SEAT, nieuwe partner van de Spaanse nationale voetbalploeg

SEAT, nieuwe partner van de Spaanse nationale voetbalploeg

Sinds eind mei is SEAT de nieuwe sponsor van de Spaanse nationale voetbalploeg. Door de overeenkomst tussen de autoconstructeur en de Koninklijke Spaanse Voetbalbond (RFEF) wordt SEAT tot maart 2021 een van de hoofdsponsors van de Selección. Tegelijk levert SEAT de officiële wagens van de Spaanse nationale voetbalploeg. SEAT wordt zo één van de sponsors op het WK voetbal 2018 in Rusland, dat morgen van start gaat, en op Euro 2020, dat in 11 landen zal georganiseerd worden. Net voor de start van het lanceert SEAT een ‘poëtische’ reclamecampagne die diversiteit in de kijker stelt. Met deze overeenkomst wil SEAT dichter bij voetbalfans staan en zijn nationale en internationale uitstraling nog vergroten.

Luca de Meo, voorzitter van SEAT, wees erop dat “SEAT er als sponsor van de Spaanse nationale voetbalploeg voor kiest om samen te werken met een succesvolle ploeg op een ogenblik dat het bedrijf zelf ook zijn grootste successen boekt”. De Meo voegde daar nog aan toe dat “deze overeenkomst SEAT moet vooropzetten als hét merk van de Spaanse bevolking en ons moet verenigen rond een gemeenschappelijke passie, met name voetbal. De populairste sport ter wereld is het beste platform om onze merkfilosofie uit te dragen en verder te blijven groeien, zowel in Spanje en Europa als in de rest van de wereld”.

Daarnaast was ook Marcelino Maté, voorzitter van het directiecomité van de RFEF, blij met “de oprechte, trouwe samenwerking die we konden opzetten met SEAT, een ware referentie op de Europese markt, waarmee we tot 2021 hand in hand zullen gaan. De Koninklijke Spaanse Voetbalbond is zich ten volle bewust van het belang en de voordelen van deze overeenkomst”. Maté voegde nog toe dat “de banden tussen de nationale ploeg en SEAT sterk, intens en vriendschappelijk zullen zijn en voor beide partijen voordelen zullen opleveren.

Vanaf vandaag hebben het Spaanse voetbal op het hoogste niveau – de nationale ploeg – en SEAT, een toonaangevend bedrijf in zijn sector, een gezamenlijk doel: het WK 2018.”

 

Voluit voor sport

Dit nieuwe partnership kadert binnen het engagement van het merk om sportgerelateerde waarden te ondersteunen, zoals de voetbalwedstrijden van de Copa del Rey. In dat verband liet Mikel Palomera, CEO van SEAT Spanje, weten dat “voetbal en sport erg belangrijk zijn voor SEAT. Het streven om uit te blinken, grote inzet, teamwork en doorzettingsvermogen zijn cruciale waarden in de sport en sluiten perfect aan bij die van het bedrijf. Als sponsor van de Spaanse nationale voetbalploeg willen we dichter bij de mensen staan en tonen hoe trots we als Spaans bedrijf wel zijn”. Daarom blijft SEAT voortdurend op zoek naar nieuwe samenwerkingsverbanden en partnerships, vooral als die verband houden met sportcompetities.

 

‘Poëtische’ tv-spot

Tegelijkertijd zet SEAT aan de vooravond van het WK in Rusland met een grootse reclamecampagne in op diversiteit, teamgeest en verbondenheid door de kijker mee te nemen op een tocht langs Spaanse straten. Daarbij wordt de rijke diversiteit aan mensen, culturen en tradities in beeld gebracht samen met een aantal wereldsterren uit de Spaanse nationale ploeg zoals David Silva, Iago Aspas, Koke Resurreción, David de Gea, Sergio Busquets, Rodrigo Moreno en Marco Asensio. De tv-spot werd op verschillende locaties in Spanje opgenomen en kreeg de vorm van een gedicht dat SEAT opdraagt aan de Spaanse nationale voetbalploeg. Algemeen directeur van SEAT Spanje, Mikel Palomera: “met deze campagne willen wij, vlak voor de start van de wereldbeker in Rusland, onze steun aan de Spaanse nationale ploeg kracht bijzetten. We willen hiermee dichter bij de mensen staan en hun herinneren aan de eenheid en de teamgeest die de Spaanse nationale ploeg uitdraagt.”

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy