SEAT S.A. bespaart 7,2 miljoen euro dankzij de ideeën van haar werknemers in 2020

SEAT S.A. bespaart 7,2 miljoen euro dankzij de ideeën van haar werknemers in 2020

  • Het SEAT Ideas-programma nodigt alle werknemers uit om oplossingen voor te stellen om de efficiëntie van de processen te verbeteren en heeft in 2020 meer dan 3.000 voorstellen ontvangen
  • Optimalisaties hebben betrekking op elk gebied, van producten en faciliteiten tot processen, en ook wat betreft vooruitgang op het gebied van duurzaamheid en milieuzorg

Het SEAT Ideas-programma, dat alle werknemers van het bedrijf aanmoedigt om verbeteringen in hun dagelijkse werk voor te stellen die hen in staat stellen hun taken, processen en andere aspecten van hun werkomgeving te optimaliseren, heeft in 2020 meer dan 3.000 initiatieven verzameld. Daarvan hebben de bijna 850 die al worden toegepast SEAT S.A. in staat gesteld 7,2 miljoen euro te besparen.

Het SEAT Ideas-programma, dat twee jaar geleden werd geactualiseerd en gedigitaliseerd, is een krachtig engagement van de onderneming om innovatie en intern talent te bevorderen door vakmensen een stem te geven om verbeteringen voor hun dagelijks werk voor te stellen, aangezien zij degenen zijn die hun omgeving en hun potentieel het best begrijpen. Werknemers dienen hun voorstellen in op een digitaal platform, waarna ze door deskundigen worden geanalyseerd om de deugdelijkheid en toepasbaarheid ervan te onderzoeken. Uiteindelijk beloont het bedrijf de bedenkers met een economische stimulans, die in de editie van 2020 0,9 miljoen euro bedroeg.

In elke editie spoort SEAT S.A. mensen aan om optimalisatiedoelstellingen te bereiken op elk gebied, van producten, faciliteiten of processen tot meer alledaagse zaken, en ook vooruitgang op het vlak van duurzaamheid en milieuzorg. Dit laatste is het gebied dat de afgelopen jaren de grootste groei heeft doorgemaakt. In 2020 liggen de ideeën met het grootste besparingspotentieel op het gebied van productie, met name in de plaatbewerking, gevolgd door energie en faciliteiten, en logistiek.

Xavier Ros, vicepresident human resources en organisatie van SEAT S.A., benadrukt dat "ondanks de complexiteit van de situatie die het gevolg is van de pandemie, de werknemers van ons bedrijf hun voortdurende wil om zich te verbeteren en hun innovatieve geest zijn blijven uitdragen en delen. Hun houding is een extra stimulans om de uitdagingen van het bedrijf en van het huidige moment aan te gaan, waardoor we mogelijke ideeën voor verbetering aan de bron kunnen opsporen die een positieve collectieve impact kunnen hebben".

Bij de selectie van de beste initiatieven wordt rekening gehouden met criteria zoals toegevoegde waarde en potentieel voor economische besparingen. Tegelijkertijd worden initiatieven die zich niet onmiddellijk in tastbare voordelen vertalen zoals ze oorspronkelijk zijn voorgesteld, maar die door hun originaliteit in een ander aspect wel toepasbaar zijn, geheroriënteerd, wat een toegevoegde waarde oplevert voor andere voorstellen.

Duurzaamheid, technologie en algoritmen in industrie 4.0

In deze editie was het idee dat de meeste besparingen opleverde, het ontwerp van een waarschuwingsalgoritme dat het systeem van leveringsbonnen versterkt voor de levering van JIT-onderdelen (Just in Time, of onderdelen die niet in voorraad zijn en binnen een paar uur worden geleverd). ​ Ook andere initiatieven van duurzame aard springen in het oog, zoals de vervanging van oliepompen door vacuümpompen zonder uitstoot in de koelsystemen van de productie-installaties, of de invoering van een nieuw algoritme dat voorrang geeft aan het gebruik van water voor onderhoud al naargelang de werkelijke behoeften, in vergelijking met het vroegere automatische gebruik per uur.

Werknemersinnovatie als voordeelDe werknemers van SEAT S.A. spelen een fundamentele rol bij het bevorderen van innovatie in het bedrijf, zowel bij het optimaliseren van processen en werkwijzen als bij het ontwikkelen van nieuwe diensten en innoverende producten die deel kunnen gaan uitmaken van de toekomstige bedrijfsportfolio. Daarom heeft SEAT S.A. twee jaar geleden de Innovation Day in het leven geroepen, een inspirerend evenement dat gericht is op het erkennen en stimuleren van de innovatieve ingesteldheid onder de werknemers van het bedrijf en dat het SEAT Ideas-project aanvult en uitbreidt. Als resultaat van de Innovation Day zijn projecten ontstaan zoals het maken van auto-onderdelen gemaakt van gas en rijst om voertuigen met minder plastic en duurzamer te maken; virtual reality- en immersive reality-toepassingen om minder tijd te verliezen en de ontwerp- en fabricageprocessen van auto's te optimaliseren; of een zeer realistisch beeldsimulatieprogramma, dat wordt gebruikt bij Design. Daarnaast legt het bedrijf de laatste hand aan de lancering van het SEAT INNOVA-platform, dat een ontmoetingsplaats moet worden om te netwerken en om inspiratie op te doen, werknemers uit verschillende vakgebieden met elkaar in contact te brengen en innovatieve projecten gedetailleerd voor te stellen, terwijl het ook de mogelijkheid biedt om deel te nemen aan challenges, workshops en lezingen in verband met alle vakgebieden van het bedrijf.

SE21-12N - Ideas (3p).pdf 606 KB SE21-12N - Ideas.docx 82 KB
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.

 

Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen