SEAT Ibiza en Arona vijf sterren van Latin NCAP

SEAT Ibiza en Arona vijf sterren van Latin NCAP

  • SEAT behaalt de hoogste veiligheidsscore voor de Ibiza en de Arona in Latijns-Amerika
  • De Ibiza en de Arona krijgen vijf sterren voor de bescherming van volwassenen en kinderen
  • De Ibiza en de Arona zetten de indrukwekkende veiligheidsprestaties van SEAT in de Latin NCAP-tests voort
 

De auto's van SEAT werden door de testorganisatie Latin NCAP andermaal bekroond met de hoogste veiligheidsscore. Zowel de SEAT Ibiza als de SEAT Arona behaalde het hoogst mogelijke veiligheidsniveau in de tests van het Latijns-Amerikaanse orgaan voor consumentenbescherming. Dit onderstreept de uitstekende veiligheidsprestaties van de twee auto's, die vorig jaar bij de Euro NCAP-tests al vijf sterren gekregen hadden in Europa.

De resultaten benadrukken de bekwaamheid van SEAT om voertuigen te ontwikkelen die niet alleen voldoen aan de eisen van een gevarieerde klantenbasis, maar ook om auto's aan te bieden die tot de veiligste op de markt behoren.

De SEAT Ibiza en Arona werden onderworpen aan een reeks strenge tests om de veiligheid van inzittenden, zowel volwassenen als kinderen, na te gaan. Actieve/primaire veiligheidstests maken ook deel uit van het pakket.

De Ibiza en de Arona werden onderworpen aan drie soorten botsingen om de veiligheid van volwassenen en kinderen in de auto vast te stellen: een frontale botsing met 64 km/u, een zijdelingse botsing met 50 km/u en een zijdelingse botsing tegen een paal met een snelheid van 29 km/u. Op het vlak van actieve veiligheid werden ook de ESC (elektronische stabiliteitscontrole), de gordelverklikkers (SBR) en het antiblokkeerremsysteem (ABS) succesvol getest.

Telkens oordeelde de organisatie dat de inzittenden goed beschermd werden bij een ongeval; de Ibiza en de Arona scoorden respectievelijk 89% en 88% voor de bescherming van volwassenen en 85% en 87% voor de bescherming van kinderen.

“Wij zijn verheugd over de uitstekende veiligheidsscore die de Ibiza en de Arona behaald hebben in de veeleisende Latin NCAP-tests. Ze benadrukt ons engagement om het hoogste niveau van actieve en passieve veiligheid te waarborgen in alle modellen die wij produceren”, zei dr. Matthias Rabe, ondervoorzitter onderzoek en ontwikkeling bij SEAT.

De lijst van standaard veiligheidsvoorzieningen van de Ibiza en de Arona heeft er sterk toe bijgedragen dat de auto's de hoogste veiligheidsscore behaald hebben in de Latin NCAP. Beide auto's zijn uitgerust met een hele reeks airbags die de inzittenden zowel frontale als zijdelingse bescherming bieden, naast spankrachtbegrenzers en gordelspanners, terwijl de beveiligingssystemen voor kinderen voldoen aan de allerhoogste normen van de Latijns-Amerikaanse markt.

Latin NCAP geeft consumenten onafhankelijke, duidelijke veiligheidsinformatie over voertuigen die verkrijgbaar zijn in Latijns-Amerika. De hoge scores tijdens de Latin NCAP-tests van de Ibiza en de Arona zijn zeer lovenswaardig. Hoewel de tests lichtjes verschillen van de tests die in Europa uitgevoerd worden bij Euro NCAP, zijn ze veel strenger geworden naarmate de vraag naar veiligheidsvoorzieningen in de markt toenam.

 
Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2018 liet SEAT een nettowinst van 294 miljoen euro optekenen, verkocht het 517.600 auto’s en haalde het een recordomzet van bijna 10 miljard euro.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en, binnenkort, de Mii electric in Slovakije.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 - D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.   

- Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.  

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy