SEAT, vijfvoudig Top Employer

SEAT, vijfvoudig Top Employer

 

  • Voor het vijfde jaar op rij krijgt de constructeur de titel van een van de beste werkgevers van Spanje
  • De erkenning bevestigt dat SEAT uitblinkt als werkgever en arbeidsreferentie in Spanje door de werkomstandigheden voor zijn meer dan 15.000 werknemers

2.7.0.0

SEAT is een van de beste bedrijven om voor te werken in Spanje. Dit werd officieel erkend door Top Employers Institute, dat de autobouwer voor het vijfde jaar op rij zijn goedkeuringslabel geeft. Top Employers Institute evalueert overal ter wereld bedrijven die de beste werkomstandigheden scheppen en die het meest aantrekkelijk zijn voor werknemers.

De erkenning van SEAT als Top Employer in Spanje bevestigt de toewijding van het bedrijf aan de professionele ontwikkeling van zijn werknemers en aan het creëren van een uitstekende werkomgeving. SEAT was de eerste constructeur in de Spaanse autosector die deze onderscheiding kreeg. De voorbije jaren heeft het bedrijf ingezet op een personeelsbeleid waarbij de werkomstandigheden, flexibiliteit, doorgroeimogelijkheden en het welbevinden van het personeel centraal staan bij elk initiatief.

SEAT-vicepresident voor personeelszaken Xavier Ros benadrukte: “In een context waar de professionele profielen in de sector gaan veranderen, maakt de erkenning als Top Employer ons sterker op twee fronten. In de eerste plaats is het een erkenning voor alle werknemers, zodat zij nog trotser mogen zijn dat ze werken voor SEAT en het gevoel krijgen dat hun toekomst bij het bedrijf ligt. In de tweede plaats is het een kwaliteitslabel waarmee we extern talent met verschillende profielen kunnen aantrekken, die anders misschien niet zouden denken dat zij een voorspoedige carrière kunnen uitbouwen bij een autoconstructeur waarvan de kernactiviteit een diepgaande transformatie doormaakt.”

 

SEAT, een van de beste werkgevers in Spanje

Met een personeelsbestand van meer dan 15.000 mensen is SEAT de grootste werkgever in zijn sector in Spanje. Bij SEAT heeft 97 procent van de werknemers een contract van onbepaalde duur. Een goede balans tussen werk en privé, processen om talent aan te trekken, gespecialiseerde opleidingen in Industrie 4.0 of de gezondheids- en welzijnsdiensten die beschikbaar zijn voor alle werknemers, allemaal zaken die aantonen dat het bedrijf zich inzet voor een kwaliteitsvolle werkomgeving en nieuw talent probeert aan te trekken.

Het kader voor de werkrelaties van het bedrijf werd vastgelegd in de collectieve arbeidsovereenkomst, die in 2016 werd ondertekend en die bekendstaat om zijn flexibiliteit en moderne insteek. De overeenkomst omvatte verbeteringen aan het systeem van variabele verloning en nieuwe maatregelen om de competitiviteit te verbeteren en het bedrijf klaar te stomen voor de productieverhogingen van de voorbije jaren. Naast heel wat andere verbeteringen legde de overeenkomst het systeem van variabele verloning vast. Er kwam ook een loonsverhoging voor meerdere salarisconcepten en de sociale voordelen voor werknemers werden uitgebreid, met bijvoorbeeld de mogelijkheid tot meer betaald verlof.

Los van deze collectieve arbeidsovereenkomst heeft het bedrijf een nieuwe Employer Branding-strategie op poten gezet, met diverse initiatieven om talent aan te trekken en te behouden. Een van de meest opvallende initiatieven was SEAT DisrUP, een evenement bedoeld om contact te leggen met veelbelovend talent door jongeren uit te nodigen om na te denken over en voorstellen te doen rond mobiliteitsoplossingen voor gebruikers in grote verstedelijkte gebieden. Al die initiatieven zitten vervat in het SEAT Talent Xperience-project, dat het bedrijf promoot om professionals aan te trekken met een technisch en digitaal profiel om zo de uitdagingen van de toekomst het hoofd te kunnen bieden.

 

Opleiding en gezondheidszorg, kenmerkende elementen

Opleiding vormt een van de pijlers voor de groei en de transformatie van SEAT-werknemers. De voorbije jaren heeft het bedrijf jaarlijks bijna 17 miljoen euro geïnvesteerd in doorlopende opleidingen voor het personeel. Naast andere initiatieven heeft SEAT een opleidingsprogramma ingevoerd voor het hele personeelsbestand, gericht op de uitdagingen die Industrie 4.0 in de toekomst zal creëren. De bedoeling van het programma is om bewustzijn te creëren rond de echte betekenis van het concept Industrie 4.0 en rond het belang van mensen en doorlopende opleidingen als de hoeksteen van de vierde industriële revolutie. Tot op heden hebben meer dan 2.000 werknemers het programma gevolgd.

Naast deze opleidingen onderscheidt SEAT zich ook door zijn diensten rond gezondheidszorg en het welzijn van het personeel, met als speerpunt het CARS Healthcare and Rehabilitation Centre, dat alle SEAT-werknemers geavanceerde diensten biedt op het vlak van preventie, gezondheidszorg en revalidatie. De specialisaties gaan van orthopedie, cardiologie, gynaecologie en mentale gezondheid tot medische beeldvorming, fysiotherapie, fitness en revalidatie. In 2018 werden in dit centrum meer dan 70.000 behandelingen uitgevoerd.

 

2.7.0.0

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen