SEAT hervat productie geleidelijk vanaf 27 april

SEAT hervat productie geleidelijk vanaf 27 april

Productiestart met één shift, productiesnelheid wordt in de daarop volgende weken verhoogd

SEAT S.A. vervaardigt mondkapjes uit filters spuitcabines

SEAT S.A. gaat de productie in haar fabrieken vanaf 27 april hervatten. De autofabrikant kiest daarbij nadrukkelijk voor een geleidelijke opstart, met inachtneming van verregaande voorzorgsmaatregelen rondom de gezondheid van haar werknemers.

Een belangrijke reden voor het hervatten van de activiteiten is het herstellen van de werkgelegenheid bij SEAT S.A. en bij toeleveranciers, om de economische impact van Corona COVID-19 op werknemers zoveel mogelijk te beperken. In lijn daarmee heeft SEAT nauw contact met zijn grootste leveranciers, om de opstart van de productie zo goed mogelijk te coördineren.

 

“Nu we de moeilijkste fase van Corona COVID-19 achter ons hebben gelaten, zetten we de eerste stappen op de weg terug naar een normale situatie, zonder daarbij onachtzaam te zijn,” licht Carsten Isensee, SEAT President ad interim en Vice-president voor Finance en IT, het hervatten van de productie toe. “We hanteren zeer strenge voorzorgsmaatregelen om de gezondheid van onze werknemers te waarborgen, en een compleet veilige werkplek te garanderen. Daarbij hebben we besloten om een uitgebreid PCR testprogramma te lanceren, waarbij al onze 15.000 medewerkers de komende weken worden getest.”

 

Vanaf juni naar verwachting volledig operationeel

In de weken van 27 april en 4 mei start de productie met één shift voor elk van de drie productielijnen in SEAT’s fabriek in Barcelona, waar de Ibiza, Arona, Leon en de Audi A1 worden gebouwd. In die periode produceert de fabriek zo’n 325 auto’s per dag, een derde van de totale capaciteit. Vanaf 11 mei wordt er een extra shift toegevoegd en afhankelijk van de ontwikkeling van de Corona COVID-19 situatie verwacht SEAT S.A. vanaf juni weer operationeel te zijn op het niveau van voor de crisis.

 

Van Ibiza tot mondkapje

SEAT S.A. heeft de afgelopen weken gebruikt om een aantal initiatieven te lanceren om de gevolgen van de pandemie te beperken. Daartoe paste de fabriek onder andere de productielijn aan waarop normaliter het subframe van de SEAT Leon wordt gemaakt, om daar onderdelen voor beademingsapparatuur te kunnen produceren. In een week tijd maakte SEAT S.A. ruim 600 ventilatoren. De productie daarvan is afgelopen vrijdag afgerond. Ook werkt SEAT S.A. nauw samen met andere bedrijven voor de productie van mondkapjes. Hiervoor maakt de autofabrikant gebruik van filters die normaal gesproken in de spuitcabines te vinden zijn. Tot dusver zijn er al duizenden mondkapjes geproduceerd en verstuurd naar ziekenhuizen, beveiligingsorganisaties en andere instanties in Spanje.

Contacteer ons
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren n.v.
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen