SEAT toont Leon Cristobal op de Smart City Expo in Barcelona

De Leon Cristobal is de veiligste wagen uit de geschiedenis van het Spaanse merk, en hij zal worden voorgesteld op het Smart City Expo World Congres in Barcelona. Deze conceptwagen is een ‘engelbewaarder’ en wordt uitgerust met zes vooruitstrevende veiligheidssystemen die de voornaamste oorzaken van ongevallen trachten te elimineren. Het gaat dan vooral over afleiding, slaperigheid, snelheid of zelfs rijden onder invloed van alcohol.

Deze nieuwe rijhulpmiddelen passen perfect in het ‘smart city’ concept en zijn duidelijk gericht op de mobiliteit van morgen. Daarom worden ze voorgesteld tijdens de zevende editie van het Smart City Expo World Congres in Barcelona. De systemen sluiten naadloos aan op het stedelijke mobiliteitsplan dat het stadsbestuur van Barcelona eerder heeft uitgewerkt. Het is gericht is op veilige, efficiënte, duurzame en verantwoorde mobiliteit. SEAT-ceo, Luca de Meo,  stelt het als volgt: “Het is de bedoeling om de samenwerking met de stad Barcelona ook in de toekomst te versterken want deze stad moet een referentie worden als ‘smart city’.

De Leon Cristobal wordt uitgerust met de volgende functies:

Drive-lock: dit systeem heeft een geïntegreerd alcoholslot en blokkeert de auto indien nodig.

Drive-coach: met deze assistent kan de bestuurder via stembediening de verschillende veiligheidswaarschuwingen personaliseren.

‘Engelbewaarder’-modus: in deze rijmodus worden de 15 actieve en passieve veiligheidssystemen van het voertuig geactiveerd.

Spiegel met scherm: de klassieke spiegel wordt door een camera achteraan de wagen vervangen. Dit zorgt voor een beter zicht en de dode hoek wordt geëlimineerd.

Black box: deze unit registreert rijgegevens en beelden gedurende de rit en stuurt deze data bij een mogelijk ongeval naar een vooraf geselecteerde smartphone.

Mentor: Via deze app kunnen ouders de snelheid en het traject van hun wagen volgen wanneer hun kinderen er mee op pad zijn.

De SEAT Leon Cristobal - genoemd naar de patroonheilige van de bestuurders - zou het aantal verkeersongevallen met 40% kunnen verminderen indien meer dan de helft van de voertuigen zou zijn uitgerust met de systemen waarover deze Cristobal beschikt.

Voor SEAT is de Smart City Expo in Barcelona meteen een uitgelezen kans om de eerste resultaten voor te stellen van het SEAT Metropolis: Lab Barcelona dat in april de deuren heeft geopend. Het eerste wapenfeit is de ‘About it’-app die een nieuwe mobiliteitsassistent voor de stad wil worden. Naast tal van andere functies, biedt de app zijn of haar gebruiker ook informatie over oplaadpunten voor elektrische auto’s, er is toegang tot het Bicing deelplatform voor fietsen en men krijgt informatie over de zwarte punten, dat zijn de plaatsen waar het meest frequent ongevallen gebeuren in Barcelona.

Er wordt ook aan duurzame mobiliteit gedacht want de medewerkers van Metropolis: Lab Barcelona kunnen binnenkort gebruik maken van een autodeelproject waar de eMii-prototypes worden ingezet.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy