SEAT zet eerste stap binnen micromobiliteitsstrategie met nieuwe eXS KickScooter

SEAT zet eerste stap binnen micromobiliteitsstrategie met nieuwe eXS KickScooter

Steden blijven alsmaar groeien waardoor efficiënte mobiliteit een van de grootste uitdagingen is geworden waar instellingen en autobouwers mee worden geconfronteerd.

Files, het gebrek aan parkeerplaatsen en uitstootvrije zones in stadscentra zijn maar een paar van de uitdagingen waar bestuurders dagelijks rekening mee moeten houden. Voeg daaraan toe dat het aantal Europeanen jonger dan 30 dat van plan is een auto te kopen met 20% is gedaald en het mag duidelijk zijn dat er een verschuiving plaatsvindt in de transportnoden.

De nieuwe SEAT eXS powered by Segway is een perfecte micromobiliteitsoplossing voor gebruikers die zich op een efficiënte en duurzame manier in de stad willen verplaatsen. De SEAT eXS maakte zijn publiek debuut tijdens het Smart City Expo World Congress dat plaatsvond in Barcelona en waar bezoekers de exclusieve kans kregen om hem te testen.

 

SEAT, geëngageerd voor elektrische stadsmobiliteit

De doelstelling van het merk om zijn product- en dienstenportfolio op te bouwen rond nieuwe oplossingen voor de stedelijke mobiliteit, maakt deel uit van de Easy Mobility-strategie van SEAT.

“Wij willen van SEAT een referentie maken op het vlak van micromobiliteit. Vanuit dit oogpunt is het onze doelstelling om ervoor te zorgen dat iedereen die in een stedelijke omgeving leeft, vertrouwd raakt met de opties die SEAT aanreikt om zich in de stad betaalbaar, duurzaam, flexibel en aangenaam te verplaatsen”, zegt Lucas Casasnovas, directeur productmarketing voor SEAT.

 

SEAT en Segway: toonaangevend inzake stadsmobiliteit

SEAT heeft een strategische overeenkomst gesloten met Segway, een van ‘s werelds meest toonaangevende bedrijven op het vlak van elektrische mobiliteit. Segway is uitgegroeid tot een wereldwijde referentie in het aanbieden van veilige en milieuvriendelijke elektrische micromobiliteitsoplossingen. Het hoogtechnologische, efficiënte en duurzame karakter van de producten van het merk waren sleutelfactoren voor de implementatie van het partnership. Na de overname in 2015 door de roboticastart-up Ninebot heeft Segway verschillende micromobiliteitsoplossingen voor de particuliere klant gelanceerd.

De nieuwe SEAT eXS werd exclusief ontworpen door SEAT voor zijn klanten en pakt uit met de toonaangevende elektrische technologie van Segway die in het platform van de Segway ES2 werd geïntegreerd.

Met deze oplossing kunnen gebruikers de resterende afstand van eender welke rit makkelijk overbruggen en hebben ze zelfs toegang tot plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn met de auto. Dankzij zijn grote 8-duimswielen laat de eXS zich erg makkelijk besturen en de ophanging voor en achter staat garant voor een comfortabel rijgedrag. De combinatie van batterij en motor helpt de eXS aan een topsnelheid van 25 km/u.

Verder is hij voorzien van ledverlichting voor en achter, personaliseerbare sfeerverlichting, een lcd-display, snelheidsregelaar en een antidiefstalsysteem. Er kan ook een extra batterij worden aangekoppeld voor een ruimer rijbereik. Afhankelijk van de omstandigheden kan dit zelfs oplopen tot 45 km.

De nieuwe eXS wordt begin 2019 in de Belgische SEAT-showrooms verwacht.

Daarnaast maakt SEAT in Spanje werk van een speciale introductiepromotie voor de elektrische eXS KickScooter waarbij de bijna 15.000 Spaanse SEAT-werknemers hem op de laatste vrijdag van november, op Black Friday, kunnen aanschaffen.

 

SEAT wil proefprojecten in steden

Het is SEAT’s bedoeling om permanent in wisselwerking te staan met instellingen en stadsbesturen die willen bijdragen tot een betere mobiliteit in de toekomst. De eXS is het eerste SEAT-product dat specifiek werd ontworpen om de stadsmobiliteit te verbeteren en vertaalt de ambitie van het merk om uit te groeien tot een belangrijke speler binnen de sector.

Om die doelstelling waar te maken kijkt SEAT momenteel uit naar Spaanse steden waar het een publiek proefproject rond SEAT eXS-deelvloten kan implementeren. Een recent opgericht, onafhankelijk bedrijf van de SEAT-groep, XMOBA, zal verantwoordelijk zijn voor de testfases waarin wordt nagegaan in welke mate de eXS kan bijdragen tot de mobiliteit in stadscentra.

Daarnaast heeft SEAT al een planning klaar om proefprojecten met de eXS op te starten binnen het merk zelf, zoals een eXS-deelprogramma voor werknemers om zich op de site van de fabriek in Martorell te verplaatsen.

Autodelen via SEAT Metropolis:Lab Barcelona dat aan de Barcelona Pier 01 een vloot van 10 eMii-prototypes ter beschikking heeft en de overname van Respiro, de vooruitstrevende Spaanse start-up die auto’s per uur verhuurt, zijn twee voorbeelden van andere mobiliteitsprojecten waar het merk momenteel aan werkt.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy