SEAT wordt de eerste autoconstructeur in Europa met een Android Auto-app in de Play Store

Connectiviteit op zijn best

SEAT gaat nog een stap verder voor de connectiviteit van zijn modellen door als eerste merk in Europa een app te lanceren die compatibel is met Android Auto™. De SEAT DriveApp, ontwikkeld voor Android, is beschikbaar in de Google Play™ Store en laat bestuurders toe om de inhoud van de op een Android™-toestel geïnstalleerde app te bekijken en te beheren via het infotainmentscherm van de wagen. De app is reeds beschikbaar in Spanje en zal dat in de komende weken ook zijn voor andere markten waar SEAT actief is.

Met de SEAT DriveApp voor Apple CarPlay en de SEAT DriveApp voor MirrorLink – die reeds beschikbaar waren in de App Store en de Google Play™ Store – krijgen bestuurders zowel in de auto als op afstand toegang tot alle statusgegevens van hun voertuig, voor een nog aangenamere rijervaring. Zo kunnen bijvoorbeeld statusgegevens als de bandenspanning of het brandstofverbruik worden weergegeven. De app zal in de komende weken uitgebreid worden met nog meer functies en diensten.

De SEAT DriveApp werd volledig ontwikkeld in het SEAT Technical Centre, de technologische motor van de onderneming op het vlak van connectiviteit. Het merk streeft ernaar om als eerste een ecologisch mobiliteitsconcept te ontwikkelen dat eenvoudige mobiliteitsdiensten aan zijn klanten biedt.

Het merk biedt op zijn volledige modellenreeks reeds FullLink-technologie aan die compatibel is met iOS- en Android™-toestellen. Dankzij de connectiviteitsoplossingen van SEAT kunnen bestuurders steeds op de hoogte blijven over de status van hun voertuig, waar ze ook zijn, en verbonden blijven met sociale media terwijl ze op een volledig veilige manier rijden.

SEAT was de eerste onderneming die technologie voor smartphone-integratie compatibel met iOS (CarPlay), Android™ (Android Auto) en MirrorLink lanceerde, en heeft de afgelopen twee jaar deelgenomen aan het Barcelona Mobile World Congress. Tegelijkertijd heeft de onderneming overeenkomsten getekend met partners als Travipay en SABA die haar toelaten om veel flexibeler te zijn in de ontwikkeling van mobiliteitsoplossingen die gelijke tred houden met de markt van consumentenelektronica.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen. In 2017 boekte SEAT een bedrijfswinst na belastingen van 281 miljoen euro en verkocht het merk wereldwijd 470.000 wagens.

De SEAT-groep stelt meer dan 14.700 personen te werk in zijn drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de succesvolle Ibiza, Leon en Arona worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.


D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  

Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy