SEAT pakt groots uit in nieuwe TCR International Series

 

- Vier SEAT-klantenteams met negen Leon Cup Racers aan de start

- SEAT-ambassadeur Jordi Gené gaat voor het podium

- Motorsport is essentieel in het SEAT-DNA

 

Het nieuwe toerismewagenkampioenschap TCR International Series maakt zich op voor een reeks spannende races, en SEAT verschijnt met een indrukwekkende vertegenwoordiging aan de start. Het TCR-kampioenschap gaat dit weekend van start in het kader van de Formule 1-race in Maleisië. In de eerste ronde van de TCR verschijnen niet minder vier SEAT-klantenteams met in totaal negen SEAT Leon Cup Racers aan de start. De SEAT Leon Cup Racer beantwoordt perfect aan de regels van het nieuwe kampioenschap voor toerismewagens – felbevochten duels en spanning zijn dus gegarandeerd.

 

"Na een geschiedenis van meer dan 40 jaar in de autosport zetten we onze traditie succesvol verder met de SEAT Leon Cup Racer. We kijken ernaar uit om in steeds meer landen wereldwijd racesensaties te kunnen bieden aan onze klanten", verklaart Jürgen Stackmann, CEO en voorzitter van SEAT S.A.

 

Het eerste seizoen van de TCR International Series telt elf boeiende raceweekends, verspreid over drie continenten – Europa, Azië en Zuid-Amerika. Het startschot wordt op 29 maart gegeven tijdens het Formule 1-weekend op het Sepang International Circuit in Maleisië. Het kampioenschap voor toerismewagens blijft vervolgens nog even in Azië voor de tweede race, die op 12 april gereden wordt in Shanghai, eveneens in de marge van het Formule 1-programma. De derde manche vindt plaats in Valencia, Spanje, het thuisland van SEAT. Tot de andere bestemmingen behoren onder meer Rusland, Argentinië, Singapore en Thailand.

 

"Met de SEAT Leon Cup Racer bieden we onze gemotiveerde klantenteams en fans overal ter wereld de kans om fascinerende motorsport te beleven", zegt dr. Matthias Rabe, vicevoorzitter voor onderzoek en ontwikkeling bij SEAT S.A. "De Leon Cup Racer is een racewagen met een uitzonderlijk prestatiepotentieel. Het verheugt ons dat nog meer klantenteams hun vertrouwen stellen in het potentieel van de Cup Racer en dat befaamde piloten zoals onze merkambassadeur Jordi Gené plaats nemen achter het stuur."

 

Jordi Gené zal een van de meest ervaren toerismewagenpiloten op het circuit zijn. Zijn succes met SEAT begon in 2003 met het ETCC. In 2015 rijdt Gené voor het Craft-Bamboo Lukoil-team, dat in de eerste TCR-race vier wagens aan de start brengt. Het team van Target Competition brengt in de openingsrace drie Leon Cup Racers aan de start. Engstler Motorsport en Zengö Motorsport staan elk met één wagen op de grid in Sepang. De wagens werden op 18 december laatstleden door SEAT Sport vanuit Martorell naar Maleisië verscheept.

 

"Het doet ons plezier dat we met de SEAT Leon Cup Racer onze klantenteams een fantastische racewagen kunnen aanbieden voor dit nieuwe kampioenschap. De Cup Racer is een bijzonder krachtige wagen die onze fans in steeds meer competities weet te bekoren", vertelt Jaime Puig, hoofd van SEAT Sport en verantwoordelijk voor de motorsportactiviteiten van het merk. "In de Leon Cup Racer schuilt de volledige expertise van SEAT Sport. Die expertise stellen we ook graag ter beschikking om onze klantenteams te ondersteunen, want in de motorsport is ieder succes het resultaat van teamwork. Het is in dat opzicht een goed teken dat we al aanzienlijk meer klantenwagens verkocht hebben in het tweede seizoen van de Leon Cup Racer."

 

De krachtige look van de Leon Cup Racer verraadt zijn potentieel vanaf de eerste aanblik, maar toch is hij duidelijk herkenbaar als lid van de Leon-familie. Hoewel hij door SEAT Sport van nul ontwikkeld werd als een pure racewagen, vertoont de Cup Racer nauwe verwantschap met de SEAT Leon CUPRA, het performante topmodel van het merk voor sportief rijplezier op de weg.

 

Met zijn krachtige tweeliterturbomotor van 330 pk, zijn DSG-zesversnellingsbak met dubbele koppeling, de uitgebreid instelbare ophanging en het performante remsysteem voor de competitie beantwoordt de Leon Cup Racer perfect aan de regels van de nieuwe TCR International Series en zal hij ongetwijfeld serieus meestrijden voor het podium. SEAT Sport biedt de teams ook ondersteuning tijdens de raceweekends.

 

"Ik ben bijzonder trots om met de Leon Cup Racer te kunnen deelnemen aan dit nieuwe kampioenschap voor toerismewagens", vertelt Jordi Gené, rijder voor het Craft-Bamboo Lukoil-team. "Als ambassadeur voor het merk SEAT ben ik vaak onder de indruk van het enthousiasme van onze fans. Ik hoop dan ook dat we dat enthousiasme meermaals in successen kunnen omzetten."

Contacteer ons
Véronique Martin Promotion & PR Manager, D'Ieteren SA - SEAT Import
Véronique Martin Promotion & PR Manager, D'Ieteren SA - SEAT Import
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen. In 2017 boekte SEAT een bedrijfswinst na belastingen van 281 miljoen euro en verkocht het merk wereldwijd 470.000 wagens.

De SEAT-groep stelt meer dan 14.700 personen te werk in zijn drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de succesvolle Ibiza, Leon en Arona worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.


D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  

Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy