SEAT neemt dit jaar nog 100 ingenieurs in dienst

 

- Versterking voor lopende projecten van SEAT en de Volkswagen-groep

- Selectieprocedure start zeer binnenkort

- Technical Center viert 40e verjaardag in 2015

 

"SEAT neemt dit jaar nog 100 ingenieurs in dienst", dat kondigde SEAT-voorzitter Jürgen Stackmann aan tijdens de voorstelling van de jaarresultaten 2014. De selectieprocedure voor kandidaten begint in de komende dagen, geschikte kandidaten zullen in de komende zes maanden geleidelijk bij de onderneming in dienst treden. De aanwerving van deze extra werknemers betekent een toename met 10% van het huidige personeelsbestand voor het Technical Center van SEAT, waar vandaag 900 mensen werken. Tegen het einde van dit jaar zal het Technical Center, dat in 2015 zijn 40e verjaardag viert, in totaal 1.000 hooggekwalificeerde personen te werk stellen.

De 100 ingenieurs worden aangeworven ter versterking van projecten die momenteel in het Technical Center lopen, meer bepaald op het vlak van elektronica en koetswerk- en motorenontwikkeling, en dat zowel voor het merk SEAT als voor de Volkswagen-groep. Kandidaten moeten een hogere ingenieursopleiding met een specialisatie gevolgd hebben en een uitstekende kennis hebben van het Engels en het Duits.

 

Het SEAT Technical Center is het enige centrum voor design en ontwikkeling in Zuid-Europa en maakt van SEAT de grootste investeerder in R&D+I van Spanje, met ongeveer 300 miljoen euro. Het Technical Center van SEAT, dat gelegen is naast de hoofdzetel van het merk in Martorell, fungeert als een hub voor innovatie en bezorgt SEAT als enige constructeur in zijn sector de capaciteit om wagens te ontwerpen, te ontwikkelen, te bouwen en te commercialiseren in Spanje. In 2014 ontwikkelde het Technical Center meer dan 200 projecten, zowel voor SEAT als voor andere merken van de Volkswagen-groep.

 

De 100 extra ingenieurs komen bovenop de 800 werknemers die SEAT vorig jaar aannam wegens de toegenomen productie in de fabriek van Martorell, voornamelijk als gevolg van het grote succes van de Leon-familie.

 

 

 

 

Jurgen Stackmann
Jurgen Stackmann
Contacteer ons
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen. In 2017 boekte SEAT een bedrijfswinst na belastingen van 281 miljoen euro en verkocht het merk wereldwijd 470.000 wagens.

De SEAT-groep stelt meer dan 14.700 personen te werk in zijn drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de succesvolle Ibiza, Leon en Arona worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.


D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  

Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy