SEAT toont Leon Cristobal op de Smart City Expo in Barcelona

De Leon Cristobal is de veiligste wagen uit de geschiedenis van het Spaanse merk, en hij zal worden voorgesteld op het Smart City Expo World Congres in Barcelona. Deze conceptwagen is een ‘engelbewaarder’ en wordt uitgerust met zes vooruitstrevende veiligheidssystemen die de voornaamste oorzaken van ongevallen trachten te elimineren. Het gaat dan vooral over afleiding, slaperigheid, snelheid of zelfs rijden onder invloed van alcohol.

Deze nieuwe rijhulpmiddelen passen perfect in het ‘smart city’ concept en zijn duidelijk gericht op de mobiliteit van morgen. Daarom worden ze voorgesteld tijdens de zevende editie van het Smart City Expo World Congres in Barcelona. De systemen sluiten naadloos aan op het stedelijke mobiliteitsplan dat het stadsbestuur van Barcelona eerder heeft uitgewerkt. Het is gericht is op veilige, efficiënte, duurzame en verantwoorde mobiliteit. SEAT-ceo, Luca de Meo,  stelt het als volgt: “Het is de bedoeling om de samenwerking met de stad Barcelona ook in de toekomst te versterken want deze stad moet een referentie worden als ‘smart city’.

De Leon Cristobal wordt uitgerust met de volgende functies:

Drive-lock: dit systeem heeft een geïntegreerd alcoholslot en blokkeert de auto indien nodig.

Drive-coach: met deze assistent kan de bestuurder via stembediening de verschillende veiligheidswaarschuwingen personaliseren.

‘Engelbewaarder’-modus: in deze rijmodus worden de 15 actieve en passieve veiligheidssystemen van het voertuig geactiveerd.

Spiegel met scherm: de klassieke spiegel wordt door een camera achteraan de wagen vervangen. Dit zorgt voor een beter zicht en de dode hoek wordt geëlimineerd.

Black box: deze unit registreert rijgegevens en beelden gedurende de rit en stuurt deze data bij een mogelijk ongeval naar een vooraf geselecteerde smartphone.

Mentor: Via deze app kunnen ouders de snelheid en het traject van hun wagen volgen wanneer hun kinderen er mee op pad zijn.

De SEAT Leon Cristobal - genoemd naar de patroonheilige van de bestuurders - zou het aantal verkeersongevallen met 40% kunnen verminderen indien meer dan de helft van de voertuigen zou zijn uitgerust met de systemen waarover deze Cristobal beschikt.

Voor SEAT is de Smart City Expo in Barcelona meteen een uitgelezen kans om de eerste resultaten voor te stellen van het SEAT Metropolis: Lab Barcelona dat in april de deuren heeft geopend. Het eerste wapenfeit is de ‘About it’-app die een nieuwe mobiliteitsassistent voor de stad wil worden. Naast tal van andere functies, biedt de app zijn of haar gebruiker ook informatie over oplaadpunten voor elektrische auto’s, er is toegang tot het Bicing deelplatform voor fietsen en men krijgt informatie over de zwarte punten, dat zijn de plaatsen waar het meest frequent ongevallen gebeuren in Barcelona.

Er wordt ook aan duurzame mobiliteit gedacht want de medewerkers van Metropolis: Lab Barcelona kunnen binnenkort gebruik maken van een autodeelproject waar de eMii-prototypes worden ingezet.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen. In 2017 boekte SEAT een bedrijfswinst na belastingen van 281 miljoen euro en verkocht het merk wereldwijd 470.000 wagens.

De SEAT-groep stelt meer dan 14.700 personen te werk in zijn drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de succesvolle Ibiza, Leon en Arona worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.


D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  

Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy