De meest geavanceerde Ateca voor de meest veeleisende bestuurders

SEAT Ateca X-Perience

  • SEAT demonstreert de talloze mogelijkheden van de Ateca-familie met de Ateca X-Perience
  • De Ateca X-Perience combineert veelzijdigheid, technologie en design
  • De SEAT Ateca X-Perience biedt net dat beetje extra om elk obstakel te overwinnen en zijn bestemming te bereiken

 

SEAT presenteert de Ateca X-Perience met een uniek en innovatief standconcept op het internationale autosalon van Parijs. Het verrassende nieuwe concept bestaat uit twee gedeeltes. In een interactief ‘4D amfitheater’ vindt doorlopend om de 30 minuten een persconferentie plaats en is er een car configurator die met behulp van BitBrain-technologie de SEAT Ateca samenstelt die het best past bij de emoties van de klant. In de zogenaamde ‘outdoor area’ creëert SEAT ruimte om te netwerken, een perscentrum en een chill-out zone, waar bezoekers het merk kunnen beleven en ervaren.

De Ateca X-Perience toont hoe SEAT zijn grenzen verlegt met een andere interpretatie van de traditionele SUV. Ateca-klanten zijn doorgaans gericht op de stad maar deze auto heeft veel meer capaciteiten om offroad te rijden dan je zou verwachten. Bij de Ateca X-Perience ligt de nadruk op het avontuurlijke karakter, het is een auto die vergeleken met andere actuele SUV's alle grenzen verlegt.

Zodra de bestuurder op de startknop drukt is de Ateca X-Perience klaar voor het volgende avontuur en past hij zich aan elke rijsituatie, staat van de weg en persoonlijke voorkeuren aan. Dit kan op elk moment dankzij de Driving Experience-rijmodusschakelaar op de middenconsole met de SEAT rijprofielen Normal, Sport, Eco of Individual. En daar houdt het niet op: de instellingen van de 4Drive-vierwielaandrijving met een efficiënt Haldexsysteem omvatten nog twee extra profielen voor sneeuw en offroad. De Ateca X-Perience beschikt ook over afdaalhulp.

"De X-Perience is een oefening om de mogelijkheden en het potentieel van de Ateca-familie voor de toekomst te demonstreren. We weten dat we met de Ateca grenzen kunnen verleggen en dat tonen we op het autosalon van Parijs", zei Matthias Rabe, vicevoorzitter voor onderzoek en ontwikkeling bij SEAT. "Met de Ateca X-Perience kunnen we nog verder gaan dan wat we tot dusver al hebben gedaan. Hij is bedoeld voor klanten die verder willen gaan, zelfs tot het extreme, voor avonturen tijdens het weekend en uiteraard offroad."

Traditionele grenzen verleggen

Het doel van de X-Perience is precies om de terreincapaciteiten van de Ateca te onderstrepen. Hij richt zich tot al wie in zijn vrije tijd, passend bij de levensstijl of om andere redenen op zoek is naar optimale offroadkwaliteiten. We weten dat de doorsnee Ateca-gebruiker voor 95 % van zijn tijd op asfalt (in steden, op wegen en snelwegen) en de overige 5 % offroad of op sneeuw zal rijden. Met de X-Perience daarentegen zal die verhouding 75 % onroad en 25 % offroad bedragen. Hij richt zich op klanten die de Ateca vooral offroad zullen gebruiken en op veeleisende SUV-bestuurders die uitmuntende terreinkwaliteiten verlangen. De SEAT Ateca X-Perience is geschikt voor de meest avontuurlijke en offroad situaties. Kortom, zelfs voor bestuurders die lak hebben aan asfalt en verharde wegen is geen bestemming hem te ver. De boeiendste en meest aantrekkelijke bestemmingen liggen immers ver voorbij de grenzen van het traditionele.

Een geïnspireerd 4x4-design

SEAT brengt een stukje Barcelona naar Parijs, in de vorm van innovatie, moderniteit, technologie en design, allemaal waarden die ook de Franse hoofdstad en natuurlijk de Ateca X-Perience kenmerken, een model dat zelfs het laatste stukje door de bergen nog overwint, daar waar andere SUV's moeten afhaken. Overal waar anderen moeten stoppen, kan de Ateca X-Perience doorgaan, dankzij zijn exclusieve 18-duimsvelgen en banden met hoog profiel, zijn zwarte wielkastlijsten, specifieke zijdrempels, krasvaste lak, uitmuntende bodemvrijheid en tot slot omdat hij zelfs de grootste obstakels niet vreest.

De Ateca X-Perience heeft naast superieure, praktische 4x4-capaciteiten uiteraard ook een krachtige, emotionele en pure uitstraling. "Daarom hebben we gekozen voor een typisch 4x4-design, van de grote wielen met hoogprofielbanden over de robuuste voorbumper, de carterbeschermplaat en de mistlampbeschermers", verklaarde Alejandro Mesonero-Romanos, designdirecteur van SEAT. "Bovendien is ook de kleur heel belangrijk. We hebben gekozen voor mat olijfgroen, een natuurlijke kleur, bijna een camouflagekleur, die we in de verf zetten met details in oranje voor een meer technische look."

Het exterieur is afgewerkt met details zoals een dakrailing in chroom, een dakrandspoiler die het sportieve karakter van de wagen benadrukt, spatlappen achteraan en een '4Drive'- en 'X-Perience'-logo op de koffer. Een diffusor vooraan beschermt het onderste inlaatrooster, ook achteraan heeft de Ateca X-Perience een dergelijke diffusor.

Gelijkaardige tinten zoals gebruikt voor het exterieur komen ook terug in het interieur, dat in het donker geaccentueerd wordt door ledsfeerverlichting. Naast aardekleuren zoals bruin en groen werd ook oranje gebruikt voor bijvoorbeeld de stiksels aan het stuur, de zetels en de schakelpookknop om het technologische karakter te versterken. De sportzetels zijn bekleed met suède, op de deurdrempellijsten vooraan prijkt een aluminiumplaatje met het X-Perience-logo. De afkorting XP is eveneens aanwezig op het stuur en wanneer je de kofferklep opent, zie je op de koffervloer een chroomstrip zoals bij de Leon X-perience.

Uiteindelijk horen alle X-Periencemodellen een gelijkaardige designtaal te hebben. Een robuuste schakelpook zet het avontuurlijke karakter nog meer kracht bij, beschermende rubberen vloermatjes voorkomen modder en vuil op de tapijten.

4Drive - betrouwbare trekkracht en een krachtige motor

De X-Perience gebruikt de 4Drive-vierwielaandrijving die ook de andere Ateca-modellen gebruiken. Dankzij de Haldex-koppeling wordt het koppel zo efficiënt mogelijk over beide assen verdeeld om op elk moment en zelfs in moeilijke condities een uitzonderlijk vermogen te leveren op het terrein. Verder garandeert het geavanceerde tractiecontrolesysteem XDS dat elk wiel het nodige vermogen krijgt om zonder problemen de aandrijving te verzekeren. Zo wordt de kracht steedsv ia de wielen met optimale grip op de weg overgebracht.

Als krachtbron werd er gekozen voor de 2.0 TDI-motor met 190 pk en 400Nm maximumkoppel in combinatie met de DSG-7-versnellingsbak met dubbele koppeling. Deze combinatie biedt onmiskenbare voordelen voor rijplezier zowel onroad als offroad. Dat garandeert niet alleen uitmuntende dynamische prestaties en laag brandstofverbruik, maar laat de bestuurder ook toe om van de veelzijdigheid en het plezier van de Ateca X-Perience te genieten, zonder zijn handen van het stuur te nemen om te schakelen. Het resultaat is een duidelijk toegenomen veiligheid en comfort, zowel op winderige autosnelwegen met veel wind als in ingewikkelde terreinomstandigheden.

Veiligheid en comfort van het hoogste niveau

Zoals bij elk avontuur kunnen er onverwachte dingen gebeuren. De Ateca X-Perience kan rekenen op het complete gamma aan rijbijstandssystemen van SEAT. De fileassistent Traffic Jam Assist combineert bijvoorbeeld de Lane Departure Warning Assist en de adaptieve snelheidsregelaar (ACC). Front Assist werkt als een noodrem en herkent zowel voertuigen als voetgangers. Andere systemen zijn de verkeersbordenherkenning, dodehoekwaarschuwing en Rear Traffic Alert, een 360°-camera voor een zicht van bovenaf, de parkeerhulp voor parallel aan of haaks op de rijrichting, een Emergency Assist en de grootlichtassistent.

SEAT wil een pioniersrol spelen op het vlak van connectiviteit, en de Ateca X-Perience vormt daarop geen uitzondering. Ook hij is permanent verbonden met de digitale wereld dankzij infotainmentsystemen van de jongste generatie met o.a. Easy Connect, SEAT Full Link-connectiviteit (die de functies Apple Car Play en Android Auto omvat), een 8-inch display en de 'Connectivity Box' die de bestuurder toelaat om zijn smartphone draadloos op te laden.

De SEAT Ateca is de voorloper van 3 nieuwe modellen die SEAT zal lanceren in 2017 en biedt de klanten alles wat zij nodig hebben. Hij is perfect geschikt om aan de offroad behoeften van de meeste bestuurders te voldoen. Sommige Ateca-klanten zijn zonder twijfel trendsetters, jong en rusteloos van geest, die zoeken naar een voertuig dat bij hun levensstijl past. Aan hen toont de X-Perience dat het mogelijk is om grenzen te verleggen en van een meer avontuurlijke Ateca te genieten, gecreëerd in Barcelona.

 

Contacteer ons
Cathy Octaef Promotion & PR Manager, D'Ieteren SA - SEAT Import
Cathy Octaef Promotion & PR Manager, D'Ieteren SA - SEAT Import
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2018 liet SEAT een nettowinst van 294 miljoen euro optekenen, verkocht het 517.600 auto’s en haalde het een recordomzet van bijna 10 miljard euro.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en, binnenkort, de Mii electric in Slovakije.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 - D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.   

- Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.  

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy