Dr. Christian Vollmer, nieuwe vicevoorzitter voor productie bij SEAT

Dr. Christian Vollmer is, met ingang vanaf 1 juli 2018, benoemd tot nieuwe vicevoorzitter voor productie bij SEAT. Tot nu toe was Dr. Vollmer technisch uitvoerend vicevoorzitter van SAIC VOLKSWAGEN, de joint venture die in 1984 tussen SAIC Motor en de Volkswagen-groep werd gesloten.

De nieuwe vicevoorzitter neemt hiermee de taken over van Dr. Andrea Tostmann, die werd benoemd tot nieuw lid van de raad van bestuur voor productie en logistiek voor het merk Volkswagen.

Dr. Vollmer, die rechtstreeks zal rapporteren aan SEAT-voorzitter Luca de Meo, wordt verantwoordelijk voor het beheer van de drie productiesites van het merk: Martorell, El Prat de Llobregat (SEAT Componentes) en Barcelona. In deze periode van digitale transformatie en engagement inzake Industry 4.0 krijgt hij ook de leiding over de verdere uitbouw van strategieën die verband houden met duurzaam milieubeleid en met de uitdagingen die de mobiliteit van de toekomst met zich meebrengt.

Dr. Christian Vollmer (48) beschikt over een doctoraatstitel in mechanica en maakt sinds 1999 deel uit van de Volkswagen-groep. Hij begon zijn carrière op het hoofdkwartier van de groep in Wolfsburg op de afdeling Press Planning voor hij assistent-vicevoorzitter werd. In 2005 verhuisde hij naar Bratislava (Slovakije) om daar de productieafdeling te leiden. In 2010 werd hij overgeplaatst naar China als uitvoerend directeur voor productie in Shanghai, waar hij sinds 2014 de rol van technisch uitvoerend vicevoorzitter op zich nam voor SAIC VOLKSWAGEN.

SEAT-voorzitter Luca de Meo heette de nieuwe vicevoorzitter voor productie welkom: “Ik ben ervan overtuigd dat de uitgebreide ervaring van Dr. Vollmer in positieve zin zal bijdragen tot de globalisering van SEAT. Bovendien zal hij nog een extra boost geven aan de ontwikkeling van onze productieprocessen zodat wij vooruitgang kunnen blijven boeken en evolueren op belangrijke vlakken zoals Industry 4.0, digitalisering van de productie en de duurzaamheid van de SEAT-productiesites.”

Dr. Vollmer vervoegt de Martorell-site van SEAT in het jaar dat de fabriek zijn 25ste verjaardag viert en zowat 10 miljoen voertuigen heeft geproduceerd.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen. In 2017 boekte SEAT een bedrijfswinst na belastingen van 281 miljoen euro en verkocht het merk wereldwijd 470.000 wagens.

De SEAT-groep stelt meer dan 14.700 personen te werk in zijn drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de succesvolle Ibiza, Leon en Arona worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.


D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  

Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy