SEAT maakt Tarraco pikanter met introductie van sportievere FR-versie

SEAT maakt Tarraco pikanter met introductie van sportievere FR-versie

[PERSDOSSIER TARRACO FR]

  • SEAT Tarraco FR-versie vergroot sportiviteit van het model met exclusieve look voor interieur en koetswerk
  • Sportieve chassisafstelling verandert het ophangingscomfort en het rijgedrag en geeft zo een meer dynamisch karakter
  • Gemoderniseerd 9,2-duims infotainmentsysteem brengt nieuwe functionaliteit naar het model en een verhoogd peil van connectiviteit en interactie
  • De SEAT Tarraco geniet nu nieuwe geavanceerde rijhulp- en comfortsystemen
  • Gamma van benzine- (TSI) en dieselmotoren (TDI) vormt evenwicht tussen prestaties en efficiëntie, terwijl plug-inhybridetechnologie een nieuwe dimensie toevoegt

SEAT maakt zijn grootste SUV nog aantrekkelijker met de introductie van de Tarraco FR, die een exclusieve look voor het koetswerk en het interieur met zich meebrengt samen met een specifieke onderstelafstemming en motoren die prestaties en efficiëntie bieden met de sportieve toets waar klanten naar op zoek zijn.

De introductie van de SEAT Tarraco FR biedt nog meer. Hij bouwt verder op zijn reeds stevige positie in de markt maar voegt nog een nieuwe dimensie toe aan de grote SUV.

De SEAT Tarraco FR injecteert sportievere dynamiek in het gamma door een krachtiger en meer exclusieve designtaal voor het koetswerk, van zodra de bestuurder op zijn stoel gaat zitten en het stuurwiel vastneemt tot het kloppende hart van de wagen – zijn motorassortiment – en het onderstel dat is afgestemd op een meer betrokken rijervaring.

Het FR-logo maakt een belangrijk onderdeel uit van het aanbod van SEAT. Het staat voor een ander karakter dan de overige modellen in het gamma en helpt het merk om zijn positie op de markt op te bouwen.

Klanten staan te popelen om de FR-versies te kopen en hebben op de SEAT Tarraco FR gewacht, die een sterk deel zal vormen van de positionering van de grote SUV op de markt, die trouwens instaat voor een groot aandeel in de wagens die van de band rollen in de fabriek in Wolfsburg.

 

Hoofdeigenschappen

EXCLUSIEF FR-DESIGN

De SEAT Tarraco FR voegt een sportiever, uniek design toe aan de grootste SUV van het merk: zijn exclusieve designtaal voor koetswerk en interieur verlenen hem een in het oog springende esthetiek. De SEAT Tarraco integreert een reeks uiterlijke toevoegingen, waaronder een specifieke grille vooraan in Cosmo Grey met FR-logo, een exclusieve achterdiffuser, een sportieve achterspoiler en voertuigbrede ledlichten achteraan.

AANDRIJFLIJNEN DIE BIJ ZIJN KARAKTER PASSEN

De SEAT Tarraco FR gebruikt een gamma van geoptimaliseerde aandrijflijnen, zowel op benzine (TSI) als op diesel (TDI), die een verminderde milieu-impact dankzij een geringe uitstoot rijmen met de prestaties die het FR-logo vereist. Begin 2021 brengt de grote SUV ook plug-inhybridetechnologie naar het segment, waarbij een verbrandingsmotor en elektrificatie samenwerken voor een opwindende rijervaring.

EEN CHASSIS SPECIFIEK ONTWIKKELD VOOR HET DYNAMISCHE KARAKTER

De sportieve chassisafstelling van de grote SUV in de adaptieve onderstelregeling (DCC) is specifiek afgestemd op een betrokken rijbeleving, en in combinatie met de directe besturing en vierwielaandrijving 4Drive geeft dit de grote SUV een sterk karakter.

VOLLEDIG GECONNECTEERD MET HET DIGITALE LEVEN

De SEAT Tarraco FR is volledig geconnecteerd met behulp van Full Link (met draadloze toegang voor zowel Android Auto als CarPlay) en biedt ook connectiviteit buiten de wagen met SEAT CONNECT. Daarnaast laat de spraakbediening gebruikers in natuurlijke taal communiceren met het nieuwe 9,2-duimse infotainmentsysteem.

VEILIGHEID EN COMFORT IN ZIJN HART

Met Predictive Adaptive Cruise Control*, Pre-Crash Assist, Emergency Assist, Travel Assist, Side Assist en Exit Assist, en Rollover Assist biedt de SEAT Tarraco de meest geavanceerde rijhulpsystemen voor optimale bescherming, maar hij voegt ook een resem comfortfuncties toe zoals Trailer Assist.

(*Predictive ACC zal beschikbaar worden vanaf november 2020.)

SE20-75N - Tarraco 2020 (15p).pdf 2 MB SE20-75N - Tarraco 2020.docx 61 KB
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen