SEAT pakt groots uit in nieuwe TCR International Series

Vrijdag 27 maart 2015 —  

- Vier SEAT-klantenteams met negen Leon Cup Racers aan de start

- SEAT-ambassadeur Jordi Gené gaat voor het podium

- Motorsport is essentieel in het SEAT-DNA

 

Het nieuwe toerismewagenkampioenschap TCR International Series maakt zich op voor een reeks spannende races, en SEAT verschijnt met een indrukwekkende vertegenwoordiging aan de start. Het TCR-kampioenschap gaat dit weekend van start in het kader van de Formule 1-race in Maleisië. In de eerste ronde van de TCR verschijnen niet minder vier SEAT-klantenteams met in totaal negen SEAT Leon Cup Racers aan de start. De SEAT Leon Cup Racer beantwoordt perfect aan de regels van het nieuwe kampioenschap voor toerismewagens – felbevochten duels en spanning zijn dus gegarandeerd.

 

"Na een geschiedenis van meer dan 40 jaar in de autosport zetten we onze traditie succesvol verder met de SEAT Leon Cup Racer. We kijken ernaar uit om in steeds meer landen wereldwijd racesensaties te kunnen bieden aan onze klanten", verklaart Jürgen Stackmann, CEO en voorzitter van SEAT S.A.

 

Het eerste seizoen van de TCR International Series telt elf boeiende raceweekends, verspreid over drie continenten – Europa, Azië en Zuid-Amerika. Het startschot wordt op 29 maart gegeven tijdens het Formule 1-weekend op het Sepang International Circuit in Maleisië. Het kampioenschap voor toerismewagens blijft vervolgens nog even in Azië voor de tweede race, die op 12 april gereden wordt in Shanghai, eveneens in de marge van het Formule 1-programma. De derde manche vindt plaats in Valencia, Spanje, het thuisland van SEAT. Tot de andere bestemmingen behoren onder meer Rusland, Argentinië, Singapore en Thailand.

 

"Met de SEAT Leon Cup Racer bieden we onze gemotiveerde klantenteams en fans overal ter wereld de kans om fascinerende motorsport te beleven", zegt dr. Matthias Rabe, vicevoorzitter voor onderzoek en ontwikkeling bij SEAT S.A. "De Leon Cup Racer is een racewagen met een uitzonderlijk prestatiepotentieel. Het verheugt ons dat nog meer klantenteams hun vertrouwen stellen in het potentieel van de Cup Racer en dat befaamde piloten zoals onze merkambassadeur Jordi Gené plaats nemen achter het stuur."

 

Jordi Gené zal een van de meest ervaren toerismewagenpiloten op het circuit zijn. Zijn succes met SEAT begon in 2003 met het ETCC. In 2015 rijdt Gené voor het Craft-Bamboo Lukoil-team, dat in de eerste TCR-race vier wagens aan de start brengt. Het team van Target Competition brengt in de openingsrace drie Leon Cup Racers aan de start. Engstler Motorsport en Zengö Motorsport staan elk met één wagen op de grid in Sepang. De wagens werden op 18 december laatstleden door SEAT Sport vanuit Martorell naar Maleisië verscheept.

 

"Het doet ons plezier dat we met de SEAT Leon Cup Racer onze klantenteams een fantastische racewagen kunnen aanbieden voor dit nieuwe kampioenschap. De Cup Racer is een bijzonder krachtige wagen die onze fans in steeds meer competities weet te bekoren", vertelt Jaime Puig, hoofd van SEAT Sport en verantwoordelijk voor de motorsportactiviteiten van het merk. "In de Leon Cup Racer schuilt de volledige expertise van SEAT Sport. Die expertise stellen we ook graag ter beschikking om onze klantenteams te ondersteunen, want in de motorsport is ieder succes het resultaat van teamwork. Het is in dat opzicht een goed teken dat we al aanzienlijk meer klantenwagens verkocht hebben in het tweede seizoen van de Leon Cup Racer."

 

De krachtige look van de Leon Cup Racer verraadt zijn potentieel vanaf de eerste aanblik, maar toch is hij duidelijk herkenbaar als lid van de Leon-familie. Hoewel hij door SEAT Sport van nul ontwikkeld werd als een pure racewagen, vertoont de Cup Racer nauwe verwantschap met de SEAT Leon CUPRA, het performante topmodel van het merk voor sportief rijplezier op de weg.

 

Met zijn krachtige tweeliterturbomotor van 330 pk, zijn DSG-zesversnellingsbak met dubbele koppeling, de uitgebreid instelbare ophanging en het performante remsysteem voor de competitie beantwoordt de Leon Cup Racer perfect aan de regels van de nieuwe TCR International Series en zal hij ongetwijfeld serieus meestrijden voor het podium. SEAT Sport biedt de teams ook ondersteuning tijdens de raceweekends.

 

"Ik ben bijzonder trots om met de Leon Cup Racer te kunnen deelnemen aan dit nieuwe kampioenschap voor toerismewagens", vertelt Jordi Gené, rijder voor het Craft-Bamboo Lukoil-team. "Als ambassadeur voor het merk SEAT ben ik vaak onder de indruk van het enthousiasme van onze fans. Ik hoop dan ook dat we dat enthousiasme meermaals in successen kunnen omzetten."

Véronique Martin Promotion & PR Manager at D'Ieteren SA - SEAT Import