SEAT kleurt al 40 jaar onze Belgische wegen

SEAT kleurt al 40 jaar onze Belgische wegen

  • Sinds 1984 is D’Ieteren de officiële invoerder van SEAT in België
  • Lancering van een 40th Anniversary Edition voor de SEAT Ibiza, de SEAT Arona en de SEAT Ateca
  • Ook de SEAT Ibiza viert in 2024 zijn 40e verjaardag. Sinds zijn introductie in 1984 heeft de SEAT Ibiza vijf generaties veroverd en meer dan 6 miljoen exemplaren verkocht, waarmee hij het best verkochte model van het merk werd.

Sinds 1984 wordt het merk SEAT naar de Belgische markt gebracht door invoerder D'Ieteren, die tot dan enkel invoerder was van de merken Volkswagen en Audi. Ter gelegenheid van deze 40-jarige jubileum, brengt SEAT een speciale serie genaamd 40th Anniversary Edition op de markt, die beschikbaar is op de SEAT Ibiza, de SEAT Arona en de SEAT Ateca. Deze 3 speciale series, beschikbaar voor zowel particuliere als fleet klanten, worden voorzien van onder andere aluminium velgen, verdonkerde ruiten achteraan, keyless access, Apple Carplay™ & AndroidAuto™, parkeersensoren (APS) voor en achter en een achteruitrijcamera.

“Dit jaar vieren we met trots 40 jaar SEAT in België door D’Ieteren, een reis die steeds gevuld is met passie voor mobiliteit, design en innovatie”, zegt David Favest, Managing Director SEAT en CUPRA in België. “In vier decennia hebben we zowel de Belgische wegen kleur gegeven, alsook duurzame relaties opgebouwd met onze klanten, onze dealers, en SEAT S.A als constructeur. Met de lancering van de speciale serie 40th Anniversary Edition zetten we deze mijlpaal extra in de verf!”

Voor de SEAT Ibiza is dit jaar extra bijzonder, aangezien 2024 ook de 40e verjaardag markeert van het meest iconische model van het merk. De Ibiza, vernoemd naar het eiland Ibiza, was een keerpunt voor het succes van het merk, er zijn sinds 1984 meer dan zes miljoen exemplaren van verkocht in vijf generaties.

De SEAT Ibiza van de eerste generatie was de eerste auto die door het merk werd ontwikkeld zonder de hulp van een externe technologische partner. Het merk maakte gebruik van interne expertise en die van partners als Giorgetto Giugiaro voor het exterieurdesign, Karmann voor het interieurdesign en Porsche voor de aandrijflijn.

"Sinds zijn introductie werd de SEAT Ibiza een referentie op de markt en effende hij het pad voor het succes van SEAT toen het bedrijf zijn positie als wereldwijd opererend bedrijf, dat auto's levert aan markten over de hele wereld, wilde uitbouwen", zei SEAT CEO Wayne Griffiths. "We vieren nu 40 jaar van de auto die vele generaties veroverde en die SEAT zien als het coole en jonge merk."

De 40th Anniversary Editions op de SEAT Ibiza, SEAT Arona en SEAT Ateca zijn vanaf vandaag bestelbaar, de eerste modellen worden in de lente bij de SEAT concessiehouders verwacht. De SEAT Ibiza 40th Anniversary Editions start aan 17.740 € incl. BTW*, de SEAT Arona 40th Anniversary Editions start aan 19.740 € incl. BTW* en de SEAT Ateca 40th Anniversary Editions start aan 26.940 € incl. BTW*.

*Alle kortingen inbegrepen.

Story image
Olivier Van Hoorebeke PR Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.

 

Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen