SEAT rondt de kaap van een miljoen verkochte SUV’s

SEAT rondt de kaap van een miljoen verkochte SUV’s

  • De Arona is de bestseller in SEAT's SUV-gamma die de verkoop van de drie SUV-modellen samen in zes jaar tijd boven de kaap van 1 miljoen doet uitstijgen
  • De populariteit van de SUV's is veelal te danken aan hun veelzijdigheid (Arona), hun off-roadkarakter (Ateca) en hun ruime interieur en comfort (Tarraco)
  • In 2021 was 47% van de verkochte auto’s in Europa een SUV, vijf procentpunten meer dan het jaar ervoor

De sensatie rond de SUV blijft volop leven. Sports Utility Vehicles (SUV’s) zien hun marktaandeel jaar na jaar toenemen. In 2021 vertegenwoordigden ze 47% van de ingeschreven auto’s in Europa. Dat waren vijf procentpunten meer dan het jaar ervoor. De SUV's van SEAT illustreren deze evolutie van groei treffend. Amper zes jaar na de lancering van zijn eerste SUV-model weet het automerk in 2022 de kaap van een miljoen verkochte SUV's te ronden, de drie modellen samengeteld. Vorig jaar maakten de Arona, Ateca en Tarraco al 49% van de globale verkoop van het merk uit (BE: 47%). De teller stond toen op 192.100 exemplaren. Design, veelzijdigheid en sportief rijgedrag spelen een essentiële rol in hun populariteit.

Een veelzijdige leider. De miljoenste SUV was geen andere dan een SEAT Arona, de eerste stads-SUV van SEAT. Hij kwam in 2017 op de markt en is uitgegroeid tot de populairste auto van het merk, met wereldwijd 481.585 verkochte exemplaren. In België werden tot dusver 16.363 exemplaren verkocht, wat van het model veruit de populairste SEAT maakt. De Arona valt in het bijzonder in de smaak wegens zijn functionele en praktische design, zijn jeugdige en personaliseerbare imago, zijn prijs-kwaliteitverhouding en zijn uitstekende dynamische prestaties. De SEAT Arona wordt gebouwd in de Martorell-fabriek.

SEAT Arona
SEAT Arona

Elegant en geschikt voor elk terrein. Op de tweede plaats staat de robuuste SEAT Ateca, de eerste SUV in de geschiedenis van het merk. Van de compacte SUV zijn tot op heden 435.443 exemplaren verkocht. Zijn elegante lijnen en opvallend sportieve karakter geven hem een onmiskenbare identiteit, die wordt onderstreept door zijn 4Drive-vierwielaandrijving. De auto vindt veel bijval in België, waar al meer dan 10.266 exemplaren zijn verkocht sinds zijn marktintroductie.

SEAT Arona
SEAT Arona

Groot ontworpen. Naast de Arona en Ateca is er nog de SEAT Tarraco. Dit SUV-model kwam in 2018 op de markt. Sindsdien zijn er wereldwijd 88.820 Tarraco’s verkocht. Hij was het eerste model dat zijn naam kreeg op basis van een stemming waaraan ruim 140.000 mensen deelnamen. Zijn trendsettende design versterkt zijn verschijning. Maar waar hij zich nog het meeste mee onderscheidt, is zijn ruime, ergonomische interieur met plaats voor zeven personen en een kofferinhoud van wel 1.775 liter. Bovendien maakt de verhoogde positie hem extra praktisch zonder dat hij zijn sportieve wendbaarheid met uitstekende bochtprecisie moet opgeven. In België zijn tot op heden 2.218 exemplaren verkocht.

SEAT Tarraco
SEAT Tarraco
SE22-05N - SEAT SUV (2p).pdf 420 KB SE22-05N - SEAT SUV.docx 88 KB
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.

 

Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen