SEAT Ibiza en Arona vijf sterren van Latin NCAP

SEAT Ibiza en Arona vijf sterren van Latin NCAP

  • SEAT behaalt de hoogste veiligheidsscore voor de Ibiza en de Arona in Latijns-Amerika
  • De Ibiza en de Arona krijgen vijf sterren voor de bescherming van volwassenen en kinderen
  • De Ibiza en de Arona zetten de indrukwekkende veiligheidsprestaties van SEAT in de Latin NCAP-tests voort
 

De auto's van SEAT werden door de testorganisatie Latin NCAP andermaal bekroond met de hoogste veiligheidsscore. Zowel de SEAT Ibiza als de SEAT Arona behaalde het hoogst mogelijke veiligheidsniveau in de tests van het Latijns-Amerikaanse orgaan voor consumentenbescherming. Dit onderstreept de uitstekende veiligheidsprestaties van de twee auto's, die vorig jaar bij de Euro NCAP-tests al vijf sterren gekregen hadden in Europa.

De resultaten benadrukken de bekwaamheid van SEAT om voertuigen te ontwikkelen die niet alleen voldoen aan de eisen van een gevarieerde klantenbasis, maar ook om auto's aan te bieden die tot de veiligste op de markt behoren.

De SEAT Ibiza en Arona werden onderworpen aan een reeks strenge tests om de veiligheid van inzittenden, zowel volwassenen als kinderen, na te gaan. Actieve/primaire veiligheidstests maken ook deel uit van het pakket.

De Ibiza en de Arona werden onderworpen aan drie soorten botsingen om de veiligheid van volwassenen en kinderen in de auto vast te stellen: een frontale botsing met 64 km/u, een zijdelingse botsing met 50 km/u en een zijdelingse botsing tegen een paal met een snelheid van 29 km/u. Op het vlak van actieve veiligheid werden ook de ESC (elektronische stabiliteitscontrole), de gordelverklikkers (SBR) en het antiblokkeerremsysteem (ABS) succesvol getest.

Telkens oordeelde de organisatie dat de inzittenden goed beschermd werden bij een ongeval; de Ibiza en de Arona scoorden respectievelijk 89% en 88% voor de bescherming van volwassenen en 85% en 87% voor de bescherming van kinderen.

“Wij zijn verheugd over de uitstekende veiligheidsscore die de Ibiza en de Arona behaald hebben in de veeleisende Latin NCAP-tests. Ze benadrukt ons engagement om het hoogste niveau van actieve en passieve veiligheid te waarborgen in alle modellen die wij produceren”, zei dr. Matthias Rabe, ondervoorzitter onderzoek en ontwikkeling bij SEAT.

De lijst van standaard veiligheidsvoorzieningen van de Ibiza en de Arona heeft er sterk toe bijgedragen dat de auto's de hoogste veiligheidsscore behaald hebben in de Latin NCAP. Beide auto's zijn uitgerust met een hele reeks airbags die de inzittenden zowel frontale als zijdelingse bescherming bieden, naast spankrachtbegrenzers en gordelspanners, terwijl de beveiligingssystemen voor kinderen voldoen aan de allerhoogste normen van de Latijns-Amerikaanse markt.

Latin NCAP geeft consumenten onafhankelijke, duidelijke veiligheidsinformatie over voertuigen die verkrijgbaar zijn in Latijns-Amerika. De hoge scores tijdens de Latin NCAP-tests van de Ibiza en de Arona zijn zeer lovenswaardig. Hoewel de tests lichtjes verschillen van de tests die in Europa uitgevoerd worden bij Euro NCAP, zijn ze veel strenger geworden naarmate de vraag naar veiligheidsvoorzieningen in de markt toenam.

 
Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy