SEAT, Samsung en SAP bundelen krachten voor ontwikkeling 'geconnecteerde auto' van de toekomst

  • SEAT en SAP tekenen overeenkomst die het partnerschap met Samsung versterkt
  • Mobiel geactiveerde innovaties zoals betalen zonder de auto te verlaten en gebruik van een digitale sleutel
  • Veilige connectiviteit en naadloze gebruikerservaring vormen belangrijke uitdagingen voor de komende jaren
  • SEAT toonde de 'connected car' op het Mobile World Congress 2016

 

SEAT, Samsung Electronics en SAP SE hebben een technologisch partnerschap gesloten om toekomstige projecten voor de geconnecteerde auto te ontwikkelen. Tijdens de 11e editie van het Mobile World Congress (MWC) presenteerden de drie ondernemingen baanbrekende concepten, ontwikkeld door de bundeling van hun innovatie en toonaangevende expertise.

 

Vorig jaar sloten SEAT en Samsung een overeenkomst met betrekking tot technologieoplossingen die vandaag al beschikbaar zijn in bepaalde SEAT-modellen. Dit jaar wordt het partnerschap versterkt met de komst van SAP, de wereldleider op het vlak van bedrijfsoplossingen, bedrijfsnetwerken en het internet der dingen.

 

"Het partnerschap van Samsung met SEAT en SAP illustreert ons engagement om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor het volgende niveau van de geconnecteerde auto", verklaarde dr. Injong Rhee, Executive Vice-President en hoofd van de afdeling R&D, Software and Services en Mobile Communications Business bij Samsung. "Samsung is erop gefocust om de kloof tussen consumentenelektronica en de auto-industrie te verkleinen door ultramoderne technologie toe te voegen aan de rijervaring."

 

SEAT-voorzitter Luca de Meo: "Voor SEAT speelt connectiviteit een cruciale rol. Dit technologiepartnerschap met Samsung en SAP versterkt onze ambities om de referentie te worden op het vlak van connectiviteit en, bovenal, samen te werken met de beste partners om nieuwe milieubewuste mobiliteitsoplossingen te implementeren."

"Het vereist een samenwerking tussen innovatieve spelers zoals SEAT, Samsung en SAP om een modulaire en globale internetoplossing te kunnen aanbieden voor de uitdaging die parkeren in de stad vormt", zei Bernd Leukert, binnen de raad van bestuur van SAP SE verantwoordelijk voor producten en innovaties. "Door de standaard integratie via het SAP Vehicles Network (SVN) en SAP HANA Cloud Platform voor het internet der dingen heeft SEAT toegang tot een wereldwijde inventaris van geconnecteerde parkings langs de openbare weg en op privéterrein, waarbij de gebruiker kan genieten van de beveiligde betaling via Samsung Pay en de naadloze integratie met verschillende back-endsystemen van de parkings. Samen werken we aan een eenvoudige stedelijke parkeerervaring voor de gebruiker en leggen we de basis voor bijkomende diensten voor elektrische voertuigen."

 

Altijd geconnecteerde voertuigen!

Het doel van dit partnerschap is om de veiligheid en connectiviteit van gebruikers op de weg te garanderen. De R&D-teams van SEAT, Samsung en SAP bundelden hun krachten om verschillende 'connected car'-concepten voor de toekomst voor te stellen. Daartoe behoren:

  • Een app die het mogelijk maakt om een parkeerplaats te reserveren en voor deze dienst te betalen zonder de wagen te verlaten

Volgend op het succes van het Samsung Pay-platform in Zuid-Korea en de V.S. wordt verwacht dat de eenvoudige en veilige mobiele betaaldienst van Samsung in de komende maanden ook zijn intrede zal doen op de Europese markten. In het vierde kwartaal van 2015 lanceerde SAP met succes het SAP Vehicles Network (SVN) in de V.S. en Europa met Samsung Pay als partner, waarbij de focus lag op voertuiggerelateerde diensten zoals Connected Parking en Connected Fueling.

 

In die context ontwikkelden SEAT, Samsung en SAP een toekomstig concept dat toegankelijk zal zijn via de SEAT ConnectApp. Het plan voor deze app is om gebruikers de mogelijkheid te bieden een parkeerplaats reserveren vanaf elke locatie via vingerafdrukherkenning, vervolgens naar de plaats te navigeren en automatisch de toegang tot de parking te openen zodra de wagen nadert. Wanneer de bestuurder de parking verlaat, wordt de betaling rechtstreeks uitgevoerd zonder dat hij zijn wagen moet verlaten. 

 

Dit futuristische concept is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen parkeerbedrijf Saba, SVN-leden (zoals EasyPark) en Mobile World Capital. Deze ervaring met de geconnecteerde wagen maakt daarenboven deel uit van het initiatief 'Mobile Ready', een vitrine voor innovatieve ervaringen in een reële stedelijke context om de voordelen van mobiele technologie te tonen aan burgers, industrie en overheidsdiensten, met de steun van Mobile World Capital Barcelona, een initiatief dat de mobiele en digitale transformatie van de samenleving promoot en tegelijk helpt om het leven van mensen te vereenvoudigen.

  • Digital Key Sharing: "je auto om het even waar en met om het even wie delen via vingerafdrukherkenning"

Op het MWC presenteerden SEAT en Samsung ook een evolutie van de vorig jaar voorgestelde Digital Key, een oplossing voor het vergrendelen en ontgrendelen van deuren, bedienen van de klimaatregeling en openen en sluiten van de ruiten vanop afstand, via een smartphone of wearable.

 

De innovatieve oplossing die dit jaar werd voorgesteld, is een functie die in de toekomst beschikbaar zal zijn in een auto van SEAT, waarbij aan een andere persoon de toelating kan worden gegeven om de wagen te delen zonder de sleutel fysiek te overhandigen, zelfs als beide personen zich op een andere plaats bevinden. De functie bestaat erin een volledig beveiligde autorisatie te geven aan een andere persoon om de wagen te delen, door een virtuele kopie van de digitale sleutel van de wagen naar de smartphone of het mobiele toestel van die andere persoon te sturen.

 

Er kan een tijdslimiet geplaatst worden op het duplicaat van de digitale sleutel. Na die limiet kan de gedeelde sleutel niet meer gebruikt worden. Dit project omvat ook een functie voor het beheer van verschillende virtuele sleutels. In een verder gevorderd stadium van het project is er zelfs ruimte voorzien om een reeks voertuigfuncties te configureren of te beperken, zoals bijvoorbeeld het instellen van een maximumsnelheid of de programmering van een bepaalde rijmodus voor meer efficiëntie.

 

Contacteer ons
Cathy Octaef Promotion & PR Manager, D'Ieteren SA - SEAT Import
Cathy Octaef Promotion & PR Manager, D'Ieteren SA - SEAT Import
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy