SEAT wint de Manufacturing Excellence Award 2017

De SEAT-fabriek in Martorell heeft alweer een onderscheiding in de wacht gesleept. De uitreiking van de Manufacturing Excellence Award, die wordt beschouwd als één van de gouden normen voor het benchmarken van prestaties in een reeks productiecategorieën en die ieder jaar constructeurs beloont voor hun innovatieve oplossingen, bekroonde de superieure prestaties van de fabriek in Martorell in de categorie Logistiek en Logistiek Netwerkbeheer met de Manufacturing Excellence Award 2017. De jury erkende de verregaande mate van leveranciersbeheer en interne logistiek van de fabriek.

Om de best practices in de industrie te kunnen identificeren en stimuleren, doen de MX-Awards een beroep op een panel van professionele juryleden. Sinds 2004 en na drie decennia organisatie in het Verenigd Koninkrijk, wordt dit prestigieuze initiatief in Duitsland door de technische universiteiten van Berlijn en Aken geleid.

SEAT-vicevoorzitter voor productie dr. Andreas Tostmann wees erop dat “we erg trots zijn dat de juryleden van deze editie de innovaties prezen die de afgelopen jaren in de fabriek in Martorell werden toegepast. Ik zou met name al onze medewerkers willen erkennen wiens inzet en toewijding het mogelijk hebben gemaakt om SEAT te positioneren als een maatstaf voor zowel de automobielsector als voor de industrie in het algemeen.”

Om deze onderscheiding te winnen, heeft de SEAT-fabriek in Martorell de afgelopen maanden glansrijk een volledige audit- en monitoringsprocedure van haar processen doorstaan. De beoordelingsfase voorafgaand aan het toekennen van de prijzen bestaat uit twee delen: eerst worden de aanvragen van de ondernemingen geëvalueerd en worden de beste kandidaten weerhouden. Na selectie worden ter plekke strenge audits uitgevoerd door onafhankelijke deskundigen die in elke categorie de beste projecten kiezen en beoordelen.

Martorell, de toonaangevende fabriek in Spanje

Deze nieuwe onderscheiding zet SEAT nog maar eens in de schijnwerpers als een van de grote merken in de Europese industrie. Op het gebied van productievolume is Martorell de grootste autofabriek in Spanje met een dagelijkse productie van meer dan 2.200 exemplaren van de nieuwe Ibiza en Arona, de gefacelifte Leon en de Audi Q3. De afgelopen jaren heeft ze zich meermaals onderscheiden, onder meer met de Lean Award in 2013, de Lean & Green Management Award in 2015 en de Fabrik des Jahres in 2016, die haar officieel bekronen als één van de meest efficiënte fabrieken in de Europese automobielindustrie.

SEAT gaat de Industry 4.0-uitdaging aan met als doel de fabriek in Martorell te digitaliseren. Dit omvat het stimuleren van de digitalisering van processen met innovaties zoals het gebruik van smartglasses, exoskeletten en autonome, collaboratieve robots. De SEAT-fabriek in Martorell heeft meer dan 7.000 werknemers in dienst en beslaat een oppervlakte van meer dan 2,8 miljoen vierkante meter.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2018 liet SEAT een nettowinst van 294 miljoen euro optekenen, verkocht het 517.600 auto’s en haalde het een recordomzet van bijna 10 miljard euro.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en, binnenkort, de Mii electric in Slovakije.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 - D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.   

- Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.  

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy