Dr. Christian Vollmer, nieuwe vicevoorzitter voor productie bij SEAT

Dinsdag 6 maart 2018 — Dr. Christian Vollmer is, met ingang vanaf 1 juli 2018, benoemd tot nieuwe vicevoorzitter voor productie bij SEAT. Tot nu toe was Dr. Vollmer technisch uitvoerend vicevoorzitter van SAIC VOLKSWAGEN, de joint venture die in 1984 tussen SAIC Motor en de Volkswagen-groep werd gesloten.

De nieuwe vicevoorzitter neemt hiermee de taken over van Dr. Andrea Tostmann, die werd benoemd tot nieuw lid van de raad van bestuur voor productie en logistiek voor het merk Volkswagen.

Dr. Vollmer, die rechtstreeks zal rapporteren aan SEAT-voorzitter Luca de Meo, wordt verantwoordelijk voor het beheer van de drie productiesites van het merk: Martorell, El Prat de Llobregat (SEAT Componentes) en Barcelona. In deze periode van digitale transformatie en engagement inzake Industry 4.0 krijgt hij ook de leiding over de verdere uitbouw van strategieën die verband houden met duurzaam milieubeleid en met de uitdagingen die de mobiliteit van de toekomst met zich meebrengt.

Dr. Christian Vollmer (48) beschikt over een doctoraatstitel in mechanica en maakt sinds 1999 deel uit van de Volkswagen-groep. Hij begon zijn carrière op het hoofdkwartier van de groep in Wolfsburg op de afdeling Press Planning voor hij assistent-vicevoorzitter werd. In 2005 verhuisde hij naar Bratislava (Slovakije) om daar de productieafdeling te leiden. In 2010 werd hij overgeplaatst naar China als uitvoerend directeur voor productie in Shanghai, waar hij sinds 2014 de rol van technisch uitvoerend vicevoorzitter op zich nam voor SAIC VOLKSWAGEN.

SEAT-voorzitter Luca de Meo heette de nieuwe vicevoorzitter voor productie welkom: “Ik ben ervan overtuigd dat de uitgebreide ervaring van Dr. Vollmer in positieve zin zal bijdragen tot de globalisering van SEAT. Bovendien zal hij nog een extra boost geven aan de ontwikkeling van onze productieprocessen zodat wij vooruitgang kunnen blijven boeken en evolueren op belangrijke vlakken zoals Industry 4.0, digitalisering van de productie en de duurzaamheid van de SEAT-productiesites.”

Dr. Vollmer vervoegt de Martorell-site van SEAT in het jaar dat de fabriek zijn 25ste verjaardag viert en zowat 10 miljoen voertuigen heeft geproduceerd.

Dries De Weert D'Ieteren NV