SEAT verschijnt in topvorm op het Salon van Genève

De wereldwijde SEAT-verkoop blijft met dubbele cijfers groeien. Gedurende februari heeft de onderneming de sterke omzetstijging van begin 2018  - met 39.900 geleverde voertuigen, dat is 25,9% meer dan in dezelfde maand in 2017 - kunnen handhaven. De verkoopcijfers stegen dit jaar met 23,1% tot 78.800 stuks.

SEAT handhaaft een sterke groei op de belangrijkste markten voor het merk. In januari en februari voerde Spanje de ranking aan met 17.100 verkochte voertuigen (+18,1%), op de voet gevolgd door Duitsland, dat 15% steeg en 13.700 stuks realiseerde. Andere uitzonderlijke markten bleken Zwitserland (2.100; +27,8%), Frankrijk (4.300; +26,8%), Oostenrijk (3.500; +18,5%), het Verenigd Koninkrijk (6.500; +17,2%) en Italië (3.700; +12,1%). Ook buiten Europa groeit SEAT fors. Algerije blijft met 4.700 verkochte auto's sinds het begin van dit jaar de op drie na grootste markt voor het merk, en ook in Israël steeg de verkoop met 34,9% tot 2.100 auto's.

SEAT-vicepresident voor verkoop en marketing, Wayne Griffiths, benadrukte dat de omzet in de eerste twee maanden van het jaar opmerkelijk is gestegen. “Wij zijn één van de snelst groeiende automerken in de sector en winnen marktaandeel op strategische markten. De SEAT Arona is op alle markten populair, net als de Leon, Ibiza en Ateca. Bovendien zal de lancering van het nieuwe merk CUPRA een positief effect hebben om in de toekomst nieuwe klanten aan te trekken”, voegt Griffiths er aan toe.

 

CUPRA, ontstaan uit liefde voor de auto

In Genève zijn twee afzonderlijke stands te zien: één van SEAT en één voor CUPRA. Ze liggen vlak naast elkaar en zullen elk op hun manier bezoekers naar hun producten lokken. CUPRA debuteert op deze editie van het Autosalon van Genève. Het nieuwe merk werd gecreëerd om een bijkomende groep autoliefhebbers aan te trekken die op zoek is naar een vernieuwende interpretatie van sportief rijden door een uniek, verfijnd en prestatiegericht product aan te bieden. CUPRA mikt op nieuwe klanten die zich niet thuis voelen in het luxesegment, maar zich evenzeer willen onderscheiden.

SEAT-president Luca de Meo verklaarde dat "CUPRA een voorbeeld is van de organisatorische herstructurering van SEAT.  Het is de bedoeling om de marktpositie als een solide bedrijf te versterken. Daarbij heeft het niet alleen aandacht voor zijn kernactiviteiten, maar er is ook ruimte voor nieuwe spin-offs. Twee goede voorbeelden daarvan zijn het digitale laboratorium SEAT Metropolis: Lab Barcelona en XMOBA, het nieuwe bedrijf dat we vorige week op het Mobile World Congress hebben voorgesteld. We investeren in bedrijfsmodellen die werken aan de mobiliteit van de toekomst." De Meo voegde daaraan toe dat SEAT zijn activiteiten diversifieert en nieuwe modellen ontwikkelt die rendabel kunnen zijn, terwijl het zijn financiële positie blijft versterken".

 

CUPRA e-Racer, de eerste 100% elektrische raceauto ter wereld, klaar voor de competitie

Het merk brengt twee nieuwe modellen uit die in Genève belangrijke publiekstrekkers zullen zijn. CUPRA toont zijn ecologische competitiemodel, de CUPRA e-Racer, de eerste 100% elektrische race touringcar ter wereld. Dit is een logische stap, want CUPRA hecht veel belang aan competitie en het bedrijf zal ook in de toekomst blijven deelnemen aan verschillende kampioenschappen. CUPRA zal verder bouwen op de expertise die tot nu toe door SEAT Sport is verworven. Met dit volledig elektrische model wil CUPRA het voortouw nemen in een veel efficiëntere autosport. Het merk is zich bewust van de noodzaak om alle aspecten van autorijden duurzamer te maken.

“De CUPRA e-Racer is een echte sportwagen met een continu vermogen van 300 kW en een piekvermogen tot 500 kW ", aldus Dr. Matthias Rabe, executive R&D-vicepresident." Het is de bedoeling dat de CUPRA e-Racer betere prestaties levert dan de conventionele versies om de technologische mogelijkheden van CUPRA op alle niveaus in de verf te zetten. Samen met de e-Racer zal ook de CUPRA Ateca in de belangstelling staan. Dat is een exclusieve SUV die de start van het nieuwe merk belichaamt. Deze CUPRA Ateca is het eerste model in zijn genre binnen een segment waar vooral conventionele merken de plak zwaaien.

 

SEAT Arona, de eerste CNG SUV op de markt

Naast de CUPRA e-Racer maakt een ander duurzaam SEAT-model zijn opwachting in Genève - de Ibiza 1.0 TGI FR, waarmee het merk andermaal zijn geloof in CNG (gecomprimeerd aardgas) als schone, efficiënte en alternatieve brandstof bevestigt. SEAT beschikt over breed gamma CNG-voertuigen en biedt een stadswagen, een compact model en - binnen enkele maanden - ook een SUV na de lancering van de Arona TGI. Deze Arona wordt de eerste SUV ter wereld met een CNG-motor. Vanaf dan zal SEAT het merk binnen de Volkswagen Group worden met het breedste gamma CNG-voertuigen. Deze motorisaties zijn een minder vervuilend alternatief voor conventionele motoren. CNG-voertuigen stoten 85% minder stikstofoxide uit dan dieselmotoren en 25% minder CO2 dan benzinemotoren. Ook de uitstoot van fijne stofpartikels is verwaarloosbaar.

 

Eerste autofabrikant ter wereld die Shazam integreert

SEAT toont tot slot de nieuwste ontwikkelingen op vlak van digitalisering en connectiviteit van zijn gamma in Genève. Deze nieuwigheden waren onlangs ook al te zien op het Mobile World Congress 2018 in Barcelona. De meest opvallende vernieuwing is de integratie van de populaire liedjesherkenningsservice Shazam, die vanaf april operationeel zal zijn in modellen uitgerust met de SEAT DriveApp voor Android Auto. Met deze samenwerking is het bedrijf de eerste autofabrikant ter wereld die deze app integreert. Het is de bedoeling om de klanten een omgeving te bieden die steeds meer geconnecteerd is, maar die ook veilig is.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy