Nieuwe SEAT Ibiza & nieuwe SEAT Arona

Nieuwe SEAT Ibiza & nieuwe SEAT Arona

Nieuwe SEAT Arona: vernieuwd met een ruigere look en een volledig nieuw interieurdesign

Het koetswerk van de stads-SUV is geüpdatet - vooral met de nieuwe afwerking Xperience - zodat hij een grotere offroadesthetiek heeft en robuuster en veiliger aanvoelt

  • Het interieurdesign van de nieuwe SEAT Arona heeft een revolutie ondergaan met een moderne, digitale designtaal, met nieuw ontworpen en verlichte luchtroosters en grotere infotainmentsystemen met zwevend scherm
  • De stads-SUV beschikt nu over meer connectiviteit met SEAT CONNECT, draadloze toegang tot CarPlay en Android Auto, en spraakherkenning ‘Hola Hola’ ​
  • De nieuwe Arona voegt nieuwe rijhulpsystemen toe, zoals Travel Assist, en verbetert systemen zoals Side Assist, zodat het rijden nog intuïtiever en geruststellender wordt
  • Hij zal verkrijgbaar zijn met vijf verschillende aandrijvingen tussen 90 pk en 150 pk, in benzine (TSI) en CNG (TGI)

Sinds zijn introductie in 2017 is de SEAT Arona een succes, met een verkoop van meer dan 350.000 voertuigen, en ingeburgerd als een belangrijke pijler van het gamma van het merk. Nu is de nieuwe SEAT Arona klaar om het succesverhaal voort te zetten.

Een nieuwe, sterkere, robuustere, betrouwbaardere en veiligere attitude en uitstraling is nog maar het begin. De stads-SUV heeft in het interieur een gedaanteverwisseling ondergaan. Ook nieuwe niveaus van connectiviteit en rijhulpsystemen zijn in de nieuwe SEAT Arona geïntegreerd.

"De markt voor stads-SUV's is sterk gegroeid en het aanpassingsvermogen van de SEAT Arona maakt hem tot een enorm belangrijk model voor het bedrijf", zei Wayne Griffiths, voorzitter van SEAT en CUPRA. "De vernieuwde Arona voegt nog meer functionaliteit toe, zowel digitaal als op het gebied van veiligheid, in een herziene vorm vanbinnen en vanbuiten."

In een steeds meer gedigitaliseerde wereld is de SEAT Arona klaar om op een volkomen intuïtieve manier het geconnecteerde leven van de klant de wagen binnen te leiden, samen met een enorme waaier aan functionaliteiten. Met de revolutie in het interieurdesign brengt hij ook een verhoogd gevoel van kwaliteit in die binnenruimte, doordat de designtaal opnieuw werd geïnterpreteerd.

Voeg daarbij het gebruik van verlichtingstechnologie om de sfeer in de cabine te verhogen en de integratie van de nieuwste infotainmentweergavesystemen, om de persoonlijkheid van de auto een sterk geactualiseerde taal en gevoel te geven.

Onder de motorkap zijn vijf verschillende aandrijvingen tussen 90 en 150 pk verkrijgbaar, in benzine (TSI) en gecomprimeerd aardgas (TGI) en gekoppeld aan een handgeschakelde of DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling.

En met een reeks nieuwe rijhulpsystemen die het rijden met de stads-SUV ontspannender maken, ongeacht de omstandigheden, is de SEAT Arona klaar voor elke uitdaging waar hij mee te maken krijgt.

De nieuwe SEAT Arona wordt ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Barcelona, in de hoofdzetel van SEAT in Martorell, en zal in het derde kwartaal van het jaar in productie gaan.

SE21-18N - Arona (10p).pdf 2 MB SE21-18N - Arona.docx 91 KB

 

Nieuwe SEAT Ibiza: opgefrist en klaar om het stadssegment meer opwinding te bezorgen

  • Het uiterlijk van de SEAT Ibiza is vernieuwd en omvat nu standaard 100% ledkoplampen, evenals de naam van het model in handschrift
  • SEAT brengt een revolutie in het interieurdesign van zijn iconische Ibiza, met een moderne, digitale designtaal, nieuw ontworpen en verlichte luchtroosters en grotere infotainmentsystemen met zwevend scherm
  • De nieuwe SEAT Ibiza beschikt nu over meer connectiviteit met SEAT CONNECT, draadloze toegang tot CarPlay en Android Auto, en spraakherkenning ‘Hola Hola’ ​
  • De compacte wagen voegt nieuwe rijhulpsystemen toe, zoals Travel Assist en Side Assist, om het rijden nog intuïtiever en geruststellender te maken
  • De nieuwe SEAT Ibiza zal verkrijgbaar zijn met zes verschillende aandrijvingen tussen 80 pk en 150 pk, in benzine- en CNG-uitvoering.

SEAT vernieuwt zijn bestseller Ibiza met een opgefrist uiterlijk, een revolutie in het interieur en nieuwe connectiviteitsniveaus en rijhulpsystemen.

De SEAT Ibiza is een belangrijke pijler van het succes van het merk sinds hij voor het eerst werd geïntroduceerd in 1984, en 37 jaar, vijf generaties en bijna 6 miljoen verkochte wagens later is het een van SEAT's meest succesvolle wagens die ooit van de productielijn rolde. De vernieuwde vijfde generatie wil die winnaarsmentaliteit behouden als een belangrijk model in zijn segment in Europa.

“De SEAT Ibiza is een icoon in de auto-industrie en een van de belangrijkste pijlers van het merk", aldus Wayne Griffiths, voorzitter van SEAT. "De opgefriste vijfde generatie is met zijn nieuwe wijzigingen aan het uiterlijk en revolutie in het interieur, in combinatie met nieuwe connectiviteits- en veiligheidsniveaus, klaar om het succesverhaal voort te zetten."

De wereld wordt steeds meer gedigitaliseerd en de SEAT Ibiza is klaar om deel uit te maken van die reis, door meer intuïtiviteit, functionaliteit en kwaliteit toe te voegen aan het interieur, dankzij een verbeterde designtaal en een hoger niveau van geconnecteerde technologie en nieuwe, elegantere materialen.

Voeg daarbij het gebruik van verlichtingstechnologie om de sfeer in de cabine te verhogen en de integratie van de nieuwste infotainmentweergavesystemen die de persoonlijkheid van de auto een sterk geactualiseerde taal en gevoel geven.

Onder de motorkap biedt de nieuwe SEAT Ibiza zes verschillende aandrijvingen met een vermogen tussen 80 pk en 150 pk, op benzine en gecomprimeerd aardgas, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak of een DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling.

Ten slotte voegt de SEAT Ibiza een reeks nieuwe rijhulpsystemen toe die het rijden met de stadswagen nog aangenamer maken, ongeacht de omstandigheden.

De nieuwe SEAT Ibiza wordt ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Barcelona, in de SEAT-hoofdzetel in Martorell, en zal in het derde kwartaal van het jaar in productie gaan.

 

SE21-19N - Ibiza (10p).pdf 2 MB SE21-19N - Ibiza.docx 91 KB
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen