SEAT Leon Eurocup begint aan tweede seizoen op 7 legendarische circuits

SEAT Leon Eurocup begint aan tweede seizoen op 7 legendarische circuits

Aantrekkelijk programma voor seizoen 2015

- SEAT Leon Eurocup wil succes van openingsseizoen voortzetten

- Raceseizoen loopt van april tot oktober

- Volle startgrids, spannende duels, boeiende autosport

 

Na een succesvol eerste jaar begint de SEAT Leon Eurocup op 25 april 2015 aan zijn tweede seizoen. De kalender telt zeven raceweekends op enkele van de mooiste en meest uitdagende circuits in Europa. Duizenden fans kunnen nu al uitkijken naar volle startgrids en spannende races met felbevochten duels.

Met de SEAT Leon Eurocup begon SEAT in 2014 aan een nieuw hoofdstuk in zijn motorsportgeschiedenis. Met groot succes: de 330 pk sterke Leon Cup Racers staan garant voor uitstekende prestaties en het deelnemersveld vormt een aantrekkelijke mix van ervaren rijders en jonge talenten.

 

Na zes raceweekends in het eerste seizoen staan er dit jaar zeven weekends op de kalender, op enkele van de meest vermaarde circuits in Europa. Het seizoen start eind april op het circuit Paul Ricard in Frankrijk, om vervolgens via Estoril (Portugal) en Silverstone (Engeland) door te reizen naar Oostenrijk. Ook de legendarische Nürburgring (Duitsland) staat natuurlijk op het programma, net als het circuit van Monza (Italië). De seizoensfinale volgt eind oktober in Barcelona, de thuisbasis van SEAT.

 

"We hebben in ons eerste seizoen heel wat spannende races beleefd, met snelle wagens, professionele teams en faire tegenstrevers", vertelt Jaime Puig, hoofd van SEAT Sport. "De SEAT Leon Eurocup staat voor fantastische motorsport in de beste traditie van SEAT."

 

SEAT Leon Eurocup 20115 – kalender

 

25-26 april                                   Paul Ricard (Frankrijk)

9-10 mei                                      Estoril (Portugal)

6-7 juni                                        Silverstone (Engeland)

4-5 juli                                         Red Bull Ring (Oostenrijk)

19-20 september                          Nürburgring (Duitsland)

3-4 oktober                                  Monza (Italië)

31 oktober - 1 november             Barcelona (Spanje)

 

Meer informatie over de SEAT Leon Eurocup op www.seat-sport.com/eurocup.

Contacteer ons
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2018 liet SEAT een nettowinst van 294 miljoen euro optekenen, verkocht het 517.600 auto’s en haalde het een recordomzet van bijna 10 miljard euro.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en, binnenkort, de Mii electric in Slovakije.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 - D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.   

- Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.  

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy