SEAT, vijfvoudig Top Employer

SEAT, vijfvoudig Top Employer

 

  • Voor het vijfde jaar op rij krijgt de constructeur de titel van een van de beste werkgevers van Spanje
  • De erkenning bevestigt dat SEAT uitblinkt als werkgever en arbeidsreferentie in Spanje door de werkomstandigheden voor zijn meer dan 15.000 werknemers

2.7.0.0

SEAT is een van de beste bedrijven om voor te werken in Spanje. Dit werd officieel erkend door Top Employers Institute, dat de autobouwer voor het vijfde jaar op rij zijn goedkeuringslabel geeft. Top Employers Institute evalueert overal ter wereld bedrijven die de beste werkomstandigheden scheppen en die het meest aantrekkelijk zijn voor werknemers.

De erkenning van SEAT als Top Employer in Spanje bevestigt de toewijding van het bedrijf aan de professionele ontwikkeling van zijn werknemers en aan het creëren van een uitstekende werkomgeving. SEAT was de eerste constructeur in de Spaanse autosector die deze onderscheiding kreeg. De voorbije jaren heeft het bedrijf ingezet op een personeelsbeleid waarbij de werkomstandigheden, flexibiliteit, doorgroeimogelijkheden en het welbevinden van het personeel centraal staan bij elk initiatief.

SEAT-vicepresident voor personeelszaken Xavier Ros benadrukte: “In een context waar de professionele profielen in de sector gaan veranderen, maakt de erkenning als Top Employer ons sterker op twee fronten. In de eerste plaats is het een erkenning voor alle werknemers, zodat zij nog trotser mogen zijn dat ze werken voor SEAT en het gevoel krijgen dat hun toekomst bij het bedrijf ligt. In de tweede plaats is het een kwaliteitslabel waarmee we extern talent met verschillende profielen kunnen aantrekken, die anders misschien niet zouden denken dat zij een voorspoedige carrière kunnen uitbouwen bij een autoconstructeur waarvan de kernactiviteit een diepgaande transformatie doormaakt.”

 

SEAT, een van de beste werkgevers in Spanje

Met een personeelsbestand van meer dan 15.000 mensen is SEAT de grootste werkgever in zijn sector in Spanje. Bij SEAT heeft 97 procent van de werknemers een contract van onbepaalde duur. Een goede balans tussen werk en privé, processen om talent aan te trekken, gespecialiseerde opleidingen in Industrie 4.0 of de gezondheids- en welzijnsdiensten die beschikbaar zijn voor alle werknemers, allemaal zaken die aantonen dat het bedrijf zich inzet voor een kwaliteitsvolle werkomgeving en nieuw talent probeert aan te trekken.

Het kader voor de werkrelaties van het bedrijf werd vastgelegd in de collectieve arbeidsovereenkomst, die in 2016 werd ondertekend en die bekendstaat om zijn flexibiliteit en moderne insteek. De overeenkomst omvatte verbeteringen aan het systeem van variabele verloning en nieuwe maatregelen om de competitiviteit te verbeteren en het bedrijf klaar te stomen voor de productieverhogingen van de voorbije jaren. Naast heel wat andere verbeteringen legde de overeenkomst het systeem van variabele verloning vast. Er kwam ook een loonsverhoging voor meerdere salarisconcepten en de sociale voordelen voor werknemers werden uitgebreid, met bijvoorbeeld de mogelijkheid tot meer betaald verlof.

Los van deze collectieve arbeidsovereenkomst heeft het bedrijf een nieuwe Employer Branding-strategie op poten gezet, met diverse initiatieven om talent aan te trekken en te behouden. Een van de meest opvallende initiatieven was SEAT DisrUP, een evenement bedoeld om contact te leggen met veelbelovend talent door jongeren uit te nodigen om na te denken over en voorstellen te doen rond mobiliteitsoplossingen voor gebruikers in grote verstedelijkte gebieden. Al die initiatieven zitten vervat in het SEAT Talent Xperience-project, dat het bedrijf promoot om professionals aan te trekken met een technisch en digitaal profiel om zo de uitdagingen van de toekomst het hoofd te kunnen bieden.

 

Opleiding en gezondheidszorg, kenmerkende elementen

Opleiding vormt een van de pijlers voor de groei en de transformatie van SEAT-werknemers. De voorbije jaren heeft het bedrijf jaarlijks bijna 17 miljoen euro geïnvesteerd in doorlopende opleidingen voor het personeel. Naast andere initiatieven heeft SEAT een opleidingsprogramma ingevoerd voor het hele personeelsbestand, gericht op de uitdagingen die Industrie 4.0 in de toekomst zal creëren. De bedoeling van het programma is om bewustzijn te creëren rond de echte betekenis van het concept Industrie 4.0 en rond het belang van mensen en doorlopende opleidingen als de hoeksteen van de vierde industriële revolutie. Tot op heden hebben meer dan 2.000 werknemers het programma gevolgd.

Naast deze opleidingen onderscheidt SEAT zich ook door zijn diensten rond gezondheidszorg en het welzijn van het personeel, met als speerpunt het CARS Healthcare and Rehabilitation Centre, dat alle SEAT-werknemers geavanceerde diensten biedt op het vlak van preventie, gezondheidszorg en revalidatie. De specialisaties gaan van orthopedie, cardiologie, gynaecologie en mentale gezondheid tot medische beeldvorming, fysiotherapie, fitness en revalidatie. In 2018 werden in dit centrum meer dan 70.000 behandelingen uitgevoerd.

 

2.7.0.0

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy