SEAT op het 94e Autosalon van Brussel

 

- Belgische première voor de SEAT Ibiza CUPRA

- Belgische première voor de Concept Car SEAT Leon Cross Sport

- De SEAT Leon Cup Racer & de TCR Benelux 2016

 

In Paleis 11 van de 94e European Motor Show Brussels stelt SEAT op een stand van bijna 1.000 m² zijn volledige gamma voor aan het publiek. SEAT exposeert in het totaal 15 modellen, waaronder de Mii en de Alhambra, maar ook de succesmodellen Ibiza en Leon.

 

De nieuwe Ibiza CUPRA, die op het salon zijn Belgische première beleeft, is een sportieve wagen die zich perfect leent voor dagelijks gebruik. Met een vermogen van 141 kW (192 pk) sprint hij in slechts 6,7 seconden van 0 tot 100 km/u, bij een gemiddeld verbruik van 6 l/100km.

 

De concept car Leon Cross Sport introduceert een nieuwe definitie van sportiviteit. Met zijn vermogen van bijna 300 pk levert hij de prestaties van een compacte sportwagen met het silhouet van een 2-deurs coupé, gepaard aan de polyvalentie van een vierwielaangedreven wagen.

 

Aangezien autosport in het DNA van het merk zit, presenteert de Belgische invoerder van SEAT, in samenwerking met het RACB National Team, de Leon Cup Racer ‘TCR’, die zal deelnemen aan het gloednieuwe kampioenschap TCR Benelux 2016. Sam Dejonghe en Denis Dupont, 2 jonge piloten die werden gerekruteerd na een selectieprocedure van 3 maanden, zullen hun rijvaardigheid mogen demonstreren aan het stuur van deze Leon Cup Racer TCR, klaargestoomd door het Belgische WRT-team onder leiding van Vincent Vosse, Team Principal, en René Verbist, technisch directeur.

 

In dit kader biedt SEAT alle bezoekers de gelegenheid om via een racesimulator hun stuurmanskunst te testen op het mythische circuit van Francorchamps. Voor SEAT is autorijden immers vooral synoniem met plezier.

 

De premières op het autosalon van Brussel

 

De nieuwe SEAT Ibiza CUPRA

 

De tegelijk compacte en functionele Ibiza CUPRA staat garant voor uitzonderlijke prestaties dankzij het vermogen van 141 kW (192 pk) van de nieuwe 1.8 TSI-turbomotor, die directe en indirecte injectie combineert. Bovendien kan de bestuurder rekenen op 320 Nm (70 Nm extra) binnen een zeer ruim toerentalbereik van 1.450 tot 4.200 t/min.

 

'CUPRA Drive Profile' met elektronisch geregelde ophanging

 

Dankzij het 'CUPRA Drive Profile' kunnen de eigenschappen van de Ibiza met een druk op de knop worden aangepast aan de wensen van de bestuurder. Een adaptief ophangingsregelsysteem maakt het mogelijk te kiezen tussen een comfortabele en een sportieve demping. Daarbij worden ook de eigenschappen van de stuurinrichting gewijzigd. De antislipregeling XDS vermindert de neiging tot onderstuur en verbetert de handling, vooral bij het nemen van bochten aan hoge snelheid. De elektronische stabiliteitscontrole ESC, de vertrekhulp op hellingen, de anti-multicrashremfunctie en de vermoeidheidsdetectie behoren eveneens tot de standaardveiligheidsuitrusting van de Ibiza CUPRA. De Ibiza behaalde bovendien de hoogste notering van 5 sterren in de Euro NCAP-crashtests.

 

Expressief design en krachtige lijnen

 

De bi-xenonkoplampen zijn typisch voor de designtaal van het merk, net als de leddagrijlichten en ledachterlichten, die dankzij de L-vormige lichtstrip in het onderste gedeelte van de koplampen een unieke lichtsignatuur creëren.

 

De 17-duimsvelgen, de buitenspiegelbehuizingen in hoogglanzend zwart, de brede achterbumper met diffusor in mat zwart en de trapeziumvormige uitlaatpijp wijzen eveneens op een sportief temperament.

 

Een aanzienlijk opgewaardeerd interieur

 

De horizontale georiënteerde cockpit is sterk op de bestuurder gericht en draagt bij tot het rijplezier. Er werd bijzondere aandacht besteed aan de details van het stuur (net als bij de Leon), de ventilatieroosters, het instrumentenbord en het infotainmentsysteem, dat uitblinkt in functionaliteit en gebruiksgemak.

 

De nieuwe 'SEAT DriveApp'

 

De nieuwe applicatie 'SEAT DriveApp' werd exclusief ontwikkeld voor de gebruikers van 'SEAT Full Link' en 'MirrorLink'. Ze biedt een massa functies die kunnen worden gebruikt in of buiten de wagen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de op het aanraakscherm weergegeven informatie en functies te organiseren (toegang tot weerberichten of lokale contacten, enz.). Bovendien maakt de SEAT DriveApp gebruik van tekst-naar-spraaktechnologie om de jongste berichten op Facebook of Twitter voor te lezen, terwijl ‘Challenger’ voor de bestuurder interessante uitdagingen in petto heeft om zijn rijvaardigheden te verfijnen, met het oog op een meer efficiënte rijstijl. Bij het uitstappen slaat de ‘Waar is mijn auto?’-functie de huidige positie van de Ibiza op om hem op elk moment terug te vinden.

 

Perfecte connectiviteit met Full Link

 

Naast MirrorLink omvat de connectiviteitsoplossing SEAT Full Link ook de functies van Apple Car Play en Android Auto. Gebruikers kunnen online zijn en toch de volle concentratie op de weg bewaren, terwijl ze via het aanraakscherm in de nieuwe Ibiza op een comfortabele en veilige manier gebruikmaken van de verschillende toegestane functies.

 

De nieuwe 'SEAT ConnectApp'

 

Deze door Samsung ontwikkelde app benut ten volle de integratiemogelijkheden van MirrorLink. De bestuurder is permanent verbonden, zonder te worden afgeleid van het verkeer. Dankzij de nieuwe exclusieve gebarenherkenning kunnen bepaalde functies, zoals telefoneren of het telefoonboek raadplegen, worden gekoppeld aan motieven die met de vinger op het aanraakscherm worden 'getekend'. Het startscherm van de 'SEAT ConnectApp' kan worden gepersonaliseerd met informatie naar keuze, zoals de weergave van weerberichten of afspraken. Met de functie 'Smart tips' assimileert de app persoonlijke voorkeuren, zoals frequente bestemmingen, en kan hij de bestuurder ook herinneren aan afspraken.

 

 

De concept car SEAT Leon Cross Sport

 

De Leon Cross Sport is gebaseerd op de Leon SC CUPRA. De perfecte verhoudingen, zuivere lijnen en geribde oppervlakken geven uiting aan zijn dynamische karakter en de hoge normen op het gebied van kwaliteit en precisie. De wagen is compact en krachtig als een sportieve 'cross-country'.

 

Hoogwaardig interieur

 

Het interieur van de Leon Cross Sport schittert met de kleur Orange Ultra, geïnspireerd op de Barcelonese zon. Deze kleur komt terug in de met leder beklede zetels, het instrumentenbord en het stuur. Het instrumentenbord is eenvoudig, functioneel en gericht op de bestuurder.

 

Connectiviteit van de jongste generatie

 

Via FullLink kunnen smartphones van alle merken eenvoudig aan het multimediasysteem van de wagen worden gekoppeld. De SEAT ConnectApp maakt alles eenvoudiger, met een voorleesfunctie voor sms-berichten en e-mails, spraakherkenning, voorkeurroutes, personalisatie van het startscherm... De bestuurder kan zich op de weg concentreren en toch op de hoogte blijven van nuttige informatie voor zijn rit.

 

Performante en sportieve motor

 

De 2.0 TSI-motor van de Leon Cross Sport levert 300 pk met een koppel van 380 Nm vanaf 1.800 t/min. De DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling staat garant voor snelle en vlotte schakelovergangen.

 

Vierwielaandrijving voor elke situatie

 

De vierwielaandrijving van de Leon Cross Sport is een van de modernste en meest efficiënte systemen ter wereld. SEAT heeft gebruikgemaakt van een gloednieuwe elektrohydraulisch bediende meerschijvenkoppeling: een BorgWarner-koppeling van de vijfde generatie. Die reageert extreem snel op alle denkbare rijomstandigheden, wat resulteert in een veiliger en efficiënter rijgedrag.

 

Rijbijstandssystemen op maat van een stedelijke omgeving

 

Het dynamisme van de SEAT Leon Cross Sport gaat gepaard met veiligheid van het hoogste niveau, dankzij de nieuwste rijbijstandssystemen. De progressieve stuurinrichting en een speciaal voor dit model aangepaste elektronische stabiliteitscontrole bieden nog meer rijplezier. De Adaptive Cruise Control met Front Assist, de verkeersbordenherkenning en Lane Assist zijn nuttige rijhulpsystemen in een stedelijke omgeving.

 

Op dit moment is een serieproductie van de Leon Cross Sport niet gepland.

 

 


 

De SEAT Leon Cup Racer TCR Benelux

 

Om het imago van de SEAT Leon te verbeteren via de sport, zal SEAT Import, in samenwerking met de RACB en het WRT-team, een SEAT Leon Cup Racer aan de start brengen van het gloednieuwe TRC Benelux-kampioenschap, dat vanaf dit jaar georganiseerd wordt.

 

Enkele maanden geleden hadden 565 kandidaten zich ingeschreven voor het ‘Stuurwiel’, georganiseerd door het RACB National Team. Na een eerste selectie op een simulator, waarbij met een SEAT Leon TCR op Francorchamps werd gereden, gingen 32 piloten door naar de volgende ronde. Deze halvefinalisten mochten het vervolgens tegen elkaar opnemen op een virtueel circuit dat ze niet kenden, waarna ze werden geïnterviewd door een jury bestaande uit Marc Duez, Bas Leinders en Geoffroy Theunis, respectievelijk de coach, de kapitein en de manager van het RACB National Team. Er bleven acht finalisten over. De laatste fase van de selectie vond plaats op het circuit Jules Tacheny in Mettet. Daarbij moesten de kandidaten elk zes rondjes afleggen aan het stuur van de SEAT Leon TCR, waarna Sam Dejonghe en Denis Dupont werden gekroond tot laureaten van het ‘Stuurwiel 2016’ van het RACB National Team.

 

De Leon TCR wordt klaargestoomd door het Belgische WRT-team onder leiding van Vincent Vosse, Team Principal, en René Verbist, technisch directeur.

 

De 1.4 TGI met aardgasaandrijving

 

De Leon 1.4 TGI werd ontworpen om te rijden op gecomprimeerd aardgas (CNG). Deze motor ontwikkelt 81 kW/110 pk, met een maximumkoppel van 200 Nm, dat vanaf 1.500 t/min. beschikbaar is. Hij accelereert in 10,9 s van 0 tot 100 km/u en haalt een topsnelheid van 194 km/u. In zuivere CNG-modus bedraagt de autonomie ongeveer 400 km. Het gemiddeld verbruik bedraagt 4,5 kg gas per 100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 96 g/km. In benzinemodus biedt hij een extra autonomie van meer dan 900 km. Wanneer de twee CNG-tanks van 15 kg (onder de koffer) en de benzinetank van 50 l vol zijn, kan de Leon TGI maar liefst 1.300 km afleggen.

 

De 1.4 TGI-versie is verkrijgbaar op de Leon 5-deurs en de Leon ST.

 

De tentoongestelde wagens op het salon

 

SEAT-stand – Paleis 11

 

Ibiza SC CUPRA 1.8 TSI 192 pk

Ibiza SC Special Edition Black Style 1.0 MPI 75 pk

Ibiza Style 1.0 MPI 75 pk

Ibiza FR 1.0 TSI 110 pk

Ibiza ST Style CONNECT 1.0 MPI 75 pk

Mii Sport 1.0 75 pk

Toledo Style 1.2 TSI 110 pk

Leon SC FR 1.4 TSI 125 pk

Leon Special Edition Black Style 1.2 TSI 110 pk

Leon CUPRA 2.0 TSI 290 pk DSG

Leon ST CONNECT 1.4 TGI 110 pk

Leon ST X-PERIENCE 1.4 TSI 125 pk (4x2)

Alhambra Style Advanced 2.0 TDI 150 pk DSG

Concept car Leon Cross Sport

Leon Cup Racer TCR

 

SEAT op de stand van de aardgasfederatie - Paleis 2

 

Leon ST Style 1.4 TGI 110 pk DSG

 

 

De saloncondities

 

De saloncondities kunnen worden geraadpleegd op de site www.promo.seat.be en bieden, op het volledige SEAT-gamma, verschillende gratis optiepacks, de speciale Black Style-edities, en een financiering met een JKP van 0%.

Contacteer ons
Véronique Martin Promotion & PR Manager, D'Ieteren SA - SEAT Import
Véronique Martin Promotion & PR Manager, D'Ieteren SA - SEAT Import
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2017 liet SEAT een nettowinst van 281 miljoen euro optekenen, verkocht het bijna 470.000 auto’s en haalde het een recordomzet van meer dan 9,5 miljard euro.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 - D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.   

- Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.  

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy