Dr. Christian Vollmer, nieuwe vicevoorzitter voor productie bij SEAT

Dr. Christian Vollmer is, met ingang vanaf 1 juli 2018, benoemd tot nieuwe vicevoorzitter voor productie bij SEAT. Tot nu toe was Dr. Vollmer technisch uitvoerend vicevoorzitter van SAIC VOLKSWAGEN, de joint venture die in 1984 tussen SAIC Motor en de Volkswagen-groep werd gesloten.

De nieuwe vicevoorzitter neemt hiermee de taken over van Dr. Andrea Tostmann, die werd benoemd tot nieuw lid van de raad van bestuur voor productie en logistiek voor het merk Volkswagen.

Dr. Vollmer, die rechtstreeks zal rapporteren aan SEAT-voorzitter Luca de Meo, wordt verantwoordelijk voor het beheer van de drie productiesites van het merk: Martorell, El Prat de Llobregat (SEAT Componentes) en Barcelona. In deze periode van digitale transformatie en engagement inzake Industry 4.0 krijgt hij ook de leiding over de verdere uitbouw van strategieën die verband houden met duurzaam milieubeleid en met de uitdagingen die de mobiliteit van de toekomst met zich meebrengt.

Dr. Christian Vollmer (48) beschikt over een doctoraatstitel in mechanica en maakt sinds 1999 deel uit van de Volkswagen-groep. Hij begon zijn carrière op het hoofdkwartier van de groep in Wolfsburg op de afdeling Press Planning voor hij assistent-vicevoorzitter werd. In 2005 verhuisde hij naar Bratislava (Slovakije) om daar de productieafdeling te leiden. In 2010 werd hij overgeplaatst naar China als uitvoerend directeur voor productie in Shanghai, waar hij sinds 2014 de rol van technisch uitvoerend vicevoorzitter op zich nam voor SAIC VOLKSWAGEN.

SEAT-voorzitter Luca de Meo heette de nieuwe vicevoorzitter voor productie welkom: “Ik ben ervan overtuigd dat de uitgebreide ervaring van Dr. Vollmer in positieve zin zal bijdragen tot de globalisering van SEAT. Bovendien zal hij nog een extra boost geven aan de ontwikkeling van onze productieprocessen zodat wij vooruitgang kunnen blijven boeken en evolueren op belangrijke vlakken zoals Industry 4.0, digitalisering van de productie en de duurzaamheid van de SEAT-productiesites.”

Dr. Vollmer vervoegt de Martorell-site van SEAT in het jaar dat de fabriek zijn 25ste verjaardag viert en zowat 10 miljoen voertuigen heeft geproduceerd.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy