SEAT neemt vliegende start in 2019

SEAT neemt vliegende start in 2019

  • De autobouwer verkocht 44.500 auto’s in januari, de beste maand januari in de geschiedenis van het merk
  • Duitsland, het VK, Oostenrijk, Italië en Algerije: het zijn maar een paar landen waar SEAT dubbele groeicijfers noteert
  • CUPRA-verkoop verdrievoudigd in januari dankzij de lancering van de nieuwe CUPRA Ateca
  • De Tarraco komt eerstdaags bij de concessies toe en zal de verkoop in 2019 een boost geven
 

Net als de voorbije jaren laat de wereldwijde SEAT-verkoop ook aan het begin van 2019 een positieve trend optekenen. In januari leverde de autobouwer 44.500 auto’s af, het hoogste verkoopvolume ooit voor een maand januari en 14,2% beter dan het vorige record van 38.900 voertuigen dat dateert van januari 2018. Met dit resultaat neemt SEAT een vliegende start na een nieuw jaar van nadrukkelijke groei en van absolute recordcijfers in de 68-jarige geschiedenis van het merk. In 2018 verkocht het merk immers 517.600 voertuigen (10,5% meer dan in 2017).

Het nieuwe merk CUPRA* droeg in positieve mate bij tot de januari-cijfers want het verdrievoudigde zijn verkoop ten opzichte van dezelfde maand in 2017, goed voor een totaal van 1.800 eenheden (*nota: dit resultaat werd opgenomen in de totaalcijfers van de SEAT-verkoop).

Wayne Griffiths, SEAT-vicevoorzitter voor marketing en verkoop en CEO van CUPRA, onderlijnde dat “de sterke toename van de verkoop in januari ons optimistisch stemt voor de verkoopgroei van SEAT in 2019. Net als 2018 staan ons ook in 2019 heel wat uitdagingen te wachten. Wij hebben alle vertrouwen in de vier pijlers van het merk - Ibiza, Arona, Leon en Ateca - en in de uitbreiding van het gamma met de Tarraco die ons in staat zal stellen om onze verkoopcijfers in 2019 een bijkomende boost te geven. Ook de bijdrage van CUPRA, en in het bijzonder de CUPRA Ateca, is een sleutelelement in de groei die we dit jaar in het vooruitzicht stellen.”

In januari zetten de belangrijkste markten waar SEAT actief is hun positieve trend van 2018 verder. Spanje leidt de resultaten met 8.400 verkochte voertuigen (+4,3%) en SEAT blijft in dit land het best verkopende merk. SEAT liet dubbele groeicijfers optekenen in Duitsland (7.800 auto’s, +20,3%) en het VK (5.500, +29,0%), maar ook in andere sleutelmarkten voor het merk zoals Oostenrijk (2.300, +22,0%), Italië (1.800, +12,9%), Nederland (1.600, +72,2%), Polen (900, +12,6%) en Portugal (800, +25,7%).

Verder noteert SEAT een sterke groei in de twee belangrijkste landen buiten Europa waar het actief is. De autobouwer verkocht immers 3.100 auto’s in Algerije in januari, wat 40,9% beter is dan tijdens dezelfde maand in 2018. In Mexico verkocht SEAT dan weer 2.300 auto’s, een toename met 23,4% ten opzichte van de vorige maand januari.
 
 
Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen