SEAT wint de Healthy Company-award voor zijn inzet voor de gezondheid van zijn werknemers

SEAT heeft in de categorie ‘grote ondernemingen’ de Healthy Company-award gewonnen voor zijn inzet voor de gezondheid en het welzijn van zijn medewerkers. De 4e editie van deze uitreikingen, waarin de inspanningen worden erkend van ondernemingen waarvan het managementbeleid een engagement voor het welzijn van hun personeel omvat, legde bijzondere nadruk op het strategisch plan van de onderneming om het lichamelijk welzijn en de veiligheid op de werkvloer te verbeteren.

Een panel van deskundigen uit ondernemingen rond menselijk kapitaal benadrukte SEAT’s maatregelen op hoog niveau om de gezondheid van zijn werknemers te waarborgen. Ze waren vooral onder de indruk van de jaarlijkse medische onderzoeken voor het hele personeelsbestand, met specifiek aangepaste onderzoeken voor iedere job, en van de oprichting van CARS (gezondheids- en revalidatiecentrum), baanbrekende faciliteiten in de gezondheidszorg alsook preventieve en revalidatiegeneeskunde voor de meer dan 14.500 werknemers van de onderneming.

Toen dr. Carlos Batalla, hoofd van de medische diensten bij de SEAT-groep, de onderscheiding in ontvangst nam, benadrukte hij dat “deze award het werk erkent dat we al geruime tijd bij SEAT uitvoeren in het belang van de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van onze werknemers, en dat heeft geresulteerd in projecten zoals CARS en de oprichting van het Healthy Company Scientific Committee.”

De weg naar een ‘gezonde onderneming’

Naast het feit dat SEAT de eerste onderneming in de automobielsector is die het AENOR Healthy Company-certificaat wordt toegekend, heeft de constructeur dit jaar met een investering van 3,3 miljoen euro CARS gelanceerd. CARS is een baanbrekend centrum in geavanceerde geneeskunde, gelegen in het hart van de onderneming in Martorell. Het wordt bemand door een team van 25 deskundigen uit de gezondheidszorg en biedt diensten aan zoals gynaecologische onderzoeken voor de meer dan 3.000 vrouwelijke werknemers van de onderneming, traumatologie, cardiologie, fitnessactiviteiten en geestelijke gezondheidsprogramma’s.

 Verder werd dit jaar het Healthy Company Scientific Committee van SEAT opgericht met gerenommeerde professionals zoals dr. Stefanos Kales, een professor aan de universiteit van Harvard, en dr. Bonaventura Clotet, wereldwijd erkend op het gebied van AIDS-onderzoek. Dit comité doet onderzoek naar voeding, geestelijke gezondheid en het menselijk microbioom, gericht op het behalen van resultaten en het verspreiden van concrete maatregelen die SEAT's bijdrage tot een gezondere samenleving verbeteren.

Na de prijsuitreiking nam SEAT deel aan een rondetafelgesprek om de belangrijkste factoren achter het succes van zijn strategisch model voor een gezonde onderneming uit te leggen.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy