SEAT Arona & Ibiza 2021 (persdossier)

SEAT Arona & Ibiza 2021 (persdossier)

 

De nieuwe SEAT Arona vernieuwt het segment met ruigere looks en een revolutionair interieur

 • Vernieuwingen aan het koetswerk versterken het karakter van de stads-SUV – vooral met de nieuwe afwerking Xperience – zodat hij een grotere offroadesthetiek heeft en robuuster en veiliger aanvoelt
 • Het revolutionaire interieurdesign van de nieuwe SEAT Arona creëert een moderne, digitale designtaal, met nieuw ontworpen en verlichte verluchtingsroosters en grotere infotainmentsystemen met zwevend scherm
 • De connectiviteit wordt naar een hoger niveau getild met de integratie van SEAT CONNECT, draadloze toegang tot CarPlay en Android Auto en de spraakherkenning Hola Hola
 • Een reeks nieuwe rijhulpsystemen, zoals Travel Assist, en geüpgradede systemen zoals Side Assist, maken de nieuwe SEAT Arona nog intuïtiever en geruststellender om mee te rijden
 • Vijf verschillende aandrijvingen tussen 90 pk en 150 pk, in benzine- (TSI) en CNG-uitvoering (TGI) zorgen voor de perfecte mix van efficiëntie en dynamiek
 • De uitvoeringen Reference, Style, Move!, FR en de gloednieuwe Xperience voegen een uitgebreid gamma standaarduitrusting en voldoende opties toe om de auto nog beter af te stemmen op de persoonlijkheid van de klant

Met een verkoop van bijna 400.000 exemplaren is de SEAT Arona sinds zijn introductie in 2017 een heus succes en is hij uitgegroeid tot een belangrijke pijler van het gamma van het merk. De nieuwe SEAT Arona is nu klaar om het succesverhaal van dit model voort te zetten in een tijd waarin de SUV-markt zich nog verder uitbreidt.

Zijn sterkere, robuustere, meer betrouwbare en veiligere attitude en uitstraling is nog maar het begin; het interieur van de stads-SUV heeft een gedaanteverwisseling ondergaan, terwijl nieuwe niveaus van connectiviteit en rijhulpsystemen de nieuwe SEAT Arona nog completer maken.

“In 2020 was de SEAT Arona het op een na meest verkochte model, waarmee zijn positie als een belangrijke pijler in het gamma van het merk wordt verstevigd”, aldus Wayne Griffiths, CEO van SEAT en CUPRA. “De geüpdatete en geüpgradede versie voegt nog meer toe aan de fantastische eigenschappen van de stads-SUV en biedt onze klanten een nog completer aanbod, terwijl het design van de auto wordt opgefrist en het segment nieuw leven wordt ingeblazen.”

In een steeds meer gedigitaliseerde wereld is de SEAT Arona klaar om op een volkomen intuïtieve manier het geconnecteerde leven van de klant de wagen binnen te loodsen en daar een enorme waaier aan functionaliteiten aan toe te voegen. In combinatie met de revolutie in het interieurdesign creëert hij ook een verhoogd gevoel van kwaliteit in die binnenruimte, doordat de designtaal opnieuw werd geïnterpreteerd.

Voeg daarbij het gebruik van verlichtingstechnologie om de sfeer in de cabine te verhogen en de integratie van de nieuwste infotainmentweergavesystemen die de persoonlijkheid van de wagen een sterk geactualiseerde taal en gevoel geven.

Onder de motorkap zijn vijf verschillende aandrijvingen tussen 90 pk en 150 pk verkrijgbaar, in benzine (TSI) en gecomprimeerd aardgas (TGI) en gekoppeld aan een handgeschakelde of DSG versnellingsbak met dubbele koppeling.

En met een reeks nieuwe rijhulpsystemen die het rijden met de stads-SUV ontspannender maken, ongeacht het omstandigheden, is de SEAT Arona klaar voor elke uitdaging waar hij mee te maken krijgt.

 

De nieuwe SEAT Ibiza kreeg een opfrisbeurt en is klaar om meer opwinding te verzekeren in het stadssegment

De geüpdatete look van het exterieur van de nieuwe SEAT Ibiza omvat 100% ledkoplampen, evenals de naam van het model die in reliëf en in handschrift werd aangebracht

 • Het interieurdesign van de auto onderging een ware revolutie en creëert een moderne, digitale designtaal, met verlichte verluchtingsroosters en grotere, zwevende infotainmentsystemen
 • Meer connectiviteit dankzij SEAT CONNECT, draadloze toegang tot CarPlay en Android Auto en de spraakherkenning Hola Hola maken van de nieuwe SEAT Ibiza een wagen die klaar is voor het digitale tijdperk
 • Nieuwe geavanceerde rijhulpsystemen, zoals Travel Assist en Side Assist, maken de nieuwe SEAT Ibiza nog intuïtiever en geruststellender om mee te rijden
 • De nieuwe SEAT Ibiza is verkrijgbaar met zes verschillende aandrijvingen tussen 80 pk en 150 pk, in benzine- en CNG-uitvoering
 • De uitvoeringen Reference, Style, Move!, Move+ en FR bieden een enorme keuze aan standaarduitrustingen en voldoende opties om de auto nog beter af te stemmen op de persoonlijkheid van de klant

Met de opgefriste look voor het exterieur, het revolutionaire interieur en de nieuwe connectiviteitsniveaus en rijhulpsystemen van de nieuwe SEAT Ibiza is deze iconische auto klaar om zijn succesverhaal voort te zetten.

De SEAT Ibiza is een belangrijke pijler van het succes van het merk sinds hij voor het eerst werd geïntroduceerd in 1984. En 37 jaar, vijf generaties en bijna 6 miljoen verkochte wagens later is het de meest succesvolle wagen die ooit van de SEAT-productielijn rolde. De vernieuwde vijfde generatie wil die winnaarsmentaliteit behouden als een belangrijk model in zijn segment in Europa.

“De SEAT Ibiza is een icoon van het merk en de auto-industrie en helpt ons onze positie op de markt uit te bouwen dankzij zijn verbluffende verkoopsucces”, aldus Wayne Griffiths, CEO van SEAT en CUPRA. “De opgefriste vijfde generatie zal daarop voortbouwen dankzij de nieuwe koetswerkdetails en het revolutionaire interieur. In combinatie met de nieuwe connectiviteits- en veiligheidsniveaus is het model helemaal klaar om het succesverhaal voort te zetten.”

De wereld wordt steeds meer gedigitaliseerd en de SEAT Ibiza is klaar om deel uit te maken van die reis, door meer intuïtiviteit, functionaliteit en kwaliteit te brengen in het interieur, dankzij een verbeterde designtaal en een hoger niveau van geconnecteerde technologie en nieuwe, elegantere materialen.

Voeg daarbij het gebruik van verlichtingstechnologie om de sfeer in de cabine te verbeteren en de integratie van de nieuwste infotainmentweergavesystemen die de persoonlijkheid van de auto een sterk geactualiseerde taal en gevoel geven.

Onder de motorkap biedt de nieuwe SEAT Ibiza zes verschillende aandrijvingen met een vermogen tussen 80 pk en 150 pk, op benzine en gecomprimeerd aardgas, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak of een DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling.

Ten slotte voegt de SEAT Ibiza een reeks nieuwe rijhulpsystemen toe die het rijden met de stadswagen nog aangenamer maken, ongeacht de omstandigheden.

De nieuwe SEAT Ibiza werd ontworpen en ontwikkeld in Barcelona, in de hoofdzetel van SEAT in Martorell, en is daar ook begin juli in productie gegaan. Hij zal in de zomer van 2021 gelanceerd worden.

SE21-29N - Ibiza (14p).pdf 2 MB SE21-29N - Ibiza.docx 96 KB SE21-30N - Arona (14p).pdf 2 MB SE21-30N - Arona.docx 95 KB
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen