SEAT wint de Healthy Company-award voor zijn inzet voor de gezondheid van zijn werknemers

Vrijdag 1 december 2017 — SEAT heeft in de categorie ‘grote ondernemingen’ de Healthy Company-award gewonnen voor zijn inzet voor de gezondheid en het welzijn van zijn medewerkers. De 4e editie van deze uitreikingen, waarin de inspanningen worden erkend van ondernemingen waarvan het managementbeleid een engagement voor het welzijn van hun personeel omvat, legde bijzondere nadruk op het strategisch plan van de onderneming om het lichamelijk welzijn en de veiligheid op de werkvloer te verbeteren.

Een panel van deskundigen uit ondernemingen rond menselijk kapitaal benadrukte SEAT’s maatregelen op hoog niveau om de gezondheid van zijn werknemers te waarborgen. Ze waren vooral onder de indruk van de jaarlijkse medische onderzoeken voor het hele personeelsbestand, met specifiek aangepaste onderzoeken voor iedere job, en van de oprichting van CARS (gezondheids- en revalidatiecentrum), baanbrekende faciliteiten in de gezondheidszorg alsook preventieve en revalidatiegeneeskunde voor de meer dan 14.500 werknemers van de onderneming.

Toen dr. Carlos Batalla, hoofd van de medische diensten bij de SEAT-groep, de onderscheiding in ontvangst nam, benadrukte hij dat “deze award het werk erkent dat we al geruime tijd bij SEAT uitvoeren in het belang van de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van onze werknemers, en dat heeft geresulteerd in projecten zoals CARS en de oprichting van het Healthy Company Scientific Committee.”

De weg naar een ‘gezonde onderneming’

Naast het feit dat SEAT de eerste onderneming in de automobielsector is die het AENOR Healthy Company-certificaat wordt toegekend, heeft de constructeur dit jaar met een investering van 3,3 miljoen euro CARS gelanceerd. CARS is een baanbrekend centrum in geavanceerde geneeskunde, gelegen in het hart van de onderneming in Martorell. Het wordt bemand door een team van 25 deskundigen uit de gezondheidszorg en biedt diensten aan zoals gynaecologische onderzoeken voor de meer dan 3.000 vrouwelijke werknemers van de onderneming, traumatologie, cardiologie, fitnessactiviteiten en geestelijke gezondheidsprogramma’s.

 Verder werd dit jaar het Healthy Company Scientific Committee van SEAT opgericht met gerenommeerde professionals zoals dr. Stefanos Kales, een professor aan de universiteit van Harvard, en dr. Bonaventura Clotet, wereldwijd erkend op het gebied van AIDS-onderzoek. Dit comité doet onderzoek naar voeding, geestelijke gezondheid en het menselijk microbioom, gericht op het behalen van resultaten en het verspreiden van concrete maatregelen die SEAT's bijdrage tot een gezondere samenleving verbeteren.

Na de prijsuitreiking nam SEAT deel aan een rondetafelgesprek om de belangrijkste factoren achter het succes van zijn strategisch model voor een gezonde onderneming uit te leggen.

Dries De Weert D'Ieteren NV