SEAT Tarraco FR PHEV: technologie, sportiviteit en efficiëntie

SEAT Tarraco FR PHEV: technologie, sportiviteit en efficiëntie

SEAT geeft een nieuwe dimensie aan zijn grootste SUV met de introductie van het sportieve FR-uitrustingsniveau en de efficiënte plug-inhybride aandrijflijn

Met zijn accupack van 13 kWh biedt de Tarraco PHEV een zuiver elektrisch rijbereik van meer dan 50 kilometer en een verlaagde uitstoot van minder dan 50 g/km

Met een totaalvermogen van 245 pk dankzij een benzinemotor van 110 kW/150 pk en een elektromotor van 85 kW/116 pk wordt de Tarraco PHEV de krachtigste variant binnen het gamma

De Tarraco wordt daarnaast uitgerust met innovaties zoals de functionele verlichting over de hele wagenbreedte en het grotere infotainmentsysteem van 9,2 duim

Zowel het uitrustingsniveau FR als de PHEV-aandrijflijn kunnen vanaf 2020 worden besteld

SEAT vergroot de efficiëntie en de aantrekkingskracht van de Tarraco met plug-inhybride technologie en het sportieve uitrustingsniveau FR. De plug-inhybride Tarraco demonstreert de strategie van SEAT wat betreft elektrificatie. Als onderdeel van die strategie zullen tot het begin van 2021 zes elektrische en plug-inhybride modellen van SEAT en CUPRA uitgebracht worden.

 

In de eerste zeven maanden van dit jaar verkocht SEAT 369.500 auto’s, een record. In juli alleen al werden 55.200 voertuigen verkocht, wat een toename van 7,8 procent betekent in vergelijking met 2018. De Tarraco draagt bij aan de wereldwijde aanwezigheid van het merk, en de introductie van zowel het uitrustingsniveau FR als de plug-inhybride technologie wordt een sleutelcomponent in het halen van de doelstellingen.

 

“De Tarraco plug-inhybride illustreert perfect onze overstap naar een meer duurzame vorm van mobiliteit, terwijl de dynamiek en het rijplezier die zo typisch zijn voor SEAT toch behouden blijven. De Tarraco wordt een van de weinige modellen met een plug-in hybride aandrijflijn in het segment van de grote SUV’s, en we geloven in zijn potentieel”, aldus Luca de Meo, voorzitter van SEAT.

 

Plug-inhybride: pure efficiëntie

De SEAT Tarraco werd ontworpen en ontwikkeld in de SEAT-fabriek van Martorell en wordt gebouwd in Wolfsburg (Duitsland), in het hart van de Volkswagen-groep. Dankzij de introductie van de plug-inhybride aandrijflijn wint de SEAT Tarraco aan efficiëntie en wordt hij een bijzonder duurzaam alternatief.

 

De aandrijflijn, die bestaat uit een 1.4 TSI-benzinemotor van 110 kW, een elektromotor van 85 kW en een lithium-ionbatterijpack van 13 kWh, biedt bestuurders de flexibiliteit van meerdere rijmodi. De plug-inhybride Tarraco laat zijn gebruikers meer dan 50 kilometer lang zuiver elektrisch rijden als dat nodig zou zijn, waarbij de uitstoot aan de uitlaat zakt tot nul. De benzine- en elektromotor kunnen ook gecombineerd worden voor krachtigere prestaties.

 

De technologie zal de SUV – en SEAT – helpen om de efficiëntie te vergroten zonder opofferingen te vereisen op het vlak van dynamiek of comfort.

 

Het totaalvermogen van het systeem is 245 pk (180 kW) en 400 Nm, waardoor de plug-inhybride Tarraco een topsnelheid haalt van 217 km/h en naar 100 km/u sprint in slechts 7,4 seconden. Nog belangrijker is echter dat de CO2-uitstoot onder de 50 g/km blijft volgens de officiële WLTP-testcyclus.

 

FR-uitrustingsniveau: onderscheidend en sportief

Het uitrustingsniveau FR versterkt de aantrekkingskracht van de Tarraco nog meer en voegt extra sportiviteit toe aan zijn karakter.

 

Het koetswerk werd herwerkt, met bredere wielkasten, een sportieve achterspoiler en specifieke FR-lichtmetalen 19-duimsvelgen. Als optie zijn zelfs gefreesde lichtmetalen 20-duimsvelgen verkrijgbaar. Naast deze veranderingen pronkt het FR-radiatorrooster vooraan met het SEAT-logo, terwijl achteraan de over de hele breedte doorlopende achterlichten de FR-look benadrukken. Het koetswerk is volledig gelakt, wat de dynamiek versterkt. Het sportievere karakter van de Tarraco FR komt nog extra tot uiting in zijn naam, die nu handgeschreven op het koetswerk is aangebracht.

 

Een nieuwe kleur, Fura Grey, versterkt de wijzigingen aan het koetswerk en geeft de klant extra mogelijkheden om de auto verder te personaliseren. De Tarraco wordt tegelijk ook veiliger en praktischer.

 

Nieuwe opties zijn de Trailer Assist, die slepen en parkeren voelbaar eenvoudiger maakt, en de Parking Heater, een systeem dat de motor en het interieur sneller opwarmt in extreem koude temperaturen. Deze functies maken de Tarraco nog praktischer.

 

Het interieur werd slim ontworpen om het comfortgevoel nog te versterken, met de jongste generatie van het SEAT-infotainmentsysteem inclusief een navigatiescherm van 9,2 duim. Daarmee wordt de SUV nog meer gedigitaliseerd, wat de bestuurdersfeedback en de connectiviteit van de passagiers verbetert.

 

De voorste inzittenden genieten voortaan elektrische sportstoelen met geheugenfunctie (aan de bestuurderszijde). De kuipstoelen combineren de sportiviteit van een materiaal met neopreenlook en de verfijning van ambachtelijk bewerkt leer voor het comfortgedeelte. Bovendien beschikt de bestuurder over aluminium pedalen en een nieuw sportstuurwiel met FR-logo.

 

De introductie van het uitrustingsniveau FR en de geavanceerde plug-inhybride aandrijflijn positioneert de SEAT Tarraco als een van de meest sportieve en efficiënte modellen in het segment van de grote SUV’s. Hij combineert de modernste connectiviteits-, comfort- en rijhulpsystemen met design en stijl. De productie van het FR-uitrustingsniveau en de PHEV-versie zal van start gaan in de loop van 2020.

 

De SEAT Tarraco FR PHEV beleeft zijn werelddebuut dit jaar op het Internationale Autosalon van Frankfurt IAA.

 

Note: De SEAT Tarraco FR PHEV tentoongesteld in Frankfurt is een showcar.

Contacteer ons
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren n.v.
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen