CUPRA drukt zijn stempel op de Leon

CUPRA drukt zijn stempel op de Leon

  • CUPRA maakt van de Leon een exclusieve highperformance versie
  • De Leon CUPRA R ST is uitgerust met een 2.0 TSI van 300 pk, 4Drive en een DSG 7-versnellingsbak
  • Koolstofvezeldetails op het koetswerk verbeteren de neerwaartse druk
 
 

CUPRA drukt zijn stempel op de Leon. Het nieuwe merk tilt het prestatievermogen naar een hoger niveau met de Leon CUPRA R ST, een speciale editie voor wie een extra boost kan gebruiken en belang hecht aan details.

Met de Leon CUPRA R ST wordt een uniek, verfijnd en performant voertuig aan de markt toegevoegd. De bekende kwaliteiten van de Leon worden hier gecombineerd met de highperformance eigenschappen van het merk CUPRA. Dit model zal ongetwijfeld opvallen door de combinatie van de indrukwekkende prestaties van zijn 300 pk/400 Nm krachtige 2.0 TSI-motor met de dynamische trekkracht van zijn 4Drive-systeem.

De Leon CUPRA R ST biedt een perfecte balans tussen dynamiek, comfort en veelzijdigheid in een praktisch koetswerk.

De stevig opgevoerde turbomotor met directe injectie werd gekoppeld aan een DSG 7-versnellingsbak, waardoor de Leon CUPRA R ST naar 100 km/u sprint in slechts 4,9 seconden en een topsnelheid haalt van 250 km/u. De prestaties zijn toegankelijk en beheersbaar dankzij het vooruitstrevende 4Drive-systeem. De specifieke dynamische CUPRA-chassisafstelling staat garant voor een hoogwaardig rijgedrag. Om de bochtsnelheden en de wegligging te verbeteren zijn aan de vooras nieuwe fuseedragers toegevoegd die het negatieve camber aanpassen (2 graden). Ook achteraan is het negatieve camber afgesteld op 2 graden.

De prestaties worden geaccentueerd door de typische CUPRA-sound van de vierdubbele uitlaatpijpen achter aan de auto, die de bestuurder een extra zinnenprikkelende ervaring biedt.

Al van bij de eerste aanblik onderscheidt de Leon CUPRA R ST zich van de concurrentie met zijn onweerstaanbare koetswerkdesign. De nieuw ontwikkelde zijdelingse luchtinlaten met koperkleurige afwerking knipogen subtiel naar de bloedlijn van de auto. Het zelfvertrouwen dat de auto uitstraalt, wordt benadrukt door het uitgebreide gebruik van koolstofvezel om het prestatievermogen en de look te optimaliseren – de frontsplitter, nieuwe dakspoiler, buitenspiegels, zijschorten en diffuser achteraan maken allemaal gebruik van dit materiaal.

Het opvallende uiterlijk van de Leon CUPRA R ST wordt nog versterkt door het prachtige kleuraanbod: Magnetic Tech, Midnight Black, Nevada White of Blackness Grey – een exclusieve koetswerkkleur voor dit model. Koperkleurige logo’s en badges versterken de geloofwaardigheid van de Leon CUPRA R ST. Dezelfde tint wordt ook gebruikt op de exclusieve lichtmetalen 19-duimsvelgen met koperen wielnaafdoppen die rond de voorste Brembo-remmen zitten – ook weer een hint naar zijn algemene prestatievermogen.

“De Leon CUPRA R ST etaleert onze capaciteit om unieke, opwindende auto’s te bouwen met de meest geavanceerde technologie, klaar voor de meest veeleisende en uiteenlopende bestuurders. Hij vormt een smeltkroes van onze ervaring in de autosport en van de knowhow van onze design- en ingenieursteams om prestaties en functionaliteit naadloos met elkaar te verzoenen”, zei Antonino Labate, hoofd van de afdeling Strategy, Business Development and Operations bij CUPRA.

Verlichte aluminium inzetstukken verwelkomen de bestuurder en zijn passagier in het interieur. De binnenpanelen van de deuren zijn afgewerkt met een stof in carbonlook. De koperen accenten worden herhaald op de ventilatieroosters, de middenconsole, het logo op het stuurwiel en de stiknaden van de kuipstoelen en het stuurwiel. Zowel het stuurwiel als de versnellingspookknop is bekleed met alcantara voor een zachte, prettig aanvoelende afwerking.

Zowel de bestuurder als de voorste passagier kan zich nestelen in sportieve kuipstoelen die maximaal comfort bieden tijdens lange ritten en een veilig gevoel verschaffen bij een meer enthousiaste rijstijl.

Nadat de startknop is ingedrukt, toont het welkomstscherm achter het stuurwiel een exclusief CUPRA R ST-menu op een kleurenscherm van 8 duim. En tijdens het rijden krijgt de bestuurder de nodige informatie en rijgegevens via de Digital Cockpit met hoge pixeldichtheid, waardoor hij minimaal afgeleid wordt en geconcentreerd kan blijven op zijn rijkunsten.

Terwijl de Leon CUPRA R ST is ontworpen als een highperformance voertuig, biedt hij ook het nodige comfort en gebruiksgemak dat het moderne leven vereist. Handsfree sleutel, achteruitrijcamera en Connectivity Box zijn allemaal standaard.

In een wereld waarin we steeds geconnecteerd moeten blijven, integreert de Leon CUPRA R ST de jongste connectiviteitsoplossingen. Dit betekent dat bestuurders hun mobiele toestellen met de auto kunnen verbinden en zo gebruik kunnen maken van een aantal apps en een grotere functionaliteit.

De nieuwe Leon CUPRA R ST wordt vanaf maart geleverd.

 

Leon CUPRA R ST

Motor

2.0 TSI 300 pk DSG7 4Drive

Cilinders/Kleppen

4-cil. - 16v

Cilinderinhoud

1.984 cc

Boring en slag

82,5 x 92,8

Compressieverhouding

9,3

Maximumkoppel

400 Nm

Topsnelheid

250 km/u

 
 
Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2018 liet SEAT een nettowinst van 294 miljoen euro optekenen, verkocht het 517.600 auto’s en haalde het een recordomzet van bijna 10 miljard euro.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en, binnenkort, de Mii electric in Slovakije.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 - D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.   

- Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.  

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy