Axel Andorff, nieuwe vicepresident R&D voor SEAT

Axel Andorff, nieuwe vicepresident R&D voor SEAT

  • Hij vervangt Dr. Matthias Rabe, die de nieuwe technische ontwikkelingsafdeling van Volkswagen gaat leiden, nadat hij acht jaar lid was van het uitvoerend comité van SEAT
  • De nieuwe vicepresident heeft bijna twintig jaar ervaring bij Daimler
  • Hij zal SEAT voorbereiden op de toekomstige uitdagingen, met name op het vlak van connectiviteit, elektrificering en nieuwe mobiliteitsoplossingen
 

Axel Andorff werd aangesteld als nieuwe executive vicepresident onderzoek & ontwikkeling voor SEAT en neemt zijn functie op 1 maart op. Met bijna twintig jaar ervaring bij autobouwer Daimler zal de nieuwe vicepresident de innovatieprojecten van het bedrijf leiden, met name op het vlak van connectiviteit en elektrificatie, maar ook wat de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsvormen en  oplossingen betreft.

Als vicepresident R&D bij SEAT zal Andorff rechtstreeks rapporteren SEAT-voorzitter Luca de Meo en zal hij ook zetelen in het uitvoerend comité. Hij volgt Dr. Matthias Rabe op, die de nieuwe technische ontwikkelingsafdeling van Volkswagen gaat leiden, nadat hij meer dan acht jaar voor het Spaanse merk werkte.

“Bij SEAT zullen we ons altijd de periode voor en na Matthias Rabe herinneren. Het productwerk dat hij heeft verricht, heeft ons gedurende verschillende jaren tot een van de snelst groeiende automerken van Europa gemaakt en heeft SEAT naar een ongekend niveau geleid. Alex Andorff, die ik van harte welkom heet, krijgt de opwindende doelstelling om de lopende toekomstprojecten te consolideren en innovatie te blijven promoten als basis voor de transformatie die we momenteel implementeren en die SEAT vandaag reeds voorbereidt op de toekomst”, bevestigde Luca de Meo.

De vicepresident R&D van SEAT is verantwoordelijk voor de designafdeling, waar alle SEAT-modellen het levenslicht zien, en voor het Technische Centrum van SEAT, de kennishub waar meer dan 1.000 ingenieurs de auto-innovaties en toekomstige mobiliteitsoplossingen van het merk uitwerken.

De 46-jarige Andorff studeerde af als ingenieur mechanica en economie aan de Universiteit van Kaiserslautern (Duitsland). Hij heeft zijn hele carrière bij Daimler gewerkt, waar hij in 2000 aan de slag ging. Tot februari van dit jaar was hij er vijf jaar verantwoordelijk voor de concepten van de elektrische en compacte modellen van Mercedes-Benz. Daarvoor had hij diverse functies in de afdelingen R&D en Aankoop van Mercedez-Benz. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de eerste generatie van de GLA, CLA en CLA Shooting Brake. Bovendien creëerde en leidde hij de aankoopafdeling van Daimler in China, waar hij het aankoopnetwerk van de onderneming oprichtte.

 
Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy