AutoRevista benoemt Luca de Meo tot ‘Executive of the Year’

Vrijdag 24 november 2017 — SEAT-voorzitter Luca de Meo werd door AutoRevista, hét toonaangevende vakblad voor de automobielindustrie in Spanje, uitgeroepen tot ‘Executive of the Year’ in de categorie ‘Autoconstructeur’. De prijs werd uitgereikt tijdens de 27e editie van de door het tijdschrift AutoRevista georganiseerde Executive of the Year Awards in Madrid. Na de prijzen voor CEO en Alumnus van het jaar te hebben ontvangen van respectievelijk Automotive News Europe en de Bocconi-universiteit, is dit een nieuwe erkenning voor Luca de Meo’s leiderschap over SEAT.

Zoals benadrukt door AutoRevista, beantwoordt de toekenning van de prijs aan Luca de Meo aan “een prachtig moment dat onderbouwd wordt door het behalen van de beste resultaten in de geschiedenis van SEAT. Met Luca de Meo aan het stuur heeft Martorell een nieuwe generatie van de Ibiza gelanceerd, die nu wordt vergezeld door de Arona, terwijl ze zich voorbereiden voor de komst van de Audi A1 in 2018.”

AutoRevista benadrukte ook dat “SEAT voorbij het Iberisch schiereiland het project van de Volkswagen-groep in Algerije leidt en vervolgens de productie voorziet van het grootste voertuig in zijn gamma, dat volgend jaar in Wolfsburg wordt geproduceerd. Luca de Meo weet het maximum uit SEAT te halen, zowel qua assortiment als qua industriële aspecten.” Het blad concludeerde door te stellen dat "de versterking van het SEAT-merkimago, zijn volledige afstemming op de meest geavanceerde markttrends en zijn herpositionering binnen de Volkswagen-groep deze erkenning ondersteunen.”

In zijn dankwoord benadrukte Luca de Meo dat “het een eer is om deze prijs van AutoRevista, één van de meest relevante bladen voor de sector in Spanje, en zijn lezers, professionals verbonden met de automobielindustrie, te mogen ontvangen.” Daaraan voegde de SEAT-voorzitter toe dat deze erkenning "het resultaat is van het werk dat wordt uitgevoerd door het geheel van professionals die SEAT vormen, en van het succes van ieder project dat de afgelopen jaren werd ontwikkeld. Zij zijn de echte protagonisten van het moment, en ik ben gewoon het publieke gezicht.”

Het in 1959 opgerichte AutoRevista staat bekend om zijn gedetailleerde analyse van de sector en diepte-interviews en wordt zowel in het Spaans als in het Engels gepubliceerd. AutoRevista reikt de Executive of the Year Awards al sinds 1991 uit en wordt beschouwd als één van de meest relevante vakbladen in de Spaanse automobielindustrie.

Een gestaag groeiende carrière

Luca de Meo heeft meer dan 25 jaar ervaring in de automobielsector. Na zijn carrière in 1992 te zijn gestart bij Renault en vervolgens Toyota Europe en de Fiat-groep, waar hij aan het hoofd van de merken Lancia, Fiat, Alfa Romeo en Abarth stond, sloot hij zich in 2009 aan bij de Volkswagen-groep als marketingdirecteur van zowel het merk, als de groep. Vanaf 2012 was hij lid van de raad van bestuur voor verkoop en marketing bij AUDI AG, tot hij in 2015 werd benoemd tot voorzitter van SEAT. Hij is tevens lid van de toezichtsraad van Ducati en voorzitter van SEAT Metropolis:Lab Barcelona.

Dries De Weert D'Ieteren NV