Dr. Christian Vollmer, nieuwe vicevoorzitter voor productie bij SEAT

Dr. Christian Vollmer is, met ingang vanaf 1 juli 2018, benoemd tot nieuwe vicevoorzitter voor productie bij SEAT. Tot nu toe was Dr. Vollmer technisch uitvoerend vicevoorzitter van SAIC VOLKSWAGEN, de joint venture die in 1984 tussen SAIC Motor en de Volkswagen-groep werd gesloten.

De nieuwe vicevoorzitter neemt hiermee de taken over van Dr. Andrea Tostmann, die werd benoemd tot nieuw lid van de raad van bestuur voor productie en logistiek voor het merk Volkswagen.

Dr. Vollmer, die rechtstreeks zal rapporteren aan SEAT-voorzitter Luca de Meo, wordt verantwoordelijk voor het beheer van de drie productiesites van het merk: Martorell, El Prat de Llobregat (SEAT Componentes) en Barcelona. In deze periode van digitale transformatie en engagement inzake Industry 4.0 krijgt hij ook de leiding over de verdere uitbouw van strategieën die verband houden met duurzaam milieubeleid en met de uitdagingen die de mobiliteit van de toekomst met zich meebrengt.

Dr. Christian Vollmer (48) beschikt over een doctoraatstitel in mechanica en maakt sinds 1999 deel uit van de Volkswagen-groep. Hij begon zijn carrière op het hoofdkwartier van de groep in Wolfsburg op de afdeling Press Planning voor hij assistent-vicevoorzitter werd. In 2005 verhuisde hij naar Bratislava (Slovakije) om daar de productieafdeling te leiden. In 2010 werd hij overgeplaatst naar China als uitvoerend directeur voor productie in Shanghai, waar hij sinds 2014 de rol van technisch uitvoerend vicevoorzitter op zich nam voor SAIC VOLKSWAGEN.

SEAT-voorzitter Luca de Meo heette de nieuwe vicevoorzitter voor productie welkom: “Ik ben ervan overtuigd dat de uitgebreide ervaring van Dr. Vollmer in positieve zin zal bijdragen tot de globalisering van SEAT. Bovendien zal hij nog een extra boost geven aan de ontwikkeling van onze productieprocessen zodat wij vooruitgang kunnen blijven boeken en evolueren op belangrijke vlakken zoals Industry 4.0, digitalisering van de productie en de duurzaamheid van de SEAT-productiesites.”

Dr. Vollmer vervoegt de Martorell-site van SEAT in het jaar dat de fabriek zijn 25ste verjaardag viert en zowat 10 miljoen voertuigen heeft geproduceerd.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2018 liet SEAT een nettowinst van 294 miljoen euro optekenen, verkocht het 517.600 auto’s en haalde het een recordomzet van bijna 10 miljard euro.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en, binnenkort, de Mii electric in Slovakije.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 - D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.   

- Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.  

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy