SEAT Ibiza en Arona vijf sterren van Latin NCAP

SEAT Ibiza en Arona vijf sterren van Latin NCAP

  • SEAT behaalt de hoogste veiligheidsscore voor de Ibiza en de Arona in Latijns-Amerika
  • De Ibiza en de Arona krijgen vijf sterren voor de bescherming van volwassenen en kinderen
  • De Ibiza en de Arona zetten de indrukwekkende veiligheidsprestaties van SEAT in de Latin NCAP-tests voort
 

De auto's van SEAT werden door de testorganisatie Latin NCAP andermaal bekroond met de hoogste veiligheidsscore. Zowel de SEAT Ibiza als de SEAT Arona behaalde het hoogst mogelijke veiligheidsniveau in de tests van het Latijns-Amerikaanse orgaan voor consumentenbescherming. Dit onderstreept de uitstekende veiligheidsprestaties van de twee auto's, die vorig jaar bij de Euro NCAP-tests al vijf sterren gekregen hadden in Europa.

De resultaten benadrukken de bekwaamheid van SEAT om voertuigen te ontwikkelen die niet alleen voldoen aan de eisen van een gevarieerde klantenbasis, maar ook om auto's aan te bieden die tot de veiligste op de markt behoren.

De SEAT Ibiza en Arona werden onderworpen aan een reeks strenge tests om de veiligheid van inzittenden, zowel volwassenen als kinderen, na te gaan. Actieve/primaire veiligheidstests maken ook deel uit van het pakket.

De Ibiza en de Arona werden onderworpen aan drie soorten botsingen om de veiligheid van volwassenen en kinderen in de auto vast te stellen: een frontale botsing met 64 km/u, een zijdelingse botsing met 50 km/u en een zijdelingse botsing tegen een paal met een snelheid van 29 km/u. Op het vlak van actieve veiligheid werden ook de ESC (elektronische stabiliteitscontrole), de gordelverklikkers (SBR) en het antiblokkeerremsysteem (ABS) succesvol getest.

Telkens oordeelde de organisatie dat de inzittenden goed beschermd werden bij een ongeval; de Ibiza en de Arona scoorden respectievelijk 89% en 88% voor de bescherming van volwassenen en 85% en 87% voor de bescherming van kinderen.

“Wij zijn verheugd over de uitstekende veiligheidsscore die de Ibiza en de Arona behaald hebben in de veeleisende Latin NCAP-tests. Ze benadrukt ons engagement om het hoogste niveau van actieve en passieve veiligheid te waarborgen in alle modellen die wij produceren”, zei dr. Matthias Rabe, ondervoorzitter onderzoek en ontwikkeling bij SEAT.

De lijst van standaard veiligheidsvoorzieningen van de Ibiza en de Arona heeft er sterk toe bijgedragen dat de auto's de hoogste veiligheidsscore behaald hebben in de Latin NCAP. Beide auto's zijn uitgerust met een hele reeks airbags die de inzittenden zowel frontale als zijdelingse bescherming bieden, naast spankrachtbegrenzers en gordelspanners, terwijl de beveiligingssystemen voor kinderen voldoen aan de allerhoogste normen van de Latijns-Amerikaanse markt.

Latin NCAP geeft consumenten onafhankelijke, duidelijke veiligheidsinformatie over voertuigen die verkrijgbaar zijn in Latijns-Amerika. De hoge scores tijdens de Latin NCAP-tests van de Ibiza en de Arona zijn zeer lovenswaardig. Hoewel de tests lichtjes verschillen van de tests die in Europa uitgevoerd worden bij Euro NCAP, zijn ze veel strenger geworden naarmate de vraag naar veiligheidsvoorzieningen in de markt toenam.

 
Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen