SEAT met praktische connectiviteit op Automobile Barcelona

Vrijdag 12 mei 2017 — SEAT grijpt Automobile Barcelona, het autosalon van Barcelona (11-21 mei), aan om bezoekers te laten kennismaken met verregaande connectiviteit en de mobiliteit van de toekomst. Het merk presenteert diverse nieuwe apps, zoals de integratie van Waze – de navigatieapplicatie voor Android Auto – met SEAT Full Link, evenals de SEAT Drive App in combinatie met Android Auto. In een simulator kunnen bezoekers het rijden van de toekomst ervaren, in de Connected Street vindt een Ateca zelfstandig vrije parkeerplaatsen en er is aandacht voor nieuwe toepassingen zoals Digital Access.

Op Automobile Barcelona 2017 demonstreert SEAT opnieuw dat het een voortrekkersrol vervult op het gebied van connectiviteit en nieuwe mobiliteit. Dat gebeurt vooral aan de hand van praktische toepassingen die al op (zeer) korte termijn beschikbaar zijn. Zo kan Waze – de navigatie-app van Google voor Android Auto – al uitgeprobeerd worden op het salon. Deze hoogwaardige navigatie-app is binnen enkele weken te gebruiken in alle SEAT-modellen met Full Link-technologie. Luca de Meo, voorzitter van SEAT S.A.: “Waze past bij ons doel om een eenvoudige, geconnecteerde en persoonlijke rijervaring te bieden. De app is onderdeel van het digitale ecosysteem dat we momenteel opzetten.”

Nieuwe SEAT Drive App

Ook nieuw is de binnenkort verkrijgbare SEAT Drive App voor Android Auto. Daarmee is informatie van de telefoon toegankelijk via het display van de auto, wat bijdraagt aan de veiligheid onderweg. De synchronisatie vindt volautomatisch plaats. Er is ook al een iOS-versie van deze app. Zo kunnen meer dan 95 % van de eigenaars van een mobiele telefoon van op afstand de status van hun auto raadplegen.

Auto en omgeving

Nieuwe connectiviteitsontwikkelingen maken het mogelijk om auto’s ook met hun omgeving te laten communiceren. Op Automobile Barcelona kunnen bezoekers dat zelf ervaren. In de ‘Connected Street’ kunnen ze plaatsnemen in de Ateca Smart City Car. Die navigeert snel naar een vrije parkeerplaats dankzij de Parkfinder-app. Het eveneens geïntegreerde Travipay zorgt voor de reservering en betaling.

Digital Access

SEAT werkt ook aan digitale toegang voor zijn modellen. Daarmee wordt het mogelijk om via een mobiele telefoon toegang te krijgen tot de auto. Een fysieke sleutel wordt zo overbodig. Het gemak van de digitale toegang is te ervaren aan de hand van tien elektrisch aangedreven eMii-modellen. Gelijktijdig wordt de My SEAT DataPlug gepresenteerd, een dongle die het mogelijk maakt om ook oudere SEAT-modellen tot op zekere hoogte te ‘connecteren’, door digitale technologieën te ondersteunen en zo connectiviteitsdiensten beschikbaar te maken. Zo wordt de overstap naar een volledig geconnecteerde SEAT vereenvoudigt.

Uiteraard toont SEAT op Automobile Barcelona ook zijn actuele modellengamma, met onder meer nieuwe modellen zoals de Ibiza, Ateca FR en Leon CUPRA 300.

Dries De Weert D'Ieteren NV