SEAT wint de Manufacturing Excellence Award 2017

De SEAT-fabriek in Martorell heeft alweer een onderscheiding in de wacht gesleept. De uitreiking van de Manufacturing Excellence Award, die wordt beschouwd als één van de gouden normen voor het benchmarken van prestaties in een reeks productiecategorieën en die ieder jaar constructeurs beloont voor hun innovatieve oplossingen, bekroonde de superieure prestaties van de fabriek in Martorell in de categorie Logistiek en Logistiek Netwerkbeheer met de Manufacturing Excellence Award 2017. De jury erkende de verregaande mate van leveranciersbeheer en interne logistiek van de fabriek.

Om de best practices in de industrie te kunnen identificeren en stimuleren, doen de MX-Awards een beroep op een panel van professionele juryleden. Sinds 2004 en na drie decennia organisatie in het Verenigd Koninkrijk, wordt dit prestigieuze initiatief in Duitsland door de technische universiteiten van Berlijn en Aken geleid.

SEAT-vicevoorzitter voor productie dr. Andreas Tostmann wees erop dat “we erg trots zijn dat de juryleden van deze editie de innovaties prezen die de afgelopen jaren in de fabriek in Martorell werden toegepast. Ik zou met name al onze medewerkers willen erkennen wiens inzet en toewijding het mogelijk hebben gemaakt om SEAT te positioneren als een maatstaf voor zowel de automobielsector als voor de industrie in het algemeen.”

Om deze onderscheiding te winnen, heeft de SEAT-fabriek in Martorell de afgelopen maanden glansrijk een volledige audit- en monitoringsprocedure van haar processen doorstaan. De beoordelingsfase voorafgaand aan het toekennen van de prijzen bestaat uit twee delen: eerst worden de aanvragen van de ondernemingen geëvalueerd en worden de beste kandidaten weerhouden. Na selectie worden ter plekke strenge audits uitgevoerd door onafhankelijke deskundigen die in elke categorie de beste projecten kiezen en beoordelen.

Martorell, de toonaangevende fabriek in Spanje

Deze nieuwe onderscheiding zet SEAT nog maar eens in de schijnwerpers als een van de grote merken in de Europese industrie. Op het gebied van productievolume is Martorell de grootste autofabriek in Spanje met een dagelijkse productie van meer dan 2.200 exemplaren van de nieuwe Ibiza en Arona, de gefacelifte Leon en de Audi Q3. De afgelopen jaren heeft ze zich meermaals onderscheiden, onder meer met de Lean Award in 2013, de Lean & Green Management Award in 2015 en de Fabrik des Jahres in 2016, die haar officieel bekronen als één van de meest efficiënte fabrieken in de Europese automobielindustrie.

SEAT gaat de Industry 4.0-uitdaging aan met als doel de fabriek in Martorell te digitaliseren. Dit omvat het stimuleren van de digitalisering van processen met innovaties zoals het gebruik van smartglasses, exoskeletten en autonome, collaboratieve robots. De SEAT-fabriek in Martorell heeft meer dan 7.000 werknemers in dienst en beslaat een oppervlakte van meer dan 2,8 miljoen vierkante meter.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen. In 2017 boekte SEAT een bedrijfswinst na belastingen van 281 miljoen euro en verkocht het merk wereldwijd 470.000 wagens.

De SEAT-groep stelt meer dan 14.700 personen te werk in zijn drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de succesvolle Ibiza, Leon en Arona worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.


D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  

Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy