SEAT neemt dit jaar nog 100 ingenieurs in dienst

Dinsdag 24 maart 2015 —  

- Versterking voor lopende projecten van SEAT en de Volkswagen-groep

- Selectieprocedure start zeer binnenkort

- Technical Center viert 40e verjaardag in 2015

 

"SEAT neemt dit jaar nog 100 ingenieurs in dienst", dat kondigde SEAT-voorzitter Jürgen Stackmann aan tijdens de voorstelling van de jaarresultaten 2014. De selectieprocedure voor kandidaten begint in de komende dagen, geschikte kandidaten zullen in de komende zes maanden geleidelijk bij de onderneming in dienst treden. De aanwerving van deze extra werknemers betekent een toename met 10% van het huidige personeelsbestand voor het Technical Center van SEAT, waar vandaag 900 mensen werken. Tegen het einde van dit jaar zal het Technical Center, dat in 2015 zijn 40e verjaardag viert, in totaal 1.000 hooggekwalificeerde personen te werk stellen.

De 100 ingenieurs worden aangeworven ter versterking van projecten die momenteel in het Technical Center lopen, meer bepaald op het vlak van elektronica en koetswerk- en motorenontwikkeling, en dat zowel voor het merk SEAT als voor de Volkswagen-groep. Kandidaten moeten een hogere ingenieursopleiding met een specialisatie gevolgd hebben en een uitstekende kennis hebben van het Engels en het Duits.

 

Het SEAT Technical Center is het enige centrum voor design en ontwikkeling in Zuid-Europa en maakt van SEAT de grootste investeerder in R&D+I van Spanje, met ongeveer 300 miljoen euro. Het Technical Center van SEAT, dat gelegen is naast de hoofdzetel van het merk in Martorell, fungeert als een hub voor innovatie en bezorgt SEAT als enige constructeur in zijn sector de capaciteit om wagens te ontwerpen, te ontwikkelen, te bouwen en te commercialiseren in Spanje. In 2014 ontwikkelde het Technical Center meer dan 200 projecten, zowel voor SEAT als voor andere merken van de Volkswagen-groep.

 

De 100 extra ingenieurs komen bovenop de 800 werknemers die SEAT vorig jaar aannam wegens de toegenomen productie in de fabriek van Martorell, voornamelijk als gevolg van het grote succes van de Leon-familie.