SEAT neemt het voortouw in de groei van de Volkswagen-groep in Noord-Afrika

SEAT neemt het voortouw in de groei van de Volkswagen-groep in Noord-Afrika

SEAT is door Volkswagen AG aangeduid als het merk dat de groei van de groep in Noord-Afrika zal trekken. Het Spaanse merk zal nu starten met het coördineren van de groepsstrategie en de merken ter plaatse. SEAT zal ook op zoek gaan naar synergieën en partnerships met andere bedrijven versterken. De beslissing maakt deel uit van de strategie van de Volkswagen-groep om organisatorisch te decentraliseren om zo aan snelheid en efficiëntie te winnen.

SEAT-voorzitter Luca de Meo verduidelijkte: “Na het succesvolle project dat vorig jaar in Algerije werd opgezet met de assemblagefabriek in Relizane, die momenteel op volle capaciteit draait, heeft de Volkswagen-groep SEAT de rol van voortrekker toevertrouwd voor de regio van Noord-Afrika. De strategie van de groep leiden in een groeiende markt als Noord-Afrika is een belangrijke verantwoordelijkheid en we zetten alles op alles om dit te doen slagen.”

Noord-Afrika is een van de belangrijkste regio’s in de wereldwijde strategie van SEAT. Het merk wil immers zijn internationale aanwezigheid buiten Europa uitbouwen en zijn aanwezigheid op de vijf continenten versterken. Binnen deze strategie speelt Algerije een cruciale rol omdat het wereldwijd een van de grootste SEAT-markten is in 2018, samen met Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Bovendien neemt het aantal afleveringen in dit land het snelste toe. Tussen januari en mei werden er 10.700 voertuigen verkocht tegenover 1.000 voertuigen over dezelfde periode een jaar geleden. Bovendien heeft SEAT ook al stevig voet aan de grond in andere landen uit deze regio zoals Marokko en Tunesië.

 

De Relizane-fabriek: SEAT’s pijler in Noord-Afrika

De Volkswagen-groep en SOVAC, de invoerder voor Algerije voor de groep, hebben in juli 2017 in de stad Relizane, 280 kilometer ten zuidwesten van Algiers, een multimerkenassemblagefabriek ingewijd. SEAT had van bij het begin de leiding over dit project en die verantwoordelijkheid wordt nu uitgebreid tot de volledige regio.

De lancering van de productie in de Relizane-fabriek heeft de SEAT-verkoop het voorbije jaar spectaculair doen toenemen dankzij de assemblage van de jongste Ibiza-generatie. Bovendien start het merk over een paar weken met de verkoop van de Leon en de Arona op de Algerijnse markt. De drie modellen worden in Martorell gebouwd, terwijl hun eindassemblage in de Relizane-fabriek plaatsvindt. In diezelfde fabriek worden ook verscheidene modellen van Volkswagen, ŠKODA en Volkswagen Commercial Vehicles geassembleerd, allemaal bestemd voor de Algerijnse markt. Bovendien wil SEAT bijdragen tot de uitbouw van een netwerk met automotive toeleveranciers in Algerije om zo nieuwe modellen in het land te kunnen ontwikkelen en assembleren.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy