SEAT ontvangt European Sport and Healthy Company-award

SEAT ontvangt European Sport and Healthy Company-award

  • De prijs werd door de European Healthy Companies Association uitgereikt tijdens een ceremonie in het Europees Parlement in Brussel
  • Hiermee wordt SEAT gehuldigd als bedrijf dat een actief gezondheidsbeleid voert door lichaamsbeweging en een goede gezondheid bij zijn werknemers te promoten
  • SEAT verkreeg onlangs ook de ISO 45001-norm als certificering van zijn beheersysteem voor gezondheid en veiligheid op het werk

Tijdens een ceremonie in het Europees Parlement ontving SEAT de European Sport and Healthy Company-award voor 2019 uit handen van de European Healthy Companies Association, die bestaat uit DCH – International Organization of Human Capital Directors en de organisatie ACES Europe. Dit is de eerste prijs op Europees niveau die het bedrijf in ontvangst mag nemen. Hij bekroont het werk dat SEAT verricht als organisatie die een actief gezondheidsbeleid voert en die lichaamsbeweging en een goede gezondheid bij zijn werknemers promoot.

De prijsuitreiking, die samenviel met de European Capital and City of Sport-award voor 2019, werd bijgewoond door leden van het Europees Parlement, ministers, burgemeesters en overheden van EU-lidstaten.

Dr. Patricia Such, die bij SEAT verantwoordelijk is voor veiligheid en gezondheid op het werk, zei “dat we erg trots zijn op deze eerste erkenning als bedrijf dat in Europa een voortrekkersrol heeft op het vlak van gezondheid. Deze prijs sterkt ons ook in ons werk ter bevordering van de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers, wat heeft geleid tot projecten als CARS, de oprichting van het Healthy Company Scientific Committee en de wetenschappelijke studie MedCARS, die binnenkort resultaten zal opleveren.”

DCH – International Organization of Human Capital Directors en de organisatie ACES Europe riepen de European Sport and Healthy Company-award in 2016 in het leven om de inspanningen te huldigen die bedrijven als SEAT leveren om een gezonde, sportieve levensstijl bij hun werknemers te promoten. Om voor de prijs in aanmerking te komen, moeten bedrijven een interne afdeling ‘gezondheid op het werk’ hebben en hun medewerkers sportfaciliteiten en specifieke actieprogramma’s op het vlak van gezondheid en sport aanbieden. Eens ze als kandidaat aanvaard zijn, volgt de organisatie het project drie jaar lang van dichtbij op. Daarvoor vraagt ze informatie bij het bedrijf op en brengt ze jaarlijks een bezoek ter plaatse.

 

SEAT, gecertificeerd voor veiligheid en gezondheid

Als eerste bedrijf in de autobranche verkreeg SEAT onlangs ook de certificering van zijn beheersysteem voor gezondheid en veiligheid op het werk volgens de nieuwe ISO 45001-norm. Hiermee wordt bevestigd dat de veiligheids- en gezondheidsinitiatieven in de lijn liggen van de langetermijnstrategie van het bedrijf en er op alle niveaus van de organisatie rekening mee wordt gehouden. Daarnaast werd ook de in 2015 verkregen certificering als Healthy Company verlengd.

Het keerpunt in het gezondheidsbeleid voor medewerkers kwam er in 2017, toen het CARS Healthcare and Rehabilitation Centre werd ingehuldigd, de enige faciliteit in zijn soort in Spanje, na een recordinvestering van 3,5 miljoen euro van SEAT voor de verbetering van de gezondheid van zijn personeel. In het eerste werkingsjaar van het centrum werden meer dan 60.000 gezondheidsinterventies uitgevoerd, 9 gevallen van kanker in een vroeg stadium en 16 gevallen van hartaandoeningen gedetecteerd en 94 orthopedische ingrepen zonder wachtlijst verricht.

Als erkenning voor alle inspanningen die het bedrijf levert om de gezondheid en het welzijn van zijn medewerkers te bevorderen, kende de werkgeversfederatie Foment del Treball tijdens de 9e editie van de ATLANTE-awards aan SEAT de Speciale Juryprijs toe voor zijn beheermodel voor gezond en veilig werken. De organisatie verwees uitdrukkelijk naar de oprichting van CARS en de feitelijke integratie van arbeidsgeneeskunde in het bedrijf.
 
 
Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen