-toestel geïnstalleerde app te bekijken en te beheren via het infotainmentscherm van de wagen. De app is reeds beschikbaar in Spanje en zal dat in de komende weken ook zijn voor andere markten waar SEAT actief is.

Met de SEAT DriveApp voor Apple CarPlay en de SEAT DriveApp voor MirrorLink – die reeds beschikbaar waren in de App Store en de Google Play™ Store – krijgen bestuurders zowel in de auto als op afstand toegang tot alle statusgegevens van hun voertuig, voor een nog aangenamere rijervaring. Zo kunnen bijvoorbeeld statusgegevens als de bandenspanning of het brandstofverbruik worden weergegeven. De app zal in de komende weken uitgebreid worden met nog meer functies en diensten.

De SEAT DriveApp werd volledig ontwikkeld in het SEAT Technical Centre, de technologische motor van de onderneming op het vlak van connectiviteit. Het merk streeft ernaar om als eerste een ecologisch mobiliteitsconcept te ontwikkelen dat eenvoudige mobiliteitsdiensten aan zijn klanten biedt.

Het merk biedt op zijn volledige modellenreeks reeds FullLink-technologie aan die compatibel is met iOS- en Android™-toestellen. Dankzij de connectiviteitsoplossingen van SEAT kunnen bestuurders steeds op de hoogte blijven over de status van hun voertuig, waar ze ook zijn, en verbonden blijven met sociale media terwijl ze op een volledig veilige manier rijden.

SEAT was de eerste onderneming die technologie voor smartphone-integratie compatibel met iOS (CarPlay), Android™ (Android Auto) en MirrorLink lanceerde, en heeft de afgelopen twee jaar deelgenomen aan het Barcelona Mobile World Congress. Tegelijkertijd heeft de onderneming overeenkomsten getekend met partners als Travipay en SABA die haar toelaten om veel flexibeler te zijn in de ontwikkeling van mobiliteitsoplossingen die gelijke tred houden met de markt van consumentenelektronica.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy