SEAT wint de Manufacturing Excellence Award 2017

De SEAT-fabriek in Martorell heeft alweer een onderscheiding in de wacht gesleept. De uitreiking van de Manufacturing Excellence Award, die wordt beschouwd als één van de gouden normen voor het benchmarken van prestaties in een reeks productiecategorieën en die ieder jaar constructeurs beloont voor hun innovatieve oplossingen, bekroonde de superieure prestaties van de fabriek in Martorell in de categorie Logistiek en Logistiek Netwerkbeheer met de Manufacturing Excellence Award 2017. De jury erkende de verregaande mate van leveranciersbeheer en interne logistiek van de fabriek.

Om de best practices in de industrie te kunnen identificeren en stimuleren, doen de MX-Awards een beroep op een panel van professionele juryleden. Sinds 2004 en na drie decennia organisatie in het Verenigd Koninkrijk, wordt dit prestigieuze initiatief in Duitsland door de technische universiteiten van Berlijn en Aken geleid.

SEAT-vicevoorzitter voor productie dr. Andreas Tostmann wees erop dat “we erg trots zijn dat de juryleden van deze editie de innovaties prezen die de afgelopen jaren in de fabriek in Martorell werden toegepast. Ik zou met name al onze medewerkers willen erkennen wiens inzet en toewijding het mogelijk hebben gemaakt om SEAT te positioneren als een maatstaf voor zowel de automobielsector als voor de industrie in het algemeen.”

Om deze onderscheiding te winnen, heeft de SEAT-fabriek in Martorell de afgelopen maanden glansrijk een volledige audit- en monitoringsprocedure van haar processen doorstaan. De beoordelingsfase voorafgaand aan het toekennen van de prijzen bestaat uit twee delen: eerst worden de aanvragen van de ondernemingen geëvalueerd en worden de beste kandidaten weerhouden. Na selectie worden ter plekke strenge audits uitgevoerd door onafhankelijke deskundigen die in elke categorie de beste projecten kiezen en beoordelen.

Martorell, de toonaangevende fabriek in Spanje

Deze nieuwe onderscheiding zet SEAT nog maar eens in de schijnwerpers als een van de grote merken in de Europese industrie. Op het gebied van productievolume is Martorell de grootste autofabriek in Spanje met een dagelijkse productie van meer dan 2.200 exemplaren van de nieuwe Ibiza en Arona, de gefacelifte Leon en de Audi Q3. De afgelopen jaren heeft ze zich meermaals onderscheiden, onder meer met de Lean Award in 2013, de Lean & Green Management Award in 2015 en de Fabrik des Jahres in 2016, die haar officieel bekronen als één van de meest efficiënte fabrieken in de Europese automobielindustrie.

SEAT gaat de Industry 4.0-uitdaging aan met als doel de fabriek in Martorell te digitaliseren. Dit omvat het stimuleren van de digitalisering van processen met innovaties zoals het gebruik van smartglasses, exoskeletten en autonome, collaboratieve robots. De SEAT-fabriek in Martorell heeft meer dan 7.000 werknemers in dienst en beslaat een oppervlakte van meer dan 2,8 miljoen vierkante meter.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy