SEAT hervat productie geleidelijk vanaf 27 april

SEAT hervat productie geleidelijk vanaf 27 april

Productiestart met één shift, productiesnelheid wordt in de daarop volgende weken verhoogd

SEAT S.A. vervaardigt mondkapjes uit filters spuitcabines

SEAT S.A. gaat de productie in haar fabrieken vanaf 27 april hervatten. De autofabrikant kiest daarbij nadrukkelijk voor een geleidelijke opstart, met inachtneming van verregaande voorzorgsmaatregelen rondom de gezondheid van haar werknemers.

Een belangrijke reden voor het hervatten van de activiteiten is het herstellen van de werkgelegenheid bij SEAT S.A. en bij toeleveranciers, om de economische impact van Corona COVID-19 op werknemers zoveel mogelijk te beperken. In lijn daarmee heeft SEAT nauw contact met zijn grootste leveranciers, om de opstart van de productie zo goed mogelijk te coördineren.

 

“Nu we de moeilijkste fase van Corona COVID-19 achter ons hebben gelaten, zetten we de eerste stappen op de weg terug naar een normale situatie, zonder daarbij onachtzaam te zijn,” licht Carsten Isensee, SEAT President ad interim en Vice-president voor Finance en IT, het hervatten van de productie toe. “We hanteren zeer strenge voorzorgsmaatregelen om de gezondheid van onze werknemers te waarborgen, en een compleet veilige werkplek te garanderen. Daarbij hebben we besloten om een uitgebreid PCR testprogramma te lanceren, waarbij al onze 15.000 medewerkers de komende weken worden getest.”

 

Vanaf juni naar verwachting volledig operationeel

In de weken van 27 april en 4 mei start de productie met één shift voor elk van de drie productielijnen in SEAT’s fabriek in Barcelona, waar de Ibiza, Arona, Leon en de Audi A1 worden gebouwd. In die periode produceert de fabriek zo’n 325 auto’s per dag, een derde van de totale capaciteit. Vanaf 11 mei wordt er een extra shift toegevoegd en afhankelijk van de ontwikkeling van de Corona COVID-19 situatie verwacht SEAT S.A. vanaf juni weer operationeel te zijn op het niveau van voor de crisis.

 

Van Ibiza tot mondkapje

SEAT S.A. heeft de afgelopen weken gebruikt om een aantal initiatieven te lanceren om de gevolgen van de pandemie te beperken. Daartoe paste de fabriek onder andere de productielijn aan waarop normaliter het subframe van de SEAT Leon wordt gemaakt, om daar onderdelen voor beademingsapparatuur te kunnen produceren. In een week tijd maakte SEAT S.A. ruim 600 ventilatoren. De productie daarvan is afgelopen vrijdag afgerond. Ook werkt SEAT S.A. nauw samen met andere bedrijven voor de productie van mondkapjes. Hiervoor maakt de autofabrikant gebruik van filters die normaal gesproken in de spuitcabines te vinden zijn. Tot dusver zijn er al duizenden mondkapjes geproduceerd en verstuurd naar ziekenhuizen, beveiligingsorganisaties en andere instanties in Spanje.

Contacteer ons
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren n.v.
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy