SEAT op Mobile World Congress

SEAT op Mobile World Congress

SEAT onthult zijn digitale potentieel

Maandag 27 februari 2017 — Voor het derde opeenvolgende jaar neemt SEAT deel aan het Mobile World Congress in Barcelona, de grootste vitrine voor technologie ter wereld. Maar het is de eerste keer dat de Spaanse constructeur er aanwezig is als exposant. Hij onthult er zijn vooruitgang op vlak van connectiviteit alsook een prototype van een elektrische wagen. Experts nemen er ook deel aan conferenties en debatteren over de rol van nieuwe technologieën en van de mobiliteit in de volgende jaren. En dat allemaal op een stand van 500 m2.

De connectiviteit van morgen

Een indrukwekkende simulator toont de door het merk ontwikkelde technologieën die de deur openen voor een interactie tussen de wagen, de bestuurder en hun omgeving. SEAT is vastbesloten een vooraanstaande rol in de connectiviteit van voertuigen te spelen en ontwikkelt daarom een compleet digitaal ecosysteem. De Spaanse constructeur wil de ervaring van de gebruiker nog verbeteren en personaliseren, onder meer met de hulp van een voorspellende assistent. Die helpt de bestuurder om zijn tijd te optimaliseren. Hij anticipeert maximaal op zijn behoeften door hem suggesties of aanbevelingen te doen met betrekking tot de context, het verkeer of zelfs de weersomstandigheden.

Elektrisch prototype

Naast de innovaties op vlak van connectiviteit stelt SEAT op het MWC ook een prototype van een elektrische wagen voor. Zijn rol is zelfs meer dan enkel in de kijker te staan, want hij rijdt eveneens door de straten van Barcelona om zijn technologie in reële omstandigheden te testen. Het prototype wordt vervolgens ter beschikking gesteld van de werknemers van het merk in het kader van een pilootproject van car-sharing.

Debatten en rekrutering

De connectiviteit en de rol van technologieën op vlak van mobiliteit en de auto-industrie staan bovendien centraal in de conferenties, de lezingen en de debatten met internationale experts die op de SEAT-stand op het MWC zullen plaatsvinden. Tenslotte profiteert SEAT van zijn aanwezigheid op het Mobile World Congress om een rekruteringscampagne te voeren, om zijn Full Link technologie aan de bezoekers te tonen en, vooral, om de omvang te illustreren van de digitale transformatie die het merk nu doormaakt.

 

Praktische informatie voor journalisten

Locatie van de SEAT-stand: Hal 3, stand 3B14.

Toespraak door VW Chief Digital Officer: Dinsdag 28 februari om 10u30 op de SEAT-stand.

Easy Mobility Team Experts beschikbaar voor interviews tijdens de gehelde duur van het MWC.

Dries De Weert PR & Promotion Manager at D'Ieteren NV