SEAT neemt dit jaar nog 100 ingenieurs in dienst

 

- Versterking voor lopende projecten van SEAT en de Volkswagen-groep

- Selectieprocedure start zeer binnenkort

- Technical Center viert 40e verjaardag in 2015

 

"SEAT neemt dit jaar nog 100 ingenieurs in dienst", dat kondigde SEAT-voorzitter Jürgen Stackmann aan tijdens de voorstelling van de jaarresultaten 2014. De selectieprocedure voor kandidaten begint in de komende dagen, geschikte kandidaten zullen in de komende zes maanden geleidelijk bij de onderneming in dienst treden. De aanwerving van deze extra werknemers betekent een toename met 10% van het huidige personeelsbestand voor het Technical Center van SEAT, waar vandaag 900 mensen werken. Tegen het einde van dit jaar zal het Technical Center, dat in 2015 zijn 40e verjaardag viert, in totaal 1.000 hooggekwalificeerde personen te werk stellen.

De 100 ingenieurs worden aangeworven ter versterking van projecten die momenteel in het Technical Center lopen, meer bepaald op het vlak van elektronica en koetswerk- en motorenontwikkeling, en dat zowel voor het merk SEAT als voor de Volkswagen-groep. Kandidaten moeten een hogere ingenieursopleiding met een specialisatie gevolgd hebben en een uitstekende kennis hebben van het Engels en het Duits.

 

Het SEAT Technical Center is het enige centrum voor design en ontwikkeling in Zuid-Europa en maakt van SEAT de grootste investeerder in R&D+I van Spanje, met ongeveer 300 miljoen euro. Het Technical Center van SEAT, dat gelegen is naast de hoofdzetel van het merk in Martorell, fungeert als een hub voor innovatie en bezorgt SEAT als enige constructeur in zijn sector de capaciteit om wagens te ontwerpen, te ontwikkelen, te bouwen en te commercialiseren in Spanje. In 2014 ontwikkelde het Technical Center meer dan 200 projecten, zowel voor SEAT als voor andere merken van de Volkswagen-groep.

 

De 100 extra ingenieurs komen bovenop de 800 werknemers die SEAT vorig jaar aannam wegens de toegenomen productie in de fabriek van Martorell, voornamelijk als gevolg van het grote succes van de Leon-familie.

 

 

 

 

Jurgen Stackmann
Jurgen Stackmann
Contacteer ons
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2017 liet SEAT een nettowinst van 281 miljoen euro optekenen, verkocht het bijna 470.000 auto’s en haalde het een recordomzet van meer dan 9,5 miljard euro.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 - D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.   

- Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.  

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy