SEAT ontvangt European Sport and Healthy Company-award

SEAT ontvangt European Sport and Healthy Company-award

  • De prijs werd door de European Healthy Companies Association uitgereikt tijdens een ceremonie in het Europees Parlement in Brussel
  • Hiermee wordt SEAT gehuldigd als bedrijf dat een actief gezondheidsbeleid voert door lichaamsbeweging en een goede gezondheid bij zijn werknemers te promoten
  • SEAT verkreeg onlangs ook de ISO 45001-norm als certificering van zijn beheersysteem voor gezondheid en veiligheid op het werk

Tijdens een ceremonie in het Europees Parlement ontving SEAT de European Sport and Healthy Company-award voor 2019 uit handen van de European Healthy Companies Association, die bestaat uit DCH – International Organization of Human Capital Directors en de organisatie ACES Europe. Dit is de eerste prijs op Europees niveau die het bedrijf in ontvangst mag nemen. Hij bekroont het werk dat SEAT verricht als organisatie die een actief gezondheidsbeleid voert en die lichaamsbeweging en een goede gezondheid bij zijn werknemers promoot.

De prijsuitreiking, die samenviel met de European Capital and City of Sport-award voor 2019, werd bijgewoond door leden van het Europees Parlement, ministers, burgemeesters en overheden van EU-lidstaten.

Dr. Patricia Such, die bij SEAT verantwoordelijk is voor veiligheid en gezondheid op het werk, zei “dat we erg trots zijn op deze eerste erkenning als bedrijf dat in Europa een voortrekkersrol heeft op het vlak van gezondheid. Deze prijs sterkt ons ook in ons werk ter bevordering van de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers, wat heeft geleid tot projecten als CARS, de oprichting van het Healthy Company Scientific Committee en de wetenschappelijke studie MedCARS, die binnenkort resultaten zal opleveren.”

DCH – International Organization of Human Capital Directors en de organisatie ACES Europe riepen de European Sport and Healthy Company-award in 2016 in het leven om de inspanningen te huldigen die bedrijven als SEAT leveren om een gezonde, sportieve levensstijl bij hun werknemers te promoten. Om voor de prijs in aanmerking te komen, moeten bedrijven een interne afdeling ‘gezondheid op het werk’ hebben en hun medewerkers sportfaciliteiten en specifieke actieprogramma’s op het vlak van gezondheid en sport aanbieden. Eens ze als kandidaat aanvaard zijn, volgt de organisatie het project drie jaar lang van dichtbij op. Daarvoor vraagt ze informatie bij het bedrijf op en brengt ze jaarlijks een bezoek ter plaatse.

 

SEAT, gecertificeerd voor veiligheid en gezondheid

Als eerste bedrijf in de autobranche verkreeg SEAT onlangs ook de certificering van zijn beheersysteem voor gezondheid en veiligheid op het werk volgens de nieuwe ISO 45001-norm. Hiermee wordt bevestigd dat de veiligheids- en gezondheidsinitiatieven in de lijn liggen van de langetermijnstrategie van het bedrijf en er op alle niveaus van de organisatie rekening mee wordt gehouden. Daarnaast werd ook de in 2015 verkregen certificering als Healthy Company verlengd.

Het keerpunt in het gezondheidsbeleid voor medewerkers kwam er in 2017, toen het CARS Healthcare and Rehabilitation Centre werd ingehuldigd, de enige faciliteit in zijn soort in Spanje, na een recordinvestering van 3,5 miljoen euro van SEAT voor de verbetering van de gezondheid van zijn personeel. In het eerste werkingsjaar van het centrum werden meer dan 60.000 gezondheidsinterventies uitgevoerd, 9 gevallen van kanker in een vroeg stadium en 16 gevallen van hartaandoeningen gedetecteerd en 94 orthopedische ingrepen zonder wachtlijst verricht.

Als erkenning voor alle inspanningen die het bedrijf levert om de gezondheid en het welzijn van zijn medewerkers te bevorderen, kende de werkgeversfederatie Foment del Treball tijdens de 9e editie van de ATLANTE-awards aan SEAT de Speciale Juryprijs toe voor zijn beheermodel voor gezond en veilig werken. De organisatie verwees uitdrukkelijk naar de oprichting van CARS en de feitelijke integratie van arbeidsgeneeskunde in het bedrijf.
 
 
Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy